אמונה

אמונה

שבת שלום אחת לכמה זמן אני מקליקה על איזה דף מהארכיון שבפורום לראות על מה נסובים הדיונים, הבוקר הדיון שעלה לי מהארכיון הנו בנושא אמונה דף 4 בארכיון. ולהלן ממקומי: נעשה ונשמע-אמונה עוורת שלא במובן עוורון של חשיכה חסרת דעת שכן ראשית משמעותו יש לאדם דעת שיש בורא לעולם ושאת דברו עושה ,נעשה לפני נשמע משמעותו שהאדם סומך על בוראו באופן מוחלט שיובילו כאב המוביל את ילדו הנותן באביו אמון מלא , דהיינו אמונה במישור התחתון שלו =אמון, כלומר ממטה מעלה אמון --->אמונה, ממעלה מטה אמונה שלמה --->אמון, ומכך אמונה שלמה משמעותו יש לאדם דעת הכרה הכרת הטוב,להבדיל מכאלה אשר מאמינים שיש אלוהים אולם זוהי אמונה בשל מידע חיצוני,בשל שכך למדו אותם וכו ואז במילא אינם במקום של נעשה ונשמע ועושים דברים שאינם אלוהיים בשם אלוהים , נעשה ונשמע מלמדנו שבעם ישראל האמונה השלמה מוטבעת בו בפנימיותו, כלומר ההכרה דעת טוב מושרשת ,בשל שראשית הנו עץ החיים,אינו נתון לבחירה שבין טוב ורע והנו בן חורין. עם ישראל ביציאת מצרים אומר נעשה ונשמע, כלומר עץ החיים (התורה עץ חיים למחזיקים בה) מצויה בו בתוכו עוד מלפני מתן תורה בהר סיני. כאשר האדם ממקום זה של אמונה שלמה שאינה עוורת במובן חשיכה כי אם דעת טוב-נעשה ,הרי שמתקיים נשמע, דהיינו דעת של מישור מדעי החיים וכו,ידיעת הטבע, כמובן שהן המלה נעשה והן המלה נשמע יש בהם עשיה שמובנו מנשמע לנעשה השתלשלות.אמונה במישור זה אינה זקוקה או תלוית חיזוקים חיצוניים,ואינה מתערערת עקב תאוריה מפריכה שבתורה מופרכת,כלומר עקב חיזוק או החלשה חיצונית , חיצוניות.עם ישראל ביציאת מצרים אמונתם שלמה בקדוש ברוך הוא ונותנים אמון במשה שיעשה הנדרש. העמים הנם במישור של נשמע ונעשה,חופש הבחירה בין טוב ורע , דהיינו זקוקים לאותות ומופתים לבוא מאמון לאמונה, ביציאת מצרים זהו מישור הערב רב,שראשית יש בהם אמונה במשה שיוציאם ממצרים, ובאמצעות אותות ומופתים של הקדוש ברוך הוא יתנו אמון בשם, לכך אף הקשר מדוע חטאו הערב רב בחטא העגל, האותות והמופתים הנם לא רק לערב רב של אלה אשר יצאו עם עם ישראל כי אם לעולם כולו שהנו עד. נשמע ונעשה =תוכיח לי ש... אז אעשה. נעשה ונשמע ומעש שבאותיות נשמע = אני יודע ש(ידיעה)...ולכן דעתי מתרחבת -נשמע)וככול שמתרחבת דעתי כך עשייתי. חופש הבחירה שבין טוב וטוב . ישמעאל למשל הנו במישור ככול העמים של נשמע ונעשה שאינו השתלשלות של נעשה ונשמע ,והנו במצב שהשם שמע אותו אולם הוא ישמעאל אינו שומע, לכן אינו עושה דבר השם אולם פועל בשמו. נעשה ונשמע =התורה מוכיחה את המדע -מוכיחה במובן מאירה אותה מרחיבה אותה ,ומוכיחה את המקומות במדע בהם המדע טועה. נשמע ונעשה=המדע מוכיח את התורה במובן מוכיח את אמיתות התורה ואת אשר כבר מצוי בה לכול הזמנים שהנה מעבר לכול זמן , בברכה

אמונה -המאמר המלא

את מלוא מאמר אמונה ניתן לקרוא ב נעשה ונשמע=זכור ושמור

אם אין תיאום בין המדע לתורה - התורה צודקת

אם יש התאמה, זו "הוכחה". אבל לשם מה צריך הוכחה מהמדע, אם החלטנו מראש שמה שכתוב בתורה הוא נכון ?

שני סוגי הוכחה

באם שמת לב הרי שכתבתי שהתורה מוכיחה את המדע הן במובן מרחיבה את המדע מאירה על שהנו טעות וכו, זוהי הוכחה מסוג אחד, ואלו המדע מוכיח את התורה במובן שהמדע עצמו מקבל את ההוכחה שנצרך לה שהכול כבר מצוי בתורה וממנה.זוהי הוכחה מסוג שני, ההבדל בין מוכיח ומוכיח הנו כהבדל שבין חבר מוכיח את חברו כשנדרש, והוכחה במובן דבר עלום שהאדם מקבל לו הוכחה וכו תודה על הארתך

אפשר דוגמה

למקרה בו המדע המודרני טעה והתורה תיקנהו ? השאלה הקודמת הייתה אם נניח שכתוב שיש ברימון 613 זרעים (נדמה לי שזה לא כתוב בתורה) האם יש טעם בכלל לבדוק ?

התורה לא נצרכת לבדיקה

לרימון יש בקצהו 6 קצוות כאלה שכאשר משטחים אותן צורת מגן דוד להם, אני מצאתי של 8 שנה שעברה ,והשנה מצאתי של 9 , אה כן ולא מצאתי מתוך שבדקתי פשוט הייתי על הערסל שמתחת לעץ הרימון ונגלו לי . מה שכתוב בתורה אינו נצרך בדיקה ,אלא להתגלות ,ולאדם נצרך לדרוש את הכתוב , מה שכתבו אנשים מותר ואפשר לבדוק .

אם דורשים את הכתוב

הרי שהאמת משתנה בהתאם לממצאים. התהפכו היוצרות עכשיו השאלה הפכה להיות, אם כן, מדוע יש צורך בתורה ? הפתרון שאציע הוא לא להשתמש בכתובים כמקור מדעי מבחינתי זה ערבוב בשר וחלב

דורשים גם דורשים

כאשר אני אומרת שיש לדרוש את הכתוב, הרי שהכוונה היא לדרוש באופן שהאלף שמלפני בראשית אבראשית, מצויה בתורה כולה , דהיינו דבר השם כפי שהשם אומרם בפשטות, ובכך גם אם מיליארדי אנשים ידרשו את הכתוב הרי שתהא זו אותה אמת בביטויה השונים ובכך ההעשרה זה לזה . אולם של אותה האמת. לא מדובר על לדרוש סובייקטיבית תלוש מהאמת הניטרלית לכשעצמה שבכתוב. באופן אישי לעולם איני משתמשת בכתובים כמקור מדעי ,אולם אני קוראת ממקום של דעת טוב,ובכך ארצה או לא ארצה גם העניינים המדעיים עולים מתוך הכתוב , שכן התורה צרופה מקפת כול ובכך כול תחומי החיים בה , או לחילופין כאשר אני שומעת איזה דבר ,במקרה הנידון מדעי הרי שארצה או לא מיד קופץ לי מקורו והקשרו בתורה,והאופן שהתורה מרחיבה ומאירה את אותו נושא גם אם לא הכרתי את אותו נושא או לא שמעתיו מעולם. כך ממקומי:וכן לדרוש את הכתוב מובנו אף אני דורשת את הזכות שנתנה לאדם לגילוי השם בעולם בכול התחומים, להלן קטע ממאמר הקשור לנושא זה, כאשר אנו קוראים את התורה, הרי שהאבות נראים לנו כלא מושלמים, ואף מוצגים באופן די מביך, אולם יש לזכור , וטוב אמנם לקרוא ממישור של עצהד" טוב ורע ובכך אי מושלמותם של האבות משקפת את טבעו התחתון של האדם כול אדם אולם את מושלמות האבות ניתן לראות רק באם קוראים מהמקום המושלם בנו ברגע נתון שאז דבר השם נשמעים ואשר נראה לנו כחוסר מושלמות של האבות הנם כפי שהנחש מבקש" שנבין =חוסר המושלמות של הקורא את התורה יש לקרוא מהמקום המושלם באדם כלומר מהבצלם כדמות שבו ובמקביל לקרוא ממקומו המתפתח טוב -עצהד" טוב ובכך הנחוץ להתפתחותו קדימה טוב ובמקביל לכך לקרוא ממקום עצהד" טוב ורע מבלי להיותו ואם באזו נקודה היותו עצהד" טוב ורע,הרי שממקומו המפותח השלם יודע הנצרך לו לתקון והמחיר של כך שכר ועונש אם תרצו. ממקומו המושלם דהיינו האני הגבוה שבאדם , ממדרגתו בהתאם להכרתו בסולם ההתפתחות את הבצלם כדמות שבו שכן ככול שהאדם מתפתח לטוב, מתגלה לו טפח גדול יותר של המפותח שבו , וככול שמגלה את האני המפותח שלו ממקומו המתפתח הרי שממקומו המפותח מגלה את השם בעולם בהתאם להכרתו את המפותח שבו בהיותו עצהד" טוב , ובראותו את עצהד" טוב ורע ,דהיינו את החסר את הפער הרי מובנו יודע טוב ורע מבלי לעשות הרע

דוגמא

את המקור לתאורית האבולוציה במובן התפתחות כבר מצוי בתורה ומאמרים רבים הובאו המוכיחים שכך הוא, אולם כאשר איזו חכמה מנותקת ממקורה על משקל אמונה אל תאמין , הרי שהתורה המלמדת על התפתחות והפחתה, דהיינו על משקל אבולוציה מלמדת גם שתאורית האבולוציה טועה כאשר הנה אומרת שהאדם מהקוף. אם כי יש דברים בתאורית האבולוציה המתישבים יפה כם דבר התורה.

הרחבת השאלה

אשמח לשמוע מה היא כן אומרת בהקשר למוצא האדם ,שהאדם התחיל מאמבה?

אלוניס

New member
כולנו התחלנו מחד תאיים כלשהם

מאוד ממליצה לך לקרוא את הערך על אבולוציה בויקיפדיה העברית. ייתן לך מושג טוב על משמעותה, מה היא לא אמורה בכלל להסביר ומה היא בהחלט יכולה להסביר לאחר איסוף ממצאים לאורך יותר מ-150 שנה מאז שדארווין הציג לראשונה את התיאוריה שלו. מה שצליל התכוון הוא שאם מסתכלים על ה"עץ" ההתפתחותי - לבני האדם ולחלק מהפרימאטים (קופי אדם) ולחלק מהקופים האחרים - היה אב קדמון משותף. כך שלא התפתחנו אנחנו מהקופים והם לא מאיתנו אלא אנחנו התפצלויות לענפים שונים מגזע אחד שממנו התפצלו לאורך מיליארדי שנים המון בעלי חיים מכל הסוגים. למשל תגליות שפורסמו בשנתיים האחרונות אחרי מחקר מקיף ומרתק מראות על שלב ביניים באבולוציית האדם שהתגלה באפריקה - סוג של קוף-אדם שיכול היה לעמוד על שתי רגליים אבל גם שימר על זרועות ארוכות ועל אגודל חופשי ברגל לאחיזה בענפים אך עם אצבעות ידיים שאינן כמו של גורילות או פרימאטים שמוכרים לנו בימינו שנשענים על אצבעותיהם בעת תנועתם. גילויו של סוג זה של הומינין מאוד עזר למחקר. ובעצם מאז הפרסומים האחרונים בתחום אפשר להגיד שכמו שבני האדם התפתחו מהאב הקדמון ההוא במשך מיליוני שנים כך גם הגורילות והקופים האחרים השתנו לאורך מיליוני השנים האחרונות וצריך משנה זהירות בנטייה להשוות בינינו ובין קופים כי גם הם השתנו ברמות מסוימות לפי הממצאים האחרונים: http://he.wikipedia.org/wiki/ארדיפיתקוס_רמידוס

כולנו התחלנו מבורא יחיד

המממ כן יש אב משותף לכול הבריאה והוא אחד ואינו חד תאי, דארווין כפי שכתבתי במאמר מלפני מספר שנים לא טעה ברעיון אלא בכוונו, מה שהוא ראה כאבולוציה התפתחות מ..עד להלן על קצה המזלג אינו אלא המצב האנבולוציוני שהעולם הגיע אליו , ואשר ממנו שב להתפתח כדי להבין את דבריי יש להבין שמלפני היקום המוכר לנו העולם הזה ,היה עולם יקום שבא אל סופו ,ומסופו באה תחילתו וכפי שהאדם נולד כפי שהיה בתודעתו כשמת כך המקרו, אין להבין מדבריי כאלו העולם התקיים וחדל והתקיים וחדל וקיים במובן שאין לו התחלה שכן אב ראשית האלף שמלפני בראשית ומלפני כול הבראשיתים מלמדנו שלעולם יש התחלה ויש מי שברא אותו, אותו עולם ראשוני ההתחלה ממש העולם הראשון שנברא חטא, והגיע אל סופו וכול סוף כזה משמעותו התחלה במובן מפץ כפי שמלמדנו המלה בראשית=913=גיץ,(עם ישראל אדם קדמון הנו מלפני אותה בריאה ראשונה ממש) וכול עולם שנברא החיים באותו עולם החלו כפי התודעה שסיימה את העולם שקדם לו, וכך למשל נשוב לעולמנו זה הנוכחי המוכר אשר בעלי החיים היו גדולים מאוד כגון הדינוזאורים מלמדנו על גודל החומריות שהגיעו בני האדם בעולם שקדם לעולמנו הנוכחי. עולם בעלי החיים והתפתחותו או הכחדתו כגון הדינוזאורים משקפים את מצב הנשמות ,ומדרגת תיקונן, למשל כאשר הנשמות טרם התגשמותן לגשמי הגיעו למצב תקון מסויים הדינוזאורים יכלו "ללכת",חיש להבין יש זנים הנכחדים באופן טבעי וכך ראוי ונצרך שכן מובנו התפתחות, יש זנים הנכחדים בשל מעשי ידי אדם ועל זאת נצרך האדם לתת דעתו ולהזהר. אלה אשר הנך קוראת להם הומינין אינם בני אדם ,אולם משקפים את שלב תקון הנשמות של בני האדם. בגרמניה נמצא לא מזמן יצור נקבי ויש הרואים בה כחוליה החסרה שבין הקוף לאדם. ההומינין למיניהם שלא שרדו משקפים את מראה הנשמות של בני האדם ועוותם , אני יודעת שאולי הדברים נשמעים מוזרים מעט אולם מי שיכול לראות את הנשמות של בני אדם חיים יכול לראות את האדם הניאנדרטלי וכו וכו אפלו להריח אותם, הכול החלו מחד תאי? המממ ובכן הניצוץ האלוהי שבאדם אינו אוטומטי ויכול להיות מעומעם מאוד והולך ופוחת עד שאינו כלל למשל עמלק אלה מגיעים לסופה של הנשמה, באם הבנת זאת הבנת את ההפחתה עד למובן שמשתקף כחד תאי המלה בראשית =ראי שבת, האם העולם הנו תחתונים כעליונים או האם יש פער בין האופן שאנו חיים לאופן שנברא העולם תלוי בנו וכול הנראה לנו משקף את מצבנו ומצב הראי האם העולם הזה הנו ראי שבת או ראי הפער שבין הבריאה ליצירת האדם , יש לזכור ראי משקף בצד אחד בלבד, והאמת שקופה מכול כוון. בכול עולם שנברא מגיע רגע בו שוב האדם מושם בגן דהיינו בעולם הזה עם אפשרות לשיבה ,אלא שכמעגל קרמתי של העולמות שב וחוטא,ובכול בריאה ובריאה נשלח עם ישראל עם אותה התורה כמתנה לעולם לאפשרות שיבה כללית תקון עולם. במובן הרחב מאוד ממש כלומר שיבה לבריאה הראשונה שמלפני כול הבריאות האלה ,התרנגולת הראשונית אם תרצי , עם ישראל במעמד הר סיני הקפיצה הקוונטית הנה לבריאה הראשונה טרום החטא הראשוני ממש, כעת יובן הביט בתורה וברא את העולם במובנו הרחב מאוד. תקון יכול לקחת מיליארדים על מיליארדים על מיליארדים של שנים, כפי הזמן שעבר מאז אותה בריאה ראשונית ובו בעת יכול להתרחש כהרף עין. עולם אשר יגיע לתקון מלא ממש שיבה לאותה בריאה ראשונה ולא יחטא הוא עולם ש וחי לנצח.וזו נצחיותו של עם ישראל במובן הרחב ביותר, כמו כן למי שיחפוץ מוזמן/ת לקרוא מאמר האות ה23 באלפבית כעת אוכל לבקר בקישור שהבאת שכן במהלך השנים שאני באינטרנט מספר הפעמים שגלשתי ניתן לספור על יד אחת, ודבריי אינם אלא באשר מובא לפניי,לאחרונה ממש בפורום זה החילותי לבקר בקישורים שהנכם מביאים אולם לאחר שאני כותבת את אשר אני כותבת. תודה

אלוניס

New member
אלה - קחי את הזמן

וקראי ויהיה נחמד להמשיך לדון איתך בסוגיות השונות. זה באמת הרבה חומר ואין סיבה להיחפז. בכל הקשור לאיך שאני רואה את ההתפתחות העולם והאדם ואת מקום האל בבריאה - המדע עבורי לא סותרת את פעולתו של האל כי יש הרבה דברים שהמדע עוד לא יודע להסביר. למשל מה גרם להיווצרותו של החד תא הראשון? ואין במה שקראתי עד כה שלילה של ההשערה שגורם מכוון הביא להכחדת זנים מסוימים ולשגשוגם של אחרים על פניהם. יש הרבה דברים שהמדע לא יכול להסביר לי כמו תופעות שנחשבות מבחינתו "על טבעיות" או חשודות בזיוף כמו טענות על קיומם של רוחות רפאים למשל ושאר תופעות שמנסים להסבירן באמצעות גלי מוח למיניהם וכו'. הסברים שעד כה לא ממש משכנעים אותי. אני הרגשתי שסבתא שלי ז"ל הייתה איתי בכל צעד בערב שהלכתי לראשונה למקווה. ואני לא האישה היחידה שחוותה את התחושה הזאת שקרובותיה מלוות אותה ביום הזה. לא הייתי בקשר מיוחד עם סבתי לפני פטירתה ולא חשבתי עליה במיוחד בתקופה שהחלטתי לנסות ולו פעם אחת את המקווה - אז למה שיהיו גלי מוח כלשהם שייצרו חוויה כל כך מוחשית וספציפית? ולמה רק היא ליוותה אותי ולא דודות שלי מצד אבי שאליהן הייתי מאוד מאוד קשורה? נכון לכרגע - לאלוהים פתרונים. בנוסף לכך - כמי שהגיעה אל ההחלטה ללכת למקווה לאחר שנים רבות של סירוב מוחלט לעשות זאת - שמעתי על עדויות כמו זו שלי לגבי הליווי הזה רק אחרי שהתייעצתי עם רבנית לגבי החוויות ה"מוזרות" שחשתי באותו ערב. ונחזור לדיון המקורי שלנו
אין בתורה שום אמירה על כמה זמן עבר מרגע בריאת האדם ועד הגירוש מגן עדן וגם לא זכור לי פירוט זמן של ממש לגבי כמה זמן עבר מהגירוש ועד רצח הבל. כמו כן מכיוון שחז"ל כאמור דורשים כמה וכמה פסוקים ולפיהם קובעים שהמשפחה הראשונה נוצרה כבר בגן עדן - יש בכך הסבר מספיק למאיפה מופיעה פתאום אשת קין ולמה קין חושש מבני אדם אחרים שאולי יתנקלו לו. ברגע שהיו דורות רבים שחיו בגן עדן או בקרבתו אם לאחר הילודה רק חוה ואדם גרו שם קבע - סביר ביותר שיהיו צאצאים של הבל שינסו להתנכל לקין על רציחתו של אבי שבטם. כל מה שאני קוראת וצופה בו עד כה בכל תחומי המדע רק מחזק את אמונתי ולא ההפך

תודה אלוניס אקח את הזמן ו...

כן תודה אקח את הזמן. זה שהמדע אינו יודע להסביר הרבה דברים,אינו דבר שלילי בעיניי,שכן כפי שגילוי השם בעולם הנו לאינסוף כך במישור המדע מה שאינו ידוע היום יודע מחר וזה בסדר,ולא שולל את המדע, מאוד יפה התאור שלך כיצד סבתך מלווה אותך למקווה ונגע ללבי. באופן אישי איני מבינה ברוחות רפאים במובן של בני אדם שנפטרו, אם כי את סבא רבא שלי יוסף כהן זצל" שהיה רב קהילה שוחט מוהל וסופר סת"ם, לא הכרתי אבל איכשהו אני חשה קשר מאוד עמוק אליו,הפעם היחידה שאיכשהו אפשר לומר שהיה איזה קשר ארע ממש לאחרונה בחלום (פעם ראשונה שחלמתי עליו) ובחלומי איזה רב מאוד ידוע ומכובד שלא אומר את שמו נפטר ובחלומי הלוויתו בהר הזיתים,ואני נמצאת בהר הזיתים אולם במקום להשתתף בהלווית אותו רב אני מחפשת את קברו של סבא רבא שלי ופונה לעובדי המקום ושואלת היכן קבור יוסף כהן, לבסוף אני מגיעה לקבר שאינו קבר רגיל כי אם איזה מין ארון קבורה גדול עשוי מאבן עם מכסה מאבן שאינו בתוך האדמה ,אני מגוללת את האבן, המכסה שעל הארון ובפנים שוכב איש (מאוד יפה ) עם זקן ארוך שחור ,זכורני שהופתעתי מכיון "שציפיתי" לזקן לבן ,עם עיניים גדולות פקוחות ואומר לי ללא מילים אלא בדרך טלפתית משהו "אני חי". והתעוררתי מאוד נרגשת.המעניין שלפני שנים רבות מאוד בהיותי נערה נפטר דודי ציון לוי זצל" שמאוד אהבתי והופיע בחלומי ושאלתיו בחלומי "מה אתה עושה כאן? אתה מת" וענה לי בצחוק שהיה אופיני לו "אני חי" ופעם נוספת שפגשתי בנפטר בחלום לפני שנים היה מישהו שלא אומר מי הוא ,ראיתיו בחלומי ונראה אומלל מאוד וחולה, הביט בי ואמר שהוא מבקש את סליחתי, אמרתי לו שהסליחה נתנה, ולפתע עטף אותו מין "אור"חייך ונעלם. אלה מפגשיי היחידים עם נפטרים. אולם ברצוני להתיחס לעניין רפאים במישור הרחב של כך ,מאמר על כך הובא מלפני שנים רבות באיזה פורום אולם מצאו לנכון למחקו כמו הרבה ממאמרי. אנו יודעים שנאמר לנו שלא ללכת אחר הגויים , ממקומי התורה שנתנה במיוחד לעם ישראל אולם מדברת לכול, הרי שלא ללכת אחרי הגויים הנו אף במובן הרחב הכלל עולמי,כלומר שעל העמים שלא ללכת בדרך הגויים שהיו מלפני היקום הזה, זכור את אשר עשה לך עמלק נאמר לעם היהודי אולם גם זאת הנו מדבר אל הכלל עולמי במובן העמלקים שמלפני בריאה זו שנותרו כרפאים מבחינת הזכרון. עד כאן מקצת מאותו מאמר, אנו רואים שאברהם לחם ברפאים ובעמלקים,עוד טרם נולד עמלק מתמנע,לפני כשעה שמעתי ברדיו על כך שהמדע הופתע כאשר גלה לאחרונה שגם אם גן קלוקל מסויים מוצא מהגוף הרי שעדיין עובר לצאצאים כגן רפאים. ובכך ניתן לומר שגם אם אדם נפטר מוצא מהעולם הזה זכרו ממשיך. גם אם העמלקים שמלפני בריאה זו שהביאו להכחדת העולם זכרונם ממשיך להתקיים לכן לא די לזכור את אשר עשה לך עמלק אלא יש למחותו. כלומר לשמר את הזכרון ולמחות את זכרו. מחה את זכר עמלק בעניין הניסוי שנערך בעניין הגנים הרי שלא די שיוצא גן מסויים כדי למחותו אלא נצרך תקון לאותו גן. הגנים של האדם מלכתחילה אין בהם קלוקל נצרכו מעשים של חוסר -חטא,החטאת התכלית על מנת שהגן יהיה קלוקל, העברתו לצאצאצים הנו בגדר אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהינה, וכך אף נצרך תקון של הקלוקל ובכך לא יאמרו אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהינה ככתוב, שלא במובן שחדלה תורשה אלא במובן שאבות חדלו לאכול בוסר. בנוגע לאדם וחוה בגן "ויאמר האדם זאת הפעם עצם מעצמי ובשר מבשרי לזאת יקרא אשה .....על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד" מהכתוב אנו למדים שאדם יודע תולדות מהו ויודע מהם אב ואם.(כמו כן בהקשר אחר"ודבק באשתו כתוב ולא בנשותיו דהיינו מונוגמיה הנה מצבו הטבעי באמת של האדם , שזה מישור של משמעות השם אחד) כמו כן במאמר נוסף מלפני שנים הובא שבגן העדן מתקיימים "שני סוגים" של אדם כמוהם כעומות מקבילים אולם נפגשים, האחד שאין חטא בו במובן הנשמה (עם ישראל),והשני שהנו תולדה של קלקולי הנשמה ותקוני העולם שקדם לעולם הזה ושב וחוטא.(העמים) טרם קראתי את שהצעת ואקח את הזמן לכך,ואשוב אליך,אליכם. תודה בברכה

למעלה