אמונות טפלות

אדם 08

New member
אמונות טפלות

אני לא בטוח אם זה הפורום הכי מתאים, אבל אין מה להפסיד. אני בחור בן 27. מאוד רציונלי. חילוני/אטאיסט. בזמן האחרון אני מתפלא על עצמי. אני נסחף יותר מדי לאמונות טפלות חסרות כל ביסוס. לדוגמא: יש לי נעליים שמביאות לי מזל כשאני הולך איתך לעבודה (אבל הן ממש ישנות כבר ולא זרקתי אותן רק מפחד כזה) אני מאמין שחתול שחור מביא לי מזל טוב! ציפורניים גזורות- צפוי לי מחר יום פרודקטיבי, אנשים יעזרו לי ויצחקו סביבי חולצה אדומה- צפה יום עם קולגות חסרי סבלנות חגורת מזל מסלול ריצה מסוים וכו' וכו' אני מאמין שיגידו שאני חסר בטחון ששם מבטחי בדברים כאלה. שאני צריך להעריך את עצמי. שיכול להיות שזה כדור שלג- שבתת מודע אני מאמין שטוב- אז קורה טוב. אבל קשה לי להתחבר לזה, כי אלה לא דברים שאני חושב עליהם במהלך היום. רק אם קורה משהו אני חוטא לקשר את זה לאמונה טפלה שקרתה בדיעבד באותו יום. מהי דרך ההתמודדות הכי יעילה? אני לא חושב שכדאי שלאלך לפסיכולוג בגלל דבר כזה (גם אם יש שטענו שזה טומן בחובו דבר יותר גדול). האם לעשות דווקא להיפך ממה שהאמונה הטפלה אומרת- זה מה שישחרר אותי? הבעיה שלי היא חוסר ההסבר הלוגי, התלות באמונות.

נקודה למחשבה:

קודם כל, אני חייבת לציין שה"אמונות הטפלות" שלך הן די מקוריות: רוב האנשים שמאמינים בכוח של חתול שחור, חושבים שהוא יביא להם מזל רע. אתה דווקא מייחס לו מזל טוב? חולצה אדומה -- באמת יכולה לעצבן אנשים מסביב. אדום זה צבע מעורר. וציפורניים גזורות -- באמת יש בהן מן ההצהרה "אני מוכן לעבודה". עם ציפורניים ארוכות באמת קשה יותר לעבוד. ועוד נקודה: אנשים (גם רציונלאיים מאוד) נוטים יותר להאמין באמונות טפלות כאשר הם נמצאים במצב של חרדה. יכול להיות שאתה סובל לאחרונה יותר מחרדה?

אדם 08

New member
כי זה נהייה כפייתי

קשה לי להבין את עצמי לוגית שאני בונה על הצלחה / יום טוב לפי סממנים דוממים. אני רוצה להשתחרר מהסוג של OCD הזה.

א-הה!

אז הגדרת בעצמך את הבעיה. יכול באמת להיות שאתה סובל מ- OCD. ואז, מה שיעזור לך להשתחרר מזה, הוא טיפול ל- OCD. למה לא תפנה לאבחון?

בעיקרון?

בפרקטיקה, אבחון של OCD נעשה על ידי פסיכיאטר. ולפסיכיאטר אתה יכול לגשת דרך קופת חולים. בדיוק כמו לכל רופא אחר. זה עולה, אם אני לא טועה, בסביבות 20 שקל לרבעון. כן, סכום דו-ספרתי.

פסיכולוג

עד כמה שזה מפתיע כנראה יעלה יותר. כי פסיכולוג הוא לא רופא, והטיפול שלו לא כלול בסל הבריאות. אני לא מכירה את המחירים של טיפול פסיכולוג בכל הקופות, אבל תוכל למצוא אותם בהרבה הודעות של גרא. חוץ מזה, אולי כדאי לך להתייעץ גם עם הפסיכולוג בקומונת טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) כאן בתפוז. זה אחד מסוגי הטיפולים היעילים ל- OCD.

אדם 08

New member
את עצמך

לא פסיכולוגית? עצם העבודה שאני מכיר בבעיה לא מאפשרת לי להתמודד איכשהו לבד? בלי תרופות? בזמנו היו אנשים בתפוז שהציעו לי דמיון מודרך. אולי אפילו בחינם. אני תוהה אם יוכלו לעזור לי? מה דעתך?

אני?

לא, אני לא פסיכולוגית. כמו שכתוב בחתימה שלי, אני בוגרת פסיכולוגיה. זאת אומרת, יש לי רק תואר ראשון בפסיכולוגיה. "פסיכולוג" הוא אדם שלמד גם תואר שני בפסיכולוגיה. אני את התואר השני עשיתי במדעי הרפואה. עם מחשבות כפייתיות אפשר להתמודד בכל מיני דרכים. זה תלוי מאוד בחומרה שלהן. בדרגות החומרה הגבוהות, בדרך כלל רק טיפול תרופתי יעזור. בדרגות נמוכות או בינוניות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי יספיק. אבל גם בשביל זה צריך פסיכולוג. פסיכולוג קוגניטיבי-התנהגותי. דמיון מודרך? לא שמעתי שעוזר למחשבות כפייתיות. שני דברים שעשויים -- אולי אולי אולי -- לעזור הם: 1. פעילות גופנית -- משחררת בגוף חומרים מרגיעים שיכולים, לפעמים, להפחית גם כפייתיות. 2. מדיטציה, מסוגים מסוימים. שבה לומדים "לצפות על המחשבות הכפייתיות מהצד" במקום להשתתף בהן. דבר אחד שבדרך כלל לא עוזר, ואף מחמיר את הבעיה הוא: להילחם במחשבות, ולהאשים את עצמך. תראה, בטח יש ספרים לעזרה עצמית בנושא.

גרא.

New member
אדם08,אתה מספר כי לאחרונה אתה נסחף יותר ויותר

לעיסוק באמונות טפלות,אבל אינך מדגיש כי העיסוק הזה,באמת מפריע לך בתפקוד היומיומי,ומבחינה זו לפחות זו אינה חשיבה כפייתית טורדנית (OCD) ,אם כי סביר להעריך כי אם לא תעצור את הסחף,העיסוק הזה,עלול לשבש את התפקוד שלך,דומה שקשה למצוא אדם שאינו מאמין גם אם הוא לא מודה בכך באיזה אמונה תפלה,וזה בלא שהוא יכול להסביר אותה. מעבר לכך חלק גדול מההתנהגות האנושית מונחה על ידי סטריאוטיפים ואמונות טפלות,למשל,כשאתה יוצא לנהיגה בכביש ראשי,אתה מניח שהל נהג הבא מולך אמנם ינהג בצד הנכון..אם כי לעתים לצערי זה לא קורה.בכל מקרה כיוון שאתה נשמע די מוטרד מהמחשבות האלה,מציע שתצטרף לקבוצה חדשה שהוקמה זה עתה על ידי פסיכול (קישור מצ"ב) המתמקדת בטיפול קוגנטיבי התנהגותי שהוא הטיפול השכיח בהפרעה טורדנית כפייתית,גם אם היא ברמה נמוכה לפי שעה. http://www.tapuz.co.il/communa/usercommuna.asp?communaid=40090

הקומונה

גם אני המלצתי עליה.

nutmeg

New member
כלומר

שאם היה לך הסבר לוגי, לא היית מוטרד? הבעייה עם כל האנשים שמגיעי הנה עם מחשבות טורדניות וטכסים כפייתיים זה שהם חושבים שמשהו בתוכן המחשבה לא בסדר כשלמעשה מה שלא בסדר בחיים שלהם זה שיש להם חרדה, שצריך לטפל בה כדי שמה שמפריע להם לתפקד כבר היום, לא יחמיר. התוכן, חוסר הלוגיקה בתוכן, או מה שלא יהיה - זו לא הבעייה. אתה סובל מחרדה שבאה לידי ביטוי במחשבות טורדניות וטכסים ובחרדה צריך לטפל.

למעלה