אמי חולת אלצהיימר

• פותח הנושא mi51
  • פורסם בתאריך

mi51

New member
אמי חולת אלצהיימר

שלום לכולם, אמי חולת אלצהיימר, באבחון שנערך לה לפני כחודשיים, נקבע שהיא בתחילת המחלה. היום , חלה הדרדרות, היא בת 85,ונמצאת בבית אבות. כשאני בא לבקר אותה היא מבקשת שלא אעזוב אותה כי היא מפחדת,וממש לא נותנת לי ללכת.כמה שאני מנסה להרגיע אותה זה לא עוזר.היא אינה רוצה להיות בבית האבות וטוענת שמרביצים לה.לא ראיתי סימנים כחולים ולא ראיתי שמרביצים לאחרים.ואיני יודע מה לעשות, . אני מגיע אליה כשלוש פעמים בשבוע ולפעמים יותר, יושב איתה בארוחת הערב ואחר כך מעלה אותה לחדרה, מביא לה כוס תה לחדר שתהיה לה שתיה למשך הלילה. כואב לי הלב לעזוב אותה אך אין לי ברירה יש לי משפחה ובית ואני רץ אליה אחרי יום עבודה, ולא משנה אם אני עייף או לא. אני מתלבט אם לקחת אותה אלינו לליל הסדר , כיוון שאני חושש שלא תרצה לחזור. שאלותי:1.האם להזמין לה פסיכוגריאטר לבית האבות שישנה לה את התרופות שאולי יקלו את המצב 2. האם לקחת אותה לליל הסדר או להשאיר אותה בבית האבות. 3.כל פעם שאנחנו מוציאים אותה לטיול קטן לרופא או לכל מקום אחר קרוב, היא אינה רוצה לחזור ופשוט בוכה.

ענתי44

New member
mi51 שבוע טוב ומבורך../images/Emo140.gif

בהחלט לא פשוט והלב נקרע. אבל זו מציאות האלצהיימר. סביר להניח שאמא מטופלת טוב בבית האבות ( אם כי תמיד צריך לפקח ולבדוק שמא... כמו שבעצמך עשית כשחיפשת עליה סימנים ) בטח כשאתה מגיע בתדירות גבוהה. מה שניתן לעשות זה לא להתעמת עם אמא, אלא לחבק ולהרעיף אהבה כמו שאתה עושה ולהבין שאתה עושה הכי טוב שאתה יכול. אתה בחרת את הדבר הנכון ולמרות הבכי וההפצרות שלה, אמא במקום בטוח שמספק את צרכיה הרבים, שדואג שתהיה מטופלת ומוגנת. וזה הכי חשוב. אפשרות נוספת זה לומר לאמא שאתה תחזיר אותה הביתה, אבל רק עוד מעט, " עד שיגמרו לתקן את הביוב שהתפוצץ בדירה, או עד שיצבעו או עד שהרופא ירשה לכם לחזור" בקשר לליל הסדר. אני ממליצה לך להתייעץ עם הצוות המקצועי במקום שאמא נמצאת, שיוכל לתת לך הערכת מצב אם זה יועיל או יזיק היציאה הזו. מנסיון מצטבר של הפורום, ברוב המקרים זה היה עינוי להורה. ולפי מה שאתה מתאר זה נראה שלא כדאי. בקשר להזמנת רופא פסיכיאטר גריאטרי לבית אבות. ברוב המקרים הם לא מגיעים לביקור אבל אם אפשר אז בהחלט מומלץ כדי לא לערער את אמא. אגב, בבית אבות שאמא שלי שהתה אשתקד לחודשיים, יש רופא פסיכיאטרגריאטר שמגיע פעם בכמה זמן ומטפל בדרי המקום ובחולים מהקהילה באמצעות קופת חולים. אולי תשאל אצלכם אם יש סידור שכזה. שיהיה בהצלחה

למעלה