אמינות מבחן TOVA ?!

Sapira158

New member
אמינות מבחן TOVA ?!

שלום, בני בן ה- 9 (כתה ד')הופנה לאבחון נוירו-פסיכולוגי על רקע בעיות התנהגותיות המשפיעות על הישגיו הלימודיים. בשלב ראשון הוא עבר מבחן "טובה", בתוצאה 1.9 כאשר בכל המדדים לא אובחנה הפרעת קשב ורכוז. אני מפקפקת באמינות המבחן מאחר שכל הסימנים הן בביה"ס והן בבית(כולל ניקוד שאלון DSM + קונורס שיצא לא תקין) אינם תומכים בתוצאות. כיצד ניתן לבדוק אם קימת הפרעה, באופן מעמיק יותר? ובנוסף - האם יש דרכים לטיפול במקרה שמקור הבעייה אינו נוירולוגי? תודה על העזרה. ספיר.

לא תמיד ב'טובה' רואים את ההשפעה

החיובית של הריטלין במספרים. כבר היו מקרים מעולם. ממליצה לגשת לייעוץ עפ תוצאות המבחנים לפסיכיאטר המתמחה בADHD. אם הבעיה אינה נוירולוגית, גם אז- אבחנה מבדלת אצל פסיכיאטר ילדים שכזה- תוכל להבהיר את התמונה.

Sapira158

New member
לחיוך נצחי- הבהרה!

(אולי לא הסברתי את עצמי טוב) בני כלל לא עבר את המבחן עם ריטלין ולא הופניתי לנוירולוג בשל תוצאת המבחן הראשוני שהצביעה על כל המדדים כתקינים (מה שבמציאות היומיומית רחוק מלהיות). אשמח אם תייעצי לי למי לפנות לעזרה. תודה רבה!

הבהרה- 'טובה'

אכן בדיקה יעילה ונחוצה- אך לדעתי לא תמיד... ולדעתי- חשוב עד כמה הרופא שעושה אותה, או משתמש בתוצאותיה- יודע להבין את המשמעויות של תוצאות הבדיקה. בכל מקרה, לדעתי בשל כל שציינת- הכתובת המתאימה לכם הינה פסיכיאטר מומחה לADHD, הוא/היא יוכל לבצע את האבחנה המבדלת ולעזור לכם לעלות על מקור הבעיה ולהמליץ כיצד להמשיך משם. למיטב הבנתי,על מנת לטפל נכון בילדינו, עלינו לוודא שהמידע מלא,נבדקה כל אפשרות והרופא המנתח את כל ערימות המידע הזה - מומחה בתחום.

meivari

New member
מבחן טובה

מבחן טובה הוא רק אחד המדדים לאבחן הפרעת קשב. הצלחה במבחן לא בהכרח מעידה על אי קיום הפרעת קשב. ד"ר מנור טוענת כי ילדים מחוננים במקרים רבים מצליחים יפה במבחן. בני קיבל תוצאה תקינה לחלוטין 2.7 בחלק ללא רטאלין אבל עם רטאלין תוצאה הרבה יותר גבוהה. הילד הוא באופן ברור ADD הוא מטופל ברטאלין בצורה מוצלחת ביותר. כלומר אם מכלול הפרמטרים מעיד על הפרעת קשב לא בהכרח טובה תקינה גובר על השאר במקרה של איבחון וטיפול. רצוי להתיעץ עם מומחה בתחום שידע לפענח את התוצאות. meivari

sapira 158

15/12/2004 2126 שלום רב! כרופא פסיכיאטר ותיק, שלימדו אותו מוריו לאבחן עוד לפני עידן הtova הייתי אומר שמפריע לי הסדר שבו האבחון נעשה. מבלי לדבר שtova יכול להגיע לעד כ20% של תוצאות לא משפקות, ברור שבעלי מקצוע לא מבססים את האבחון אך ורק על tova . לכן תשאול שיטתי ומפורט, קבלת נתונים מכמה גורמים שבאים במגע עם הילד , שאלונים בבי"סת בדיקה קלינית וטסטים פסיכודיאגנוסטיים ודידקטיים הם לדעתי מערך אבחוני טוב ומכובד. לגבי שאל באם יש דרכי טיפול כשאנו מדברים על הפרעה לא נוירולוגית? תשובה היא כן, בתנאי שהבעייה מאובחנת באופן שיטתי. בהצלחה!

למעלה