אמירות אובדניות???

אמירות אובדניות???

בני בן ה-10 לומד במסגרת השילוב היחידני בכיתה ד' בחולון,בחודשיים האחרונים יש דיווחים מבית הספר על אמירות אובדניות כמו:
נמאס לי לחיות,בא לי לקפוץ הגג וכו',הפסיכולוגית שמטפלת בו אומרת שלדעתה המשמעות של האמירות נמוכה ולדעתה יש לבדוק את הנושא אך לא להילחץ.
היום התקשרו שוב מבית הספר ושוב דייוחו על אמירה אובדנית,היועצת התעקשה שאפנה עוד היום לפסיכיאטר שיעשה הערכת מצב,אין אף רופא שיכול לקבל השבוע,מישהו מכיר איזו
פרוצדורה מקוצרת ע"מ לפגוש פסיכיאטר במהרה???אולי דרך ער"ן?

שלומות0

New member
שתפת אותנו כאן

והבנו שהמסגרת של שילוב לא מתאימה כיום לבנך אם אני לא טועה,
בית הספר לא יודע כיום כיצד להתמודד עם בנך,
האם האמירות האלו נשמעות גם בבית?
האם הבן שלך אומר את זה גם בבית ולא רק בבית הספר?
האם שמעת אתה בעצמך את בנך במו אוזניך אומר את זה?
בבקשה אל תלחץ מטלפון של בית ספר ואני כותבת מתוך ניסיון מאוד רב שיש לי בנושא!
אתה צריך להגיע עם ילדך לפסיכיאטר זה נכון אבל בלי לחץ! במיוחד לא לחץ שמגיע מטלפון מאוד מלחיץ של בית ספר{לדעתי מאוד לא תקין}

שלומות0

New member
דיי נמאס

עד כמה המסגרות החינוכיות יכולות להתעלל בנו ההורים,
השיטה שכותב השרשור תאר מאוד אופיינית, לחץ על ההורים לפעול על מנת לחייב את ההורים לטפל בתרופות /אישפוזים
דיי הלחצים נמאסו?!

schlomitsmile

Member
מנהל
איך אתם מרגישים אותו? האם מרגיש לכם שיש סכנה מיידית?
בעקרון, נראה לי שתמיד עדיף לפעול בשיקול דעת ולא בלחץ.
חשוב מאד להתייחס למצוקה שהוא מביע,
אבל איך- כדאי להשקיע מחשבה בכך, ולא לשלוף מהמותן מתוך לחץ.

שלומות0

New member
אני לא מכירה את הסיפור

ולכן שאלתי את האב האם הוא עצמו שמע את זה,
מניסיון שלי זו אחת השיטות של המסגרת לכפות על הורה טיפול תרופתי או אשפוז בטיעון שהילד מסוכן לעצמו, הדרך של להלחיץ את ההורה עובדת מאוד טוב בדרך כלל!
רק אצלי ידעתי שמדובר בשקר גס!ושוב אני לא יודעת מה הסיפור כאן!
לא לשכוח שאם ילד נימצא במסגרת מאוד לא מתאימה הוא יכול להגיד כאלו מילים!

מה האינטרס של בית הספר להפעיל לחץ???

עם כל הכבוד אני דווקא מרוצה מהתנהלות הצוות,הם רגישים ודרוכים לכל דבר קשור לבני,רוצה לציין שמדובר בבית ספר שאין לו ניסיון בשילוב ובכלל בילדים על הרצף ולכן אולי קצת
יש פאניקה אבל אני מאמין בכוונתיהם הטובות והתמימות.
בקשר לאמירות האובדניות בבית שמעתי אותו פעם אחת אומר לי בזמן מריבה בינינו שנמאס לו מהעולם האכזר הזה,לעומת זאת אצל אימו(גרושים)הוא שומע את הביטויים האלה כמה פעמים בשבוע,על כמה העולם החרא ושבא לה לברוח לכולם ושנמאס לה לחיות,השאלה האם זה חיקוי של התנהגות האם או שבאמת הוא שרוי במצוקה שמסכנת את חייו?ברור לי שהוא בנסיגה בחודשים האחרונים אבל מפה ועד לאמירות אובדניות...לא יודע

שלומות0

New member
אם זו תחושתך

ואתה מאמין שבית הספר פועל למען ילדך התברכת, ואתה אפילו לא חש לחוץ מזה שצלצלו אליך
לוקחת את דברי בחזרה, ואין לי מה להגיב כאן יותר,
לגבי שאלתך איזה אינטרס יש לבית ספר להפעיל לחץ
אז תשובתי אני הכרתי ושמעתי גם מהורים אחרים
שלבתי ספר יש אינטרס כן ועוד איך!!!!!! איזה אינטרס אני לא יודעת!!!!!!!
ושוב לקחתי את דברי בחזרה!!!!!!!!!!!
בהצלחה!

שלומות0

New member
אני רק רוצה להוסיף

שאם אתה בוטח בבית הספר ומאין שהם רוצים אך ורק בטובת ילדך אז תעשה מה שבקשו ממך, הם בקשו שתמצא דחוף עבורו עוד היום פסיכיאטר , לאן פונים בדחיפות שיש בעיה רפואית קריטית?
למיון!
זה מה שבקשו ממך במילים אחרות!

dina199

New member
זה כנראה לא אובדני, אבל מראה בפירוש

שרע לו.
הוא למד אצל האמא שכך מתבטאים כמרגישים רע.
אז השאלה האם תרופות פסיכיאטריות הן הפתרון להרגשה הרעה שהילד מרגיש בבית ספר ?

שלומות0

New member
מאוד כואב לי על הילד

כי אם בית ספר מתקשר להורה{האב} שצריך דחוף עוד היום להגיע איתו לפסיכיאטר{מיון}
בשל חשש למעשה אובדנות
זה לא לקחת תרופות,
זה כבר אשפוז!
שבעצם מה שניסיתי להסביר לאב שהבעיה היא עם בית הספר כנראה ולכן יש לבית הספר אינטרס לכסות את עצמו!

asa112

New member
גם אני קיבלתי רושם כזה

לדעתי, כדאי לאבא לקבוע תור לרופא - מתי יש פנוי, להביא לבית ספר פתק עם תאריך - הינה, בתאריך כזה יש לי תור לרופא כך וכך, לא היתה אפשרות לקבוע קודם. שהם ירגעו ויחכו.

dina199

New member
אלה התבטאוית מאוד רציניות.

אם הן קורות רק בבית ספר, צריך לבדוק את הבית ספר.

miss owl

New member
קצת סדר

פסיכיאטר בצורה דחופה = מיון פסיכיאטרי ממליצה באופן ספיציפי על נס ציונה או גהה . בנוסף שווה לנסות באופן פרטי בהקשר של אובדנות ממליצה מאוד על דוקטור אלן אפטר ראש המחלקה הפסיכיאטרית לילדים בשניידר עשויים להיות לו תורים מהירים, אופציה פרטית נוספת ד"ר עדנה ברנהוט.
אישית לא הייתי נלחצת ברמת הביה"ח וקובעת תור כאשר עד אז נותנת לילד להיות בבית ורואה איך הוא מגיב ואילו אמירות יוצאות לו מהפה כי אם כל העניין האובדני קיים רק בשטח בצפר אז ברור שהבעיה היא שם.

dina199

New member
האם הוא אומר את הדברים האלה גם בבית ?

כי אם לא , אלה כנראה דברים שמראים שרע לו בבית ספר.

למעלה