אמממ..היי?

יקירי,

א' כל, תודה. למרות שאני לא יודע בדיוק איך להסביר לעצמי את מה שאמרת. אני כנראה אדע בשלב מאוחר יותר. ב' כל, אשמח אם תפנה אליי במין המתאים. זה יהיה נחמד ואפילו רצוי. אלי.

אמממ..היי?

אני קורא סמוי כאן כבר מספר ימים ואני רוצה לשאול שאלה שמעיקה עליי... קראתי על הOCD וביררתי עם אנשי מקצוע. מספר אנשי מקצוע אמרו לי שאין לי מה לחשוש, אין לי שום OCD משום סוג והכל טוב ויפה. אך לאחרונה אני מרגיש שטקס קבוע שהיה לי בעבר חוזר על עצמו. אני שוטף ידיים פלוס מינוס כל שעתיים. או משתמש במגבון אם אני בלי מים באיזור. או בחומר חיטוי החמוד ההוא בבקבוק. אני מצחצח שיניים אחרי כל דבר שנכנס לי לפה מלבד מים. אני מתבשם בדיאודורנט כל שעה בערך. אני יכול להגיע למצב שצחצחתי שיניים 15-20 פעם בימממה. כי הרגיש לי מלוכלך. או שאכלתי משהו. או מסטיק. אני יכול להגיע למצב שאני מסריח מדיאודורנט או ששטפתי יידיים כבר 20 אלף פעם. אני תוהה האם זה OCD... מישהו יוכל לעזור לי? נואשתמאנשי מקצוע שלא מבינים כלום. אלי.

main231

New member
תנסה

לשאול בפורום פסיכיאטריה אולי יוכלו לכוון אותך שם אני מצרף את הקישור

אבי 122

New member
תגובה לאלי

שלום אלי לאיזה "אנשי מקצוע" פנית ? אנשי המקצוע שרצוי לברר איתם את בעייתך הם פסיכולוגים שעובדים בשיטה קוגנטיבית התנהגותית-CBT על פי התסמינים שאתה מתאר- בעייתך נראית לי כמו OCD אבי

אבי שלום,

פניתי אל פסיכולוגים ופסיכיאטרים. הייתי במספר מוסדות בעבר אבל לא חשבתי שהטקסים הטיפשיים שלי ייחזרו. כך שלא שאלתי. אבל תודה על התשובה. אלי.

אבי 122

New member
איזה טיפול ?

שלום אלי בהמשך לתשובתו של הפסיכיאטר שמופיעה למעלה ברצוני לציין ש: בדרך כלל כאשר אדם פונה בשאלה לפסיכיאטר הפסיכיאטר מפנה אותו לבדיקה פסיכיאטרית הפסיכיאטר אינו טורח לידע את השואל שבעייתו יכולה להיות מאובחנת ומטופלת גם בדרכים אחרות. אם תפנה לבדיקה פסיכיאטרית, קרוב לודאי שתטופל בתרופות, שתמיד גורמות גם לתופעות לואי לא נעימות ולא תמיד עוזרות. מתוך ניסיון רב שיש לי בנושא הנ"ל, אני ממליץ לך לפנות תחילה לטיפול פסיכולגי התנהגותי- קוגנטיבי. בהצלחה אבי

אמא11

New member
היי אלי פאולינה וברוך הבא../images/Emo13.gif

כמובן שאי אפשר לאבחן באינטרנט והכי טוב לפנות לאיש מקצוע. לדעתי, האדם שכדאי להתיעץ איתו בשלב זה, רק התיעצות ראשונית, הוא פסיכולוג שמטפל בשיטה קוגניטיבית התנהגותית. לצערי הרבה פסיכולוגים "רגילים" לא כל כך מודעים ומתמצאים לגבי OCD. לכל אדם יש טקסים משונים ומחשבות משונות וניתן לומר שלכל אחד יש "קצת OCD" והאבחנה שניתנת בדרך כלל מתבססת על DSM שזה הקוד שנותן קריטריונים כמותיים הן מבחינת כמה זמן הטקסים לוקחים לך ביום, ההפרעה לתפקוד היומיומי, מידת הסבל שזה גורם לך וכו'. רק מכמויות מסויימות השריטות הקטנות של כולם נחשבות ל"הפרעה". בכל מקרה וגם אם לא יאבחנו אותך בדיוק כסובל מOCD, אם זה מפריע לך אפשר לנסות לטפל בעזרת טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). אני מציעה לך לקרוא קצת ב"קישורים" של הפורום, כאן, בעמוד זה, בצד שמאל - וכשאתה נכנס ללינק, נפתחות מצד ימיןהרבה קטגוריות. ממליצה על "מהו OCD" וב"אפשרויות טיפול" דברים שכתבתי: למי לפנות - לפסיכולוג או לפסיכיאטר, וכמובן גם על טיפול קוגניטיבי התנהגותי - שתדע במה מדובר. בנוסף, יש קטגוריה שכדאי לקרוא בה "טיפים של חברי הפורום". לא כך כך הבנתי האם זו הבעיה היחידה ממנה אתה סובל. יכול להיות שכאשר פנית למטפלים שונים הדגש פשוט היה על דברים אחרים. שיהיה לך רק טוב תמי

למעלה