אמונה עצמית

גילת22

New member
אמונה עצמית

שלום רב רציתי לדעת עד כמה טיפול באמצעות מאמן אישי יכול לעזור לי לבנות אמונה עצמית. יש לי כמה בעיות נפשיות, שעם השנים גרמו לי לאבד את האמון העצמי, האהבה העצמית, ובכלל כל מה שקשור אלי. הייתי בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי 5 שנים, אבל זה לא הוביל לשום מקום... השיפור שחל בי קרה אך ורק בגללי. פעם פניתי לאיזו קאוצ'רית, אבל היא אמרה לי בפירוש- "אני לא יכולה לטפל בך" אז מה, הברירה היחידה שלי היא לשבת אצל פסיכולוג ולחזור על אותה שיחה במשך שנים?

bridges

New member
השיפור תמיד קורה בגללך

שלום רב גילת, ברוכה הבאה לפורום שלנו. דבר ראשון אני רוצה להציע לך הבחנה מסויימת (שכתובה בנושא ההודעה): השינוי והשיפור הוא תמיד תוצאה של מה שאת עושה. הטיפול מאפשר לך לפתוח ולהיות מודעת לנושאים שונים שקשה לראות לבד, העבודה על החיים שלך היא תמיד באחריותך. עכשיו, אותה מאמנת אישית צדקה, מאמנים הם לא מטפלים, העבודה בכל מודל אימון מגיעה בסופו של דבר לעשייה ותוצאות (גם אם מדובר באימון הווייתי). אני חושב שהתוצאות שאנחנו משיגים צעד אחרי צעד מאפשרות לנו לעשות פריצת דרך באמונה העצמית. בקיצור, אם את חושבת שיש לך את הכוחות לעשייה, אני חושב שתוכלי להיעזר באימון על מנת לחזק את האמונה העצמית שלך, אבל תזכרי שאימון איננו טיפול. רונן

matyt

New member
אימון בלבד

אימון בלבד הוא הדבר האמיתי שיכול לעזור לך. אם היית אצל מאמנת שאמרה שהיא לא מסוגלת לעזור לך, אז היא לא מספיק יודעת וזהו, זה מתחיל בה ונגמר בה. יש שיטות אימון רבות ומגוונות שעוזרות מאוד במקרים כמו שאת מתארת. פילוסופית ההונה ושיטת האימון שהיא מציעה מיועדת במיוחד למצבים קיומיים כמו שלך. אבל בעיקר אל תתיאשי. בברכה מתי טל

לגילת ומתי

אימון אישי במקום טיפול פסיכולוגי ו/או פסיכיאטרי איננו בא בחשבון לכל מאמן מנוסה/ טרי או בכלל ! מה שכן ניתן לעשות זה לשלב בידיעת הפסיכולוג\פסיכאטרי מפגשי אימון שאז יוכלו באמת להועיל ולא להזיק לרמת הביטחון שלך! בהצלחה רבה

תלתלית3

New member
ניתוב לשוני פזיולוגי

מכלול שיטות שמסייעות לאדם בתקשורת עם עצמו ואחרים - היא מאפשרת לאדם להגיע לגמישות התנהגותית ומחשבתית וכך להסתגל ביתר קלות למצבים רגשיים. אפשר לאתר את שורשי הבעיה ולשחזר זכרונות, להשתחרר מפחדים, תסמונות פוסט טראומתיות, לשנות הרגלים, וכדו'. הוא מקנה כלים איבחוניים לתקשורת בין אישית. הבסיס שהמח מגיב למציאות ודמיון כאחד ולכן אפשר להששתמש בדמיון כדי ליצור שינוי גופני, נפשי ורוחני. על קצה המזלג. את מוזמנת להיכנס לאתר שלי או לקרוא על הנושא. בב' טליה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון או טיפול

אימון הוא מקצוע נהדר, ויכול להיות הפתרון הנכון להרבה מצבים. עם זאת, הוא אינו הפתרון הנכון לכל מצב. ממה שכתבת קשה לומר אם את זקוקה לאימון או לטיפול. מדוע אותה מאמנת אמרה שאינה יכולה לטפל בך? אולי היא צודקת ועדיף טיפול ואולי כדאי לגשת למאמן אחר ולשמוע עוד דיעה. מה יקדם אותך? תוכלי לקרוא עוד קצת בשאלות הנפוצות של הפורום על אימון וטיפול.

גילת22

New member
המאמנת טענה שיש לי "יותר מדי בעיות נפשיות"

אני לא יודעת אם היא הביעה דעה מקצועית, או שהיא לא מבינה דבר. אני סך הכל סובלת מבעיות קלות- חרדה חברתית, OCD ודיסטמיה. אני יודעת שטיפול פסיכולוגי הוא לא מתאים לי אני יודעת שיש בי כוחות ורצונות להתחיל לחיות אני סך הכל מחפשת הכוונה, כי אני נורא פוחדת להתחיל לחיות.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בעיות

גילת היקרה, אני שמחה שאת רואה אתה הדברים כבעיות קלות. סימן שאת בדרך הנכונה למצוא את דרכך. מזוית הראיה של המאמנת אילו לא בעיות קלות. כל אחת בפני עצמה לא קלה, והשילוב בוודאי לא פשוט. תופעות דכאוניות גם הן בדרך כלל מקשות מאוד על האימון להתקדם. מצד שני, יש לך מוטיבציה ורצון. על הנייר - אימון אינו המענה. בפועל, יתכן שאת נחושה מספיק כדי להעזר באימון. הדרך היחידה היא לנסות - למצוא מאמן שיוכל לעבוד איתך, להיות גלויה ביחס לדברים, ולראות כיצד אפשר להתקדם. מה דעתך?

למעלה