אמונות

hillelg

New member
מה ההבדל

בין אמונה שמשהו נכון לאמונה שמשהו קיים, ילמדנו רבנו? אני באמת שואל. מה פירוש "נכון", ומה פירוש "קיים"? ולגבי 'מאמין בעזר ויצמן' - אכן, 'אמונה' היא מלשון 'אמון'; 'ויאמינו בה' ובמשה עבדו' - אין פירושו שהם האמינו בכך שמשה ברא את השמים ואת הארץ. אמונה כאן היא מלשון אמון, ובעצם זו גם המשמעות של אמונה בבורא עולם. עכשיו - אין הוכחה לקיומו של שום דבר. אין לי הוכחה שאתה קיים ("תן לי אות שאתה מדבר אלי!"). אפעלפיכן, אני מאמין שאתה קיים. האם הדברים שונים אצלך?

hillelg

New member
מה הסקוטי קשור לעסק?

ומעולם לא הבנתי את הקונץ של הבוהן.

hillelg

New member
הסקוטי לא היה יום,

אם זכרוני אינו מטעני (אך אני לא זוכר מי כן היה הבחור). אגב, הוא שבר את בהנו בבעיטה באבן גדולה, לפי המסופר. הנקודה היא, שייתכן שגם הכאב הוא וירטואלי ('הכול בראש', הלוא). היום, בעידן חליפות ה-VR, זה הרבה יותר ריאלי.

צודק, כמובן.

בירור קצר העלה שמדובר בשמואל בן יהונתן (Samuel Johnson) שהפריך כך את הבישופ ברקלי (ואל תשאל איך מפריחים בישופים. אני מניח באמצעות בלונים, אבל לא התעמקתי).

ובכן הלל

היתה בינינו התכתבות ענפה שבה העמדתי אותך מול שאלה שבעליל לא היתה נוחה לך. העדפת, ולא הפעם הראשונה, לנהוג כמנהג דנידין ולהתחמק ממנה, ועכשיו לקחת את החלק שמתאים לך בדיון ולפתוח עליו שרשור חדש ומשאלתי התחמקת באמירה לקונית. אין לי עניין לענות רק על השאלות שמוצאות חן בעיניך, ולשאלתך "תגובת?" אני עונה "יופי, הכל טוב. ומה שלומך אתה?"

עיניים

New member
../images/Emo141.gif ובינתיים,,,,,,

תשובה פשטנית על מי חושב מה על האמונה. על אמונה בגורל: "אמונה בכוחו הבלעדי של הגורל הוא צורת העבדות הגרועה ביותר". כך חושב כמובן אפיקורוס. ג'. מ. בארי סבור שבעל האמונה הוא בעל כנפיים: "הסיבה לכך שהציפורים יכולות לעוף ואנו לא, היא בכך שלהם אמונה מושלמת, כי להיות בעל אמונה פירושו להיות בעל כנפיים". לעומתו סבור ויליאם ג'יימס שהאמונה מביאה את היש מאין
"אל תפחד מפני החיים. האמן שהחיים ראויים לחיותם ואמונתך תסייע ליצור את העובדה". "אמונה שאין בה ספקות היא אמונה מתה". זו משנתו של מיגל דה אונאמונו. ואילו תומאס בראון בטוח ש,,,,,, "להאמין רק באפשרויות אינה אמונה אלא פילוסופיה". את פיו של הרב לא הספקתי לשאול לפני כניסת השבת, אך אני מניחה שהייתי בקלות מנחשת את תשובתו,,, שבת לכולכם.

hillelg

New member
את תשובתי לך

עניתי כבר שם. אבל אינני חושב שכל שאלה שאתה שואל אותי, אני מחוייב לענות עליה, במיוחד אם אינני מבין את עצם השאלה, או שאיני רואה קשר בינה לבין הדיון. כמובן, 'ברוגז' זו אסטרטגיה שתמיד ניתן לנקוט.

למעלה