אמממ.. אין לי כותרת.

israel1986

New member
אמממ.. אין לי כותרת.

הסתכלתי לפני כמה דקות בפורום באתר הרישמי של ברי קצת. ראיתי שם הודעה של מישהו שדיבר על השורה בעיר של קיץ - "אחר כך נרקוד ונעלה אלי הבית", בקיצור מה שהוא אמר שם שזה לא נכון מבחינה לשונית ונראה מוזר. בלי קשר לזה, אני בעצמי חשבתי את אותו הדבר בדיוק לא מזמן כשהקשבתי לדיסק של ההופעה. בפורום הרישמי מישהו אמר שזה שיר, ולכן לא חייבים להקפיד על דקדוק וכאלה. רציתי להגיב על זה, אבל לכתוב סתם פתאום בפורום הרישמי זה יהיה לא קשור, ולכן "גנבתי" את הנושא לכאן. מה אתם חושבים על הנושא הזה? לעניות דעתי, אין כזה דבר "בשירה לא חייבים להקפיד על דקדוק". במקרה של עיר של קיץ זה בכלל צורם, כי זה באמת נשמע כמו ביטוי של ערסים, וזה באמת נשמע דבילי. וגם בלי קשר, אני חושב שצריך בכל שיר לשמור על רמה מסויימת של שפה. אם זה איכשהו מתקשר לשיר באיזה משחק מילים או משהו, אז זה עוד בסדר... אבל סתם ככה - אני לא אוהב את זה. אז מה אתם חושבים?

Crazy Diamond85

New member
אני מתחלק ולעולם אין קצה...

זה לא כזה קריטי לדעתי אם כי יש כאלה אשר יאמרו כי המוסיקה היא שמחדירה את השפה העברית, ועל כן נדרש כי היא תהיה תקנית

המממ

New member
אני חושבת שהשיבוש היה במודע...

אחרת היינו שומעים את ברי שר "בואי הבית"...
אני אישית שונאת שאנשים אומרים "הולכים הבית" או דברים כאלה, אבל אני חושבת שבשיר זה מכוון ומודע ולכן זה אפילו משעשע ומוסיף לאווירה הקלילה של השיר מבחינתי. אני גם חושבת שצריך להקפיד על רמה כלשהי במילות השירים, אבל פה, לפחות כך אני חושבת, בגלל שזה היה בכוונה זה לא נורא, אלא אפילו חמוד...
לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

Crazy Diamond85

New member
לא בדיוק (לדעתי)

לדעתי הוא שינה את זה ל"הבית" רק בשביל שזה יסתדר לו בשיר :)

israel1986

New member
אני חושב

שבכלל לא אמורה להיות בשיר אווירה קלילה... זה לא שיר קליל במיוחד. וגם אם כן, זה עדיין נשמע עילג.

ענת1986

New member
די מסכימה. גם אני לא אוהבת את

השיבושים והטעויות האלה בשפה העברית, אבל בפעם הזו הטעות היא מכוונת לדעתי כדי שיתאים ללחן ולשאר. בנוגע ל"אני מתחלק ולעולם אין קצה"- זה כבר פחות מובן..

מה לא מובן במשפט הזה?

המשפט הזה דווקא בסדר גמור
אני מתחלק, מחליק, ולַעולם- לארץ, לכדור הארץ, ענארף- אין קצה.

ComeAsYouAre

New member
תראה, דעתי היא-

ביצירות ספרותיות, ברור שממש חשוב להקפיד על דקדוק- הרי זה הדגש זה הבשר של היצירה, אבל במקרה של עיר של קיץ, שברי סחרוף בכלל לא כתב, אבל לא משנה, בכלל, במקרה של מוזיקה (עם דגש על המוזיקה) לא חייבים להקפיד על דברים כאלו טכנים, הכי חשוב זה החיבור בין הלחן, למנגינה, איך שהמילים מועברות, מה השיר עושה לך כשאתה שומע אותו, ויש המון דרכים לשפוט מוזיקה, כמובן אם מבקר ספרות יבקר את השיר הזה- הוא יקטול אותו בשל הטעות הזו, אבל מבקר ספרות לא מבקר את השיר הזה. לא כך? זו דעתי, מה גם שזה תחום דיי אינדיוידואלי, למזלנו, כך שאנשים יכולים לכתוב מה שהם רוצים. (אבישג הקטנה)

israel1986

New member
נכון, זאת בדיוק אותה תופעה

אם כבר הזכרת משינה, אז גם ב-"תחזור תחזור" - "אולי, אולי אני יאהב", גם זה וגם "את לא כמו כולם" נשמע לי עילג וטיפשי. דרך אגב, בדיסק ההופעה של 95 וגם בסיבוב הופעות הנוכחי הוא שר נכון את תחזור תחזור.

go girl1

New member
שמתי לב לזה מהפעם הראשונה../images/Emo118.gif

ששמעתי את השיר זה די היה לי צורם. חשבתי שזה די מוזר שברי שר את זה ככה אבל הוא לא כתב את השיר... לפי דעתי זה בהחלט דבילי וערסי למדי. מיותר בקיצור.

לדעתי בשירה לא חייבים להקפיד על דקד

אם אתה בונה מילים על לחן קיים, כי אז מותר לך לשנות, כמו שאני עושה בשירים באנגלית אם תשים לב. אחרת, זה סתם מראה על בורות... אבל זה לא כל כך נורא, כי אם דקדוק נכון הורס את המבנה של השיר אז מותר לוותר עליו, שוב שים לב לפינת האנגלית...

ShuMacH

New member
ערסי....

גם כן אתם... ומה אתם חושבים? שברי היה ילד אשכנזי לבן שמצטיין בלימודים ולא עושה סמים ומשתמש בביטויים כמו "חוששני שהבאנג הזה עשני מסטול?" או עולה מטורקיה שגר בשכונה בת-ימית? ברי מביא איתו דברים שלא כל אחד היה יכול להביא נכון שאת השיר הזה ספציפית הוא לא כתב אבל עם השורה "נעלה אלי הבית" אני מתחבר גם מתחבר ואני חושב שגם ברי התחבר עם זה... וזאת הגדולה שלו... לצד ביטויים "אערסיים"(כמו שאתם אמרתם) הוא גם יודע להלחין ולשיר בזמר העברי הקדוש... וכן... לכו תפתחו שירים של יהונתן גפן ונתן אלתרמן ותראו שכותב השיר איננו השטן בהתגלמותו ד"א מאז השיר הזה אני חופשי אומר : "מה אחים שלי? באים אלי הבית?" ואני לא אערס עילג שלא יודע עברית...

למעלה