אמונות תפלות

ג נ ו ב

New member
אמונות תפלות

אתמול בצהרי היום, כמדומני בתוכניתה של יעל דן, סופר סיפור מעניין, על אשה בשנות החמישים שלקתה בסרטן חמור והרופאים נואשו מחייה. האשה, כאשה מאמינה, לקחה איזשהו תכשיט של נזירה שמתה לפני .... שנים (לא זוכר מתי מתה ואיזה תכשיט בדיוק) ובתוכו היה גם חתיכת בגד של אותה נזירה, וענדה אותו. לאחר עשרה חודשים, לתדהמת הרופאים כולם, ללא כל טיפול שהוא, האשה הבריאה לחלוטין ואין בגופה זכר למחלת הסרטן. הכנסיה שוקלת להעניק לאותה נזירה את התואר קדושה. (הסיפור לכשעצמו, הגיע למערכת גלי צה``ל כחלק מאותו ``הבטחתי לפרסם``?!). אז הנה לכם, בכל הדתות, בכל האמונות, הכל תלוי בסיפורי אמונות תפלות...

פסיכולוגית כשאדם מאמין במשו זה עוזר

אין צורך שזה יהיה האמת אלא שהאדם יאמין וזה יפעל!

מתבי6

New member
קוראים לזה חוק המשיכה

ובזה אני מאמין נלהב, פשוט ראיתי בעיניים שלי איך זה עובד.

בינגi

New member
אגב ברפואה זה מאוד תופס הקטע הזה

מכיר מישהי שרק אחרי שהיא הבריאה לחלוטין מהמחלה אמר לה הרופא שהיה לה רק 5% סיכוי לשרוד. הרופאים נוטים להכניס בחולים בעלי סיכויי שרידות נמוכה אופטימיות תוך שהם ממעיטים מחומרת הסיכון כחלק מהרעיון שכשאדם מאמין שיבריא אז לבסוף זה מה שיקרה.

הזכרת לי סיפור מעניין

לפני כמה שנים,בעיצומה של האינתפדה,שוחחתי עם ערבי מעניין שעבד במקום הלימודים שלמדתי אז,ותוך כדי שאנחנו משוחחים על המצב עם הפלסטינים אני שואל אותו אם הוא חושב שהוא יהיה מוכן לפגוע בישראלים,אז הוא ענה שבעיקרון לא,חוץ אם ישראל תפגע בשייך שלו,ותוך כדי שהוא מוציא מהכיס תמונה שלו(אדם בעל הדרת פנים מכובדת)הוא מספר לי ששמונה שנים לא הצליח להביא ילדים לעולם עד שהוא הגיע לשייך ההוא ותוך שנה מאז שהוא בירך אותו נולד לו בן!אני זוכר איך שנדהמתי מהסיפור הזה וחשבתי לעצמי בעצם גם בדתות האחרות יש את אותם סיפורים...אם תגידו שהרגע של הסיפור הזה היה אחד מהרגעים המכוננים בעיצוב השקפתי שכל הדתות הם בלוף אחד גדול לא אכחיש...

בינגi

New member
ובעבודה אצלי יש

ערבי שיש לו `כח` להוציא `שד` מבנאדם.. כמי שקצת מסתובב ע``י `רבנים` אני נתקל המון במשפט `תאמין אז תוושע` ואם ה`מויפעס` לא הצליח אז תמיד אומרים לו `נו, טוב, הרי לא האמנת בלב שלם`.. זה הכל נטו פסיכולוגיה.

mister xy

New member
והערבי שלי

(מזכיר לי את הסיפור על הפריצים שהתחרו בינהם למי יש את המושק'ה הכי טוב) ... יודע לשיר "אנחנו מאמינים בני מאמינים" ועוד שירים חסידיים..

בבקשה, לפחות במקום הזה, בלי גזענות

אני נוטה להאמין שרובנו כאן מסיבות הומניסטיות. האנושיות היא היום האלוהים שלנו, לא? וזה מוכוון כלפי כולם (לא כלפי טרוריסטים כמובן). כל מי שהוא בן אנוש זכאי לכבוד בסיסי וליחס אנושי.

nini132

New member
אפקט פלצבו

אם ח``ו אני אחלה... תפילה אחת לחד הקרן הורודה והבלתי נראית שילייייייי/tapuzforum/images/Emo9.gif, ותראו איך אני בריא כמו חד קרן

למעלה