אמונה ודת...

אמונה ודת...

טוב מי שמכיר אותי יודע שאינני מאמינה באלוהים ויותר מזה מקומם אותי איך אנשים הופכים את עורם כשנקלעים לצרה למען האמת פעם האמנתי ושמרתי חגים ואף דאגתי להדליק נרות שבת הדבר שהכי חסר לי זה להדליק נרות בשבת אך לא מתחברת לתפילה מן הסתם נרות תמיד הדלקתי בבית כי אוהבת מדי פעם את האוירה שמשרים הנרות יום אחת כשהייתי לבד עם עצמי וחשבתי על זוגיות ומה אני מחפשת בו אמרתי לעצמי אם אמצא בן זוג שיהיה ככה וככה וארגיש איתו מלאה ואוהבת וזה יהיה הדדי אתחיל להדליק נרות של שבת אז הפתעתי גם את עצמי מאחר והתגשם חלומי זו כבר השבת השניה שאני מדליקה נרות שבת מודה ממלמלת את התפילה (לפי בקשת בן זוגי) אך ממש לא שלמה בתהליך מה אני רוצה לומר שהעובדה הזו שהעמדתי את הפעולה בתנאי לקבלת המשאלה יותר מוכיחה לי שלהתפלל ולהאמין באלוהים לא ממש משכנע אותי כי העובדה התגשם חלומי ללא שמירה בדת, בתפילות, ובשמירת החגים אך מלאתי את הנדר שלי לעצמי והרווחתי כפליים את ההתגשמות המשאלה של הבן זוג וגם את הדלקת הנרות. מה אתם עושים כשאתם רוצים וזקוקים לדבר מה?

אילנה היי

תמיד אנו רוצים להאחז במשהו...כשאנו בצרה..זה ברור....ואני מאמינה שאכן יש כח למעלה.... דוגמית קטנה מה שקרה לך... ב ה צ ל ח ה

זהו הדוגמית כלל לא שייכת לדת...

והעובדה לא התפללתי, לא נגעתי בדבר שקשור לדת וחלומי התגשם אני פשוט הלכתי הפוך על הפוך מן דווקא כדי לוודא אם אכן יש כוח למעלה כפי שאמרת אז הכל בעיני עניין של אמונה לגבי האחיזה - זהו אני לא נאחזת בהזיה אלא דורשת מוחשיות לכן החלטתי שקודם אשיג ולאחר מכן הגשים את הנדר ולא שאתחיל להתפלל ולשמור מצוות כדי שהחלום שלי יתגשם

התפילות הנרות וכל הטקסים

הנילווים הם מעין אמצעי "גישמי" שעוזר לתת מודע "להיתקוונן"..... והניסיונות החוזרים ונישנים שלך להבהיר לכולם כמה את אתאיסטית....זה על גבול הפאטתיות דרך אגב...דת זה סוג משהו שעוזר לך להיתנהל, להיתאזן,למשיך,להתחזק ....וזה שאת מנסה לעשות את זה דרך הפורום זה אומר שבעצם הפורום והתגובות של האנשים הם סוג של "דת" עבורך ....

maof

New member
יפה לך אילנה...

אין ספק שהדלקת נרות ביום שישי מוסיף ערך נוסף לערב שבת לאווירה בבית. מעוף

תלתלית3

New member
מאמינים

מדמיינים את המציאות הרצוייה ומאמינים שתתגשם. מודים על הקיים ולא מצביעים על החסר. התפללת קבלת מבוקשך - תודי לאל ששמע תפילתך.

אבל לא התפללתי...

אני הצבתי תנאי שאם יתגשם רצוני אקח על עצמי התמדה להדליק נרות כלל לא התחברתי לתפילות ודת רק ציינתי שבן זוגי ביקש ממני להוסיף תפילה לקבלת שבת שאליה כלל לא מחוברת בגדול מה שרציתי לומרה שכל העניין שאנשים מחוברים לדת וחושבים ומאמינים שאם הם יאמינו" בו" כל מבוקשם יתקיימו בזכותו מה שאני לא האמנתי והשיתוף שלי רוצה להעיד על כך

תלתלית3

New member
אל תזלזלי

פשוט תודי עך כך ששפר גורלך והוא יכול לתעתע בנו ויש בי שמתמרן אותו וזה לא את ואני

כל אדם באמונתו יחיה...

את החיים ותלתוליהם לצערי כבר חוויתי ובדרכי אומרת שםהם נוצרו עבורי אך לא מידו של האלוהים ומודעת שצפויים לי עוד וכמה אירועים קשים ומתסכלים מוכנה ויודעת לקחת אותם בפרופורציה וגם עליהם אתגבר בדרכי

שיהיה לך רק ב ../images/Emo57.gif

תמיד שאני בצרה אני משום מה מדברת איתו. מדברת אליו משמיעה את קולי ועכשיו אפילו קוראת בפרק ו..וגם קכ"א. נידמה לי אילנה, שעד שלא תרגישי צורך לא תעשי את זה.. לי לדוגמא שאני חילונית לחלוטין..שגדלתי בבית מערכניקי..בין היתר גם את נעורי העברתי בקבוץ..של האיחוד.. עדיין שצר לי..אני מדברת אליו..כי אולי הוא שומע. ואומרים הוא יודע מחשבות בני אדם. במקומך..לא הייתי מתיהרת ופותחת פה..היכן שלא צריך...חס וחלילה שמשהו יקרה...לא טוב לא טוב לא טוב. אם טוב לך בלי..שמרי את זה לעצמך...סתם עיצה ממני ומאוד ידידותית...

מיכלוש אני ב-17 שנים כגרושה....

עברתי הכל גם את מה שבני חווה לאחרונה מהמלחמה נכון יש הרבה כאב וצער בעולם הזה אך אני באמונה אחרת משלך אינני פוחדת מהמוות ורואה נושא זה שונה אני גם נגד התמכרויות בטח בדבר לא מוחשי שמוכיח את עצמו כזו אני ומקומם אותי לשמוע שאנשים יושבים ומצפים שאלוהים יושיע אותם באומרם "בעזרת השם" נראה לי מאוד בעצם אומר את זה ממש טיפשי אנשים חיים ומאמינים מתוך שטיפת מוח ופחד וזה לא בעולמי אני חייה כחתימך היום את אומנם בחולי ונשענת עליו עבורך אומר טוב שיש לך משהו להאחז בו ואני אשקר אם אומר שהוא לא מתפרץ לפעמים מפי וזאת בגלל שבילדותי הפנמתי את שמו וזה טבוע בי אך משהתבגרתי הוא כבר לא באמונתי את צודקת ישנם רבים שלא האמינו כלל באלוהים ואפילו כפרו אך כשנוצרה צרה בעולמם פתאום שמו כיפות ונשענו על תפילות ותהילים על אלה אני מדברת ואפילו בזה

../images/Emo23.gif..גרררררררררררררר

גם אני חיה כחתימתי

וככה כל חיי אך זה לא מזיק ובטח משיב נפש לפעמים גם לקרא תפילה. גם לשוחח עם בורא עולם וגם לומר לו תודה על כל מה שיש. ההבדל היחיד הוא..שאני לא מחקה שיעזרו לי..אני קודם כל עוזרת לעצמי. ואלוהים ישתבח שמו..קודם כל עוזר לאלו שעוזרים לעצמם..ואם תאמיני לפחות בזה..תראי איך שאת מתרוממת מהמון מקומות שאת לא רוצה להיות בהם. מקווה שהבנת אותי.

תמשיכי באמונתך...

ואני באמונתי והאמיני לי כמה רע וקשה חוויתי אך אני לא הייתי מתאמצת שום דבר לא היה מוציא אותי משם אז אל תגידי שאלוהים הביא אותי לאותם מקומות אפילים כדי שיתן לי כוח לצאת משם זה נשמע קצת מגוחך לאלוהים שבחר בו שוב מכבדת את אמונתך האמיני לי שבחנתי את אמונתי וזו מסקנתי והבחירה שלי ד.אגב מי כמוך וכמו חברי הפורום הוותיקים שמע את המעידות והנפילות שלי בחיים בטח לא הוא הוציא אותי אם תכנן בשבילי כאלה נפילות אני לא פתי מאמין וגם לא באמונות טפילות אלא רק בי

מיי לי

New member
את בחרת לעצמך את חייך

את היא זו שהביאה את עצמה אל המקומות האפלים את היא זו שאספה מתוך עצמה את הכוח לצאת משם. הכל זה בחירה שלך, ושלך בלבד. אבל אולי לא הבחנת שבזמן ש"אספת מתוך עצמך את הכוח", אלוהים הושיט לך יד, בצורה של הזדמנות שנקרתה בדרכך, הפתעה משמחת שהגיעה כאילו משום מקום, או סתם סינכרון של מצבים. אלה הם המקומות בהם אלוהים הושיט לך יד, וכל הכבוד שהושטת יד בחזרה, כי האל עוזר למי שמושיט יד. הושטת יד היא כמו תפילה, כמו נדר. הנדר שנדרת התגשם, כי נדר הוא כמו תפילה, אלוהים שמע את תפילתך ונדרך והושיט לך יד בצורת בן זוג הולם. פשפשי בזיכרונך, איך הכרת את בן הזוג הזה.... שמרי על הנדר הזה והמשיכי להחזיק בו. אל תגידי "אני ואפסי עוד" כי אלוהים מושל באפסי ארץ, הוא בורא את המצבים ואנחנו רק נקלעים אליהם. היי מאושרת שנקלעת עכשיו למצב שאת נמצאת בו, כי הכל הפכפך בדיוק כמו מזג האוויר, תפילה מעולם לא הזיקה לאיש. חוסר אמונה - הזיקה גם הזיקה. אף אחד לא אומר לך להיות דתיה עכשיו, אבל מה שנדרת - המשיכי לקיים. שיהיה בהצלחה

מה שמסקרן אותי...

למה תמיד מאיזה שהוא מקום תמיד מנסים להוכיח שמשהו נעשה ע"י האלוהים גם כאשר אמרת לי שבעזרת כוחותיי יצאתי מהמשברים שלי אך טרחת לציין שאלוהים יצר את הסיטואציות אז אם הוא יצר לי את הסיטואציה לצאת למה בכלל ליצור את הכניסה אליהם אותו מלכתחילה? והשאלה שנשאלת מדוע הוא יוצר כאב וסבל ולדבריך הוא זה שמחלץ כדי שתעריך אותו? משהו בתפיסה של המאמינים בו לא מובן לי וכשאני מעמיקה בשאלות את המאמינים הם מגיעים למצב של חוסר הוכחות וחוסר הסבר ובסופו של דבר מסתבר שמאמינים מתוך אמונה עיוורת ככה זה

למעלה