אמירות אופטימיות

אמירות אופטימיות

כשאתם במצבים לא הכי הכי, האם אתם אומרים אמירות אופטימיות? מדוע? כיצד זה משפיע עליכם? אילו אמירות הנכם נוהגים לומר?

קצת אחרת אבל משפיע טוב -

כשאני במצבים לא הכי הכי שום אמירה אופטימית לא תעזור, להפך, הן נוטות לעצבן אותי עוד יותר ולגרום לי לצלול לרחמים עצמיים, במקום זה גיליתי שאני חייבת להתמקד ברגע הספציפי עצמו (בהנחה שזה בערך שניה אחרי או שניה לפני המצב הלא נעים) במיוחד אם זה קורה בלילה, ואני במיטה, אני אומרת לעצמי - תרגישי כמה נוח לך כרגע, המיטה נעימה, השמיכה עוטפת, לא כואב לך כרגע שומדבר, ממש בשניה הזו את בסה"כ מרגישה בסדר. זה מרגיע אותי קצת ומאפשר לי להיות יותר ממוקדת. כשהמצב ממש ממש ממממממש מחורבן, אני נוטה למלמל בראש די באטרף - אני צריכה עזרה אני צריכה עזרה אני.... עד שאני נרדמת. 99% מהמקרים למחרת מגיעה עזרה לא צפויה. אבל אני אפפם לא זוכרת את זה בפעם הבאה שזה קורה. וזהו - ועכשיו קצת קוטר - אני חולה
, קפצה עליי המחלה אתמול, ככה בבום, תוך שעה בערך כבר הייתי סמרטוט, והיום זה ממשיך.... אוף.

דליה08

New member
אופטימיות

זה כבר משהו.. גם כשאנו במקום הכי נמוך, נלמד את עצמנו לומר,,זה שלנו אני פה כי זו הדרך שבחרתי ולכן אני גם אוכל לצאת מפה.. הנה משהו ששלחה לי חברה.. לפעמים זה מאזן את הפרופורציות.. לחיי החיים היפים הם תמיד תמיד אתנוהם שלנו הם אנחנו.. דליה.

../images/Emo39.gifאופטימיות ואמונות../images/Emo39.gif

אופטימיות ואמונות
. בעיקרון אין לי בעיה עם להיות אופטימית, והלא זהו שמי האמצעי
, בכל מצב אני משתדלת לראות את הטוב, לבחון ולאפשר לעצמי לצמוח מאותו מצב, גם כשהוא נראה על סף בלתי אפשרי. יחד עם זה, בואו נרחיב לרגע את הדיון הזה, משום שנראה לי חשוב להבין כמה דברים. כל תחושה "רעה", או "מצב רוח לא הכי הכי" כפי שכתבה גלגל, נובעת ממקום עמוק שרצוי לזהות אותו בטרם הופכים אופטימיים. במילים אחרות, אני חושבת שכדי להיות שלמים, ולא ליפול למצבי רוח "עוד יותר מעצבנים או לצלול לרחמים עצמיים" כפי שכתבה כתומה, יש לנקות קודם את המקור, ובכדי לנקות אותו, מן הסתם יש לזהות אותו קודם. אמונות הטבועות עמוק בתוכנו גורמות לנו תחושות כאלה ואחרות, התנהגויות שבעטין אנו עשויים לחוש כך או אחרת, לטוב ולרע. לא מזמן דיברנו על "מחייבה" שהיא בעצם המילה העברית החדשה יחסית ל"מחשבה חיובית" (אמירה אופטימית?
). מאחורי הצורך במחייבה קיימת אמונה שגרמה לנו לחוש משהו, אמונה שנצרבה במהלך החיים, ולעיתים מפעילה אותנו כאוטומט המגיב לאמירות ולאו דווקא בצורה אוטנטית המתייחסת לכאן ועכשיו. את אותה אמונה יש לזהות ולהפוך למחייבה. יש מצב להרחיב דיון בנושא
דוגמאות לאמונות כאלה

אופטימיות

אדם אופטימי לא חושב שהכל יהיה תמיד טוב, קל ופשוט. זה לא אופטימיות, זו נאיביות. אדם אופטימי באמת רואה את הקשיים באופן ברור, רואה מה ידרש ממנו ויודע שהוא מסוגל!

למעלה