אמונה

• פותח הנושא gulij
  • פורסם בתאריך
למה קורא מחקרים?

אולי הרב הזה קורא גמרא או משנה? שם כתוב הרבה מעוד על הרפואה. תתפלאי אבל בגמרא מוזכר עניין תרומת זרע ואם פונדקאית. ולמרות שלא היה אז צילום רחם או היסטרסקופיה אפילו מוכר שם נושא הרחם הכפול. נו באמת, אני מתפלאת עליך

שרון321

New member
על אמונה

לפני כחודש אוסי28 פתחה פה שרשור על נומרולוגית שאמרה שהיא לא רואה אצלה הריון בשנה וחצי הקרובות. כשבועיים אחרי אוסי הודיעה שהיא בהריון. אם יש לך זיקה דתית אני מציעה לך להתפלל תפילה פשוטה ואמיתית מעומק הלב, ביהדות שאני מכירה אין שום ידיעה דטרמיניסטית על גורלו של האדם. מסכימה עם מי שכתבה שאצל דתיים ממש המושגים של קמיעות מקובלים הרבה פחות.

gulij

New member
תודה../images/Emo23.gif

תודה על כל עצותיכן, הייתי מאוד רוצה ללכת אליו רק שיחזק אותי ויתן לי תקווה לטיפול הבא וזו הייתה המטרה שלשמה הלכתי מלכתחילה, אבל לצערי, אחרי שאמרתי לו שתי מילים וחצי על זה שאנחנו בטיפולים הוא ישר הפסיק אותי והתחיל לנתח את הבעיות שלנו ולסיכום ציין שאין טעם בטיפול כי זה רק יסחוט ממני אנרגיות מיותרות. אני ממש מקווה שהוא טועה ואולי חבל שהלכתי בכלל, ולסיכום כפי שנאמר כאן היהדות איננה דטרמיניסטית וגורל האדם לא קבוע מראש אני מקווה שאולי דברים ישתנו ונזכה סוף סוף להגיע ליעד הנכסף.

סנונית 1

New member
אני רוצה לתקן קצת על רבנים

אני הייתי אצל רב ששמו הולך לפניו, התיישבתי מולו הוא עשה חישובים ואמר לי שהבעייה אצל בעלי ומתי נוצרה הבעייה, כשחזרתי הביתה שאלתי את בעלי על התקופה ההיא והוא אכן נזכר שעשו לו צילום ללא הכיסוי ששמים על האשכים. הרב אמר לי להדליק נרות ולהתפלל אך להמשיך בטיפולים. באותו יום גם אחותי באה אליו, היא גרושה, הוא אמר לה שאין לה אמון בגברים וחייה יכולים להשתנות לחיים זוגיים אם רק תעשה משהו ותטפל בבעיית חוסר האמון שלה ואם צריך אז להעזר בפסיכולוג וגם נתן ביקש ממנה להתפלל אך אמר לה אם לא תעזרי לעצמך גם בעוד 6 שנים תהייה לבד את חייבת לעזור לעצמך. אז הנה דוגמא לרב שיודע לאבחן סומך על הרפואה וממיליץ גם על תפילה.

חבל לי מאד שהרב דיכא אותך

אני בחורה שמאד מאמינה. ואחד הדברים שאני מברכת עליהם הוא "ברוך שנתן מחוכמתו לבני האדם" ו"אתה חונן לאדם דעת" אני מאמינה שאם הקב"ה נתן בידינו את הכלים הרפואים אנחנו צריכים להשתמש בהם. כך היה אצלי במהלך הטיפולים וגם בהמלך ההריון (מצטערת שאני מכניסה את הנושא אבל זאת הדוגמא הכי טובה שיש לי) במהלך ההריון שלי התגלה שלעובר יש מום לב קשה. הלכנו לשמוע חוות דעת רפואיות שונות, הרי אלו האנשים שיכולים לעזור לנו בעניין. ויחד עם זאת הלכנו להתייעץ עם מכון פוע"ה ששם מצאנו רבנים שמבינים ברפואה. ויחד עם זאת הלכנו לקבל ברכה מרב. הלכנו לרה מקובל ידוע אשר מיד אמר לנו: הכל שטויות, הרופאים לא יודעים על מה הם מדברים. בנוסף הוא אמר "אתם עוד תזכו לבנים ובנות". מה הבנתי מזה? הרי ברור היה לנו שמדובר במום לב. אבל הרבה הזה ניסה ליטוע בנו תקוה (הוא לא ידע כמה האמנו שהכל יהיה בסדר) ובאותה נשימה הוא נטע בנו תקוה שיהיו לנו עוד ילדים. אני לא יודעת מה הרב שהיית אצלו ניסה לעשות, אבל לדעתי עם הוא לא עודד אותך ונטע בך תקוות תשכחי מהחוויה ותתיעצי עם משהו אחר. אולי רב שמבין ברפואה?

למעלה