אמי 2013

MilanFan2

New member
אמי 2013

הסדרה זכתה לקבל מועמדות לפרס סדרת הדרמה הטובה ביותר.
אמיליה קלארק (ולא מישל כמו שהרבה חשבו) קיבלה מועמדות לשחקנית המשנה הטובה ביותר
פיטר דינקלג' (ולא ניקולה) קיבל מועמדות לשחקן המשנה הטוב ביותר.
דיאנה ריג בעבור שחקנית אורחת
שני יוצרי הסדרה קיבלו מועמדות על כתיבת "גשמי קאסטמיר"

ועוד כמה וכמה מועמדויות. 17 סה"כ.

מוזר בעיניי שמישל או ניקולה לא קיבלו מועמדות, מישל ברגעים המעטים מאוד (ואולי בגלל זה) נתנה דקות משחק נהדרות. מוזר.

Zarniwoop

New member
זאת היתה העונה של ניקולאי :(

בכלל מעפן שהסדרה הזאת בחיים לא תקבל מועמדיות של שחקן ראשי...

MilanFan2

New member
החלטה די מיותרת ללכת על רק מועמדויות לשחקני

משנה.
במיוחד שנתנו לפיטר פי 4 משפטים (היה מישהו שטרח לבדוק את זה) מלבחור השני בקאסט שאת הדמות אני לא זוכר..בטח זאת הייתה לנה או אמילה. בצורה הזאת יש שחקן ראשי די ברור לסדרה. וזה מונע מאחרים להיות מועמדים.

בכל מקרה בחירה מוזרה בקטגוריית השחקנית משנה אבל יפה שדיאנה ריג קיבלה. עשתה עבודה נהדרת.

rsmb1

New member
הם לא מודדים שחקן ראשי

לפי כמות הדקות/כמות השורות שלו ביחס לשחקנים אחרים(גם אם זה פי 5) כשהם שולחים מועמדויות. הם מודדים את הזמן שלו ביחס לכל העונה.
עם מעט זמן המסך שיש לטיריון יחסית לדמויות ראשיות בסדרות המובילות האחרות אין לו סיכוי לזכות באמי על התפקיד הראשי. בפרק 9 הוא אפילו לא נמצא.

עם כמות הדיאלוג של מישל פיירלי העונה הזאת היא הייתה יותר קרובה לקבל מועמדות על שחקנית אורחת. אם הם היו משקיעים בה יותר היא הייתה מועמדת חזקה לשחקנית משנה. חבל.

העניין הוא שהעלילה לא סובבת סביב אדם אחד

למשל ספרטקוס, יש בה שחקן ראשי.
ברומא, יש שניים.

במשחקי הכס אין דמות מרכזית אחת שסביבה העלילה נערכת. יש הרבה דמויות בעלות חשיבות מרכזית, האחרות שוליות יותר. אבל אין אף אחד ראשי.

לך בבקשה אל הראי

עכשיו אמור לי, כמה ראשים יש לך?
נהגו בני אדם להסתובב ברשות הרבים כשהם נושאים ראש אחד בלבד.

זה מה שהכניס לי לראש את הרעיון המוזר ש"ראשי" יש רק אחד. במקרה של מוטציה, שניים.

rsmb1

New member
וכדי שלא תיווצר

אי-הבנה (כי אני מסכים עם הטענה שאין שחקן ראשי בינתיים), צחקתי איתך על זה שהשתמשת באנטומיה של בני אדם כדי להשליך לסדרות, במיוחד כשבמקור הכוונה היא ל- lead (מוביל) שתורגם כ"ראשי".

שחקנים הם בני אדם

ראשיים או לא.
וגם, אם תגדיר את זה כ"מוביל". כמה שחקנים מובילים יש במשחקי הכס? גם בשביל ההגדרה הזו יש יותר מדי.

rsmb1

New member
לשחקנים

(ברבים) כן יכול להיות יותר מראש יחיד - בדקתי.
אם שחקנים יצטופפו מול מראה (או לחלופין ישכרו את שירותיה של מראה רחבה מספיק וייערכו במרווח) הם יראו יותר מראש יחיד...

פספסת את זה שאני מסכים איתך (ושכתבתי את זה בהודעה הראשונה שלי בשרשור) שאין דמות ראשית/מובילה במשחקי הכס (לפחות בינתיים וביחס לסדרות אחרות), ושבסה"כ התייחסתי לכך שהאנלוגיה שלך לא עובדת (ובמיוחד כשמוסיפים את עניין התרגום)?

CallMeCavanaugh

New member
אתה צודק, אבל לא לגמרי

זה נכון שראש יש רק אחד, אבל נהוג בספרות שיש יותר מדמות ראשית אחת - לרוב מדובר ב2-3. אכן אי אפשר להגיד שכל דמויות ה-POV בשיר של קרח ואש הן ראשיות, אבל גם אי אפשר להגיד שיש רק ראשית אחת. למעשה, כרגע להגיד שיש בספרים רק דמויות משניות זה כנראה התיאור הכי נכון.

mentta

New member
גם אני חושבת שניקולאי היה צריך להיות מועמד.

הסצנה שלו באמבטיה היתה פשוט מושלמת. עם כל האהבה לדינקלג', אני לא יודעת עד כמה טיריון היה מדהים בעונה הזאת. לגבי אמיליה, היא השתפרה פלאות מאז תחילת הסדרה, אבל אמי? לא יודעת.

SiriusBlack

New member
אין ראויה יותר מדיאנה ריג

הייתי בהלם כמה טוב היא שיחקה את lady of thorns.
אמין ביותר.

בנוגע לפיטר לעומת ניקולה,
פשוט...לפיטר יש יותר סיכוי לזכות.

למעלה