אמממממ

אמממממ

יש דבר כזה פיצול אישיות מודע? ואם הוא מודע, אז הוא עוד יותר בעייתי כי שניהם [במקרה הטוב..] פורצים בבת אחת, ואיך אני מחליטה איזה פיצול אני רוצה להיות היום?

גרא.

New member
המושג פצול אישיות,מכונה כיום ריבוי

אישיות..התשובה לשאלתך,שאיננה כמובן פרובוקטיבית, היא שלילית.

nutmeg

New member
יש בעיה סמנטית

עם המונח פיצול אישיות - כשאומרים "פיצול אישיות" מתכוונים לאישות אחת המפוצלת לחלקים ואז - החלק המרגיש לא בהכרח נמצא בתאום עם החלק החושב, והחלק החושב לא נמצא בתאום עם החלק החווה... וכך הלאה פיצולים. כלומר יש אישיות אחת - מפורקת בעלת קשיי אינטגרציה. כשאומרים ריבוי אישיויות מתכוונים לאדם אחד בעל יותר מאישות אחת שלמה על כל חלקיה ה"מתגוררת" בתוכו. בעוד פיצול אישיות מתאים יותר למהלך של מחלה (כמו סכיזופרניה), וקיים קושי גדול בתפקוד, ריבוי אישיויות הוא מעין מנגנון הגנה כשכל פעם אישיות אחרת מתגייסת לשמור על תפקודו התקין של האדם המאכלס אותן.

../images/Emo63.gif

בהמשך לדברייך,הייתי רוצה להמליץ על ספר שעוסק בריבוי אישויות, 24 הפנים של בילי מוליגן, נכתב על ידי דניאל קייס.

sharpantie

New member
יש גם סרט טוב על הנושא

שנקרא "שלוש פנים לחוה", סרט ישן משנות החמישים בשחור לבן. אני מניח שניתן להזמיןאותו בספריות הוידאו. שווה צפיה לכל המתעניין ומציג את הנושא בצורה ברורה מאוד. הסרט מסביר את התופעה יותר טוב מהתשובות לשאלה. דרך אגב זו הפרעה נדירה ביותר שבה באדם אחד מצויים אישיויות של אנשים שונים, השונים אחד מהשני באופי ובהתנהגות.

למעלה