אמזון ומשלוח, עזרה.

אמזון ומשלוח, עזרה.

קניתי נעליים באמזון ושלחתי אותם לכתובת מסויימת בארצות הברית שחבר שלי יהיה בה, כך שהוא יקבל אותם. הבעיה היא כזו: סימנתי שאני רוצה משלוח מזורז ( expedited ) שזה בין 1 ל- 3 ימים(ראו תמונה מצורפת). קניתי לפני שעה בערך, שזה 22 במאי(גם בארה"ב). לפני שגמרתי את הקניה ולחצתי על הלחצן הסוף סופי סופני, שמאשר שאכן קניתי סופית, נאמר לי שהזמן המשוער (estimated) למשלוח הוא 24-25 במאי, יענו עוד יומיים שלושה, שזה אחלה, כי החבר אכן יהיה בכתובת הזו בתאריכים אלו. אממה? כאשר לחצתי על הלחצן הסופי שממש קונה את המוצר, לפתע פתאום אני מקבל הודעה שאכן קניתי, אבל התאריך המשוער, במקום 24-25, נהיה 25-28, או איך שכתוב באנגלית:
Estimated delivery May 25, 2010 - May 28, 2010​
זה כבר לא טוב, כי החבר עוזב ב- 27 ויש מצב שהמוצר יתקבל במלון כשאף אחד לא יהיה לאסוף אותו בשבילי. קצת בירור והבנתי שיש הבדל(שעד עכשיו לא ידעתי עליו) בין תאריך המשלוח לבין תאריך ההגעה(של המשלוח), אבל למה זה לא כתוב לפני שאני קונה??? למה אני מגלה אחרי שקניתי, שפתאום התאריך כבר לא טוב מבחינתי? למה פתאום השינוי? בנוסף, אם תשימו לב בתמונה שצירפתי, כתוב שם ETA יענו estimated time arrival(זמן הגעה משוער), כלומר זמן הגעה של המוצר ולא הזמן המשוער של המשלוח. חטפתי עצבים מהעניין. שלחתי להם מייל(זה לא אמזון עצמם, אלא חנות בתוך אמזון) שפרטתי בדיוק מה שקרה. בכל אופן, עכשיו שיניתי את מהירות המשלוח ליומיים ולכן אני מקווה שזה כן יגיע כאשר החבר עוד יהיה שם, אבל שוב, אני פשוט לא מבין למה לא אומרים לך הכל מראש. אם אני משלם 15 דולר בשביל expedited(משלוח מזורז. 1-3 ימים.) אני לא מצפה שבתמורה לכסף זה רק יישלח בין 1-3 ימים, אלא יגיע בין 1 ל- 3 ימים מביצוע העסקה, הלא כן? זה לא מובן כמו שאני הבנתי את זה? האם מישהו כאן מבין את זה שונה ממני?

ozitex

New member
הטעות שלך

את הסתכלת על מה שקרוי shipping date שזה זמן השילוח. הזמן הזה נקבע לשלושה ימים בקירוב. בהנחה שאחרי ששולחים לוקח יומיים-שלושה למוצר להגיע (arrival time), אז ברור שאם השיפינג הוא נניח עד ה- 25 לחודש, הרי שהגיוני שהמסירה תהיה עד ה- 28 לחודש. עכשיו, מה שאת מבינה זה דבר אחד והעובדות בשטח זה דבר אחר ולכן יש חוק אחד מאוד פשוט שחייבים לפעול על פיו, כשמבצעים רכישה מהסוג שביצעת, ב מ י ו ח ד לאור לחץ הזמנים שאת מתארת. שואלים! לפני שמזמינים!

אני זכר ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, אפילו לא חשבתי על זה שיש לי מה לשאול, כי הכל ניראה לי ברור מאוד. היה לי הגיוני שאם אני משלם 15 דולר, אני משלם על כך שזה יגיע יותר מהר(בתוך 3 ימים) ולא ישלח מהר יותר. ככה ההגיון שלי עובד. בנוסף, למה הם לא כותבים את זה לפני שאני קונה? אם הם ממילא טרחו לכתוב את זה אחרי שכבר קניתי, אז שכבר יכתבו את זה לפני, שאני אדע את כל הפרטים, לא חבל? להם ברור שלא חבל, אבל לי כן
. תודה רבה לך

אגב, אני לא מאשים אותך, אני סתם מוציא קיטור

להבא אני כבר אבין את העניין
. שוב, תודה על העזרה

בנוסף, שים לב ל- ETA

ETA, עד כמה שאני מבין(כמו שכבר כתבתי בהודעה הראשונה), זה זמן הגעה משוער ולא זמן משלוח משוער. לטעמי הבנתי נכון אפילו לפי מה שהם התכוונו בעצמם. אלא אם כן אני לא יודע מה זה ETA
.

למעלה