אממממ שאלה

אממממ שאלה

המממ לאיזה יוסי מתכוון ברי בשיר "כמה יוסי"? הסברה הרווחת היא שעל יוסי הנפלד, אך אם זכרוני אינו מטעה אותי זוהי סברה מוטעית.. או שהיא נכונה? הסבר מישהו?

exit_from_here

New member
השיר לא נכתב על יוסי אלפנט.

אלא על השכונה בה ברי גדל. זוהי סברה בהחלט מוטעית. אמנים אחרים וטובים כתבו שירים על יוסי,אבל לא זה.

הקוסם השחור, לא פחות ולא יותר!

מה קורה בפורום 24
? בכל מקרה לשאלתך, יש לנו פינת ניתוחי שירים ובה ניתחנו את השיר (אתה מוזמן להעיף מבט, קטגורית ברירת המחדל במאמרים), השיר, כמו שאיל אמר, מדבר על הילדות של ברי. השכונה בה הוא גדל נקראת "רמת יוסף" "ע"ש יו"ר הכנסת" בבת ים, יכול להיות שזו סיבה אחת ליוסי, סיבה שנייה היא בגלל ריבוי ה"יוסים" באותה תקופה, מאין אמירה "אא כמה יוסי" הבנו?

קיפודים

New member
אפרופו יוסי , עזרתי

לאחותי הקטנה ( בכיתה ו') לכתוב עבודה על שיר. השאלה הייתה מה הסיפור מאחורי השיר , אז לקחנו את כמה יוסי ( מישהו צריך לחנך את הילדה מוזיקלית
) . קיצר, נעזרנו גם בניתוחי הפורום , ואני הפגנתי את כושר ההתפלצנות הבלתי נלאה שלי... כמו להגיד למשל שמרוקאים, רומנים פולנים התערבבו מתאר את תחושת כור ההיתוך בארץ באותן שנים.... בכולופן לתעלומת יוסי עצמו לא מצאנו ממש פתרון אז כתבנו ( נו מה אני מקשקשת אני כתבתי אוקיי) שזה על יוסי אלפנט... נו מילא, היא קיבלה 100. וגם הציגה את העבודה מול הכיתה אז השבחתי את הדור הצעיר...

israel1986

New member
אין פה משהו עמוק במיוחד לדעתי

כמו שאמרו פה, כנראה שהיו הרבה "יוסי" בשכונה או משהו בסגנון. עם כל הכבוד לאלפנט, למה שיהיה קשור לפה?

למעלה