אמונה בה´

אריאל1

New member
קנדימן...

עד כמה שראיתי לא כתוב שבני ישראל הפסיקו להאמין... ומכיוון שבני ישראל לא היו מטומטמים לחלוטין הרי שגם העגל לא צריך להבין כעשית ע"ז. (את המילה אלוהים=מנהיג, דיין)

אריאל1

New member
דווקא לפני השואה הרוב היו דתיים

תלוי איפה... בפולין אתה צודק אבל מפולין נשארו רק כמה אלפים ככה שהמוסד צודק במקרה הזה... אני לא אכנס כאן להלכות צניעות וסיבותיהם, מהנסיון שלי בעבר זה כמו לדבר עם קיר. וסתם שתדע מחקרים מוכיחים שתלמידים לומדים הרבה יותר טוב בכיתות נפרדות...

La Gamba

New member
ע"פ דעתי

רוב האנשים שעלו לארץ לפני השואה היו יהודים אירופאים שחזרו בשאלה, מכיוון שהוריהם הדתיים לא הסכימו עם הציונות, וחיכו and I quote: "לביאת המשיח". ולכן גדלו כאן הצברים שהיו הבנים של אלה שחזרו בשאלה, ולא רצו שום קשר עם הדת, מכיוון ע"פ דעתם הדת הייתה כמו הוריהם, נגד ישראל והציונות. ולכן היה רוב דתי באירופה, ולכן היו המון דתיים בשואה, ולפי דעתי צריך לשאול את הניצולים עצמם האם הם נטשו את התנ"ך, או שהתנ"ך הזה חיזק אותם? אני לא יודע, והיחידים שיודעים הם הניצולים. די עם ההכללות!

אור2

New member
לבוש

בנות דתיות הולכות מאד מאד סגור אם בא לך לדעת!!! עם כל השמלות האלו וכל השטויות האלו? מה זועמה בזה שרואים להם את הרגל? אתם פשוט החלטתם שאתם חבורה של פרמיטיבים ושאין לכם שליטה על היצרים שלכם ושאסור לכם לראות רגל של אישה מסכנה! אז רק שתדע שזה ממש לא נכון ושרוב הבנות הדתיות הולכות עם חצאיות שעוברות את הברך אז ככה שכן רואים להם את הרגל ואם הן מאמינות במצוות ה´ והן דתיות לא רק בלב אז מה רע בזה שהן שומרות על קצת צניעות והדגש פה זה על הקצת

Arie17

New member
לא דיברתי על הרגליים!

מצידי שתלכי עם חצאית קצרה, זה ממש לא מפריע לי... אני מדבר על הבגד העליון - היום בנות מתלבשות כמעט ובלי בגד עליון, זה מפריע לי

Arie17

New member
מיתולוגיה זה לא תנ"ך

המיתולוגיה תמיד לא הייתה משהו, זה משהו שצץ ועף מהעולם התנ"ך זה משהו שנכתב ממעמד הר-סיני... ומי שלא מאמין במעמד שלא יאמין בהסטוריה, אל תנסו לפחות להכחיש את ההסטוריה, כי בזה דווקא אני בטוח שאתם מאמינים לפחות אז התנ"ך נכתב ממשה ליהושע וכו´, הוא עבר בדורות מדור לדור עד לדור שלנו היום, הוא לא סתם ספר, יש לו משמעות, פשוט צריך להבין את זה הוא לא סתם קיים אנשים עכשיו ולפני 10 שנים ולפני 100 שנים וכו´ לא האמינו בו סתם הדת שמדברים עליה לא נוצרה סתם יש סיבות למה אנשים שומרים שבת, מה, כמה מיליונים (יש גם בעולם) פשוט מטומטמים?

Ouri_s

New member
המממממ...

תראה , אני חושב שהדת זה דבר יפה סה"כ..עד שנכנסו עסקנים והרסו אותה. היא איחדה את העם היהודי בגלות ויש לה חלק נכבד בקיומו של העם היהודי עד עצם היום הזה. אבל , אני חושב שהדת ואלוהים בכלל , זה פשוט משהו שאנשים נאחזים בו כי קשה להם להתמודד עם המציאות.הרי , הכי קל להגיד כל פעם "בתנ"ך כתוב כך וכך".במקום להתמודד עם המציאות ועם הבעיות , הם מוצאים פתרון להכל בתנ"ך אתה מבין אותי ? אני חושב שמי שמאמין בתנ"ך ובאל פשוט מחפש משהו להאחז בו , משהו שיחזק אותו, ועל כן , אין לי שום בעיה עם זה. אני אישית חושב שהאמונה באל ובדת זה משהו יותר פנימי.. אני מכבד כל אחד באמנותו..במיוחד את הדתיים המסורתיים..אבל שזה נוגע לחרדים ולכל הש"סניקים למיניהם..זה מגעיל..הם פשוט הרסו את הדת.

Arie17

New member
עזוב שניה את החרדים והש"סניקים

עזוב אותם... הם מובדלים מהעם, והם לא עושים יותר מידי זה אני יודע אני מדבר בת´כלס, רע לך בחיים? באמת...

Pacha

New member
הבהרות ../images/Emo13.gif

אף פעם לא אמרתי שהתנ"ך זה לא משו חיובי זה כן! אבל פשוט לא צריך לחיות על פיו! זה נכתב בהקשר לתקופה אז לא להיום ואין לי בעיה עם חובשי כיפה או אם אנשים שמאמינים בזה בכלל! אבל אני פשוט לא סובל דוסים :) הם פשוט אטומים לסביבה

התנ"ך הוא ספר מקסים

יש בו המון פסיכולוגיה וחוכמה שלא תאומן. פעם לא הייתי מסוגלת לקרוא בו, ולאחר שהתחלתי לא הפסקתי. בפשטותו הוא יפה, פשוט ישנם אנשים שמסבכים את הכתוב שבו. ולגבי הדוסים - לפי דעתי (ואני חילונית גמורה), הם פשוט מסכנים שעברו שטיפות מוח במשך חייהם מאז שהיו קטנים. אני מכירה כמה שעזבו והיום המשפחות שלהם עושות להם צרות כאלו. יש כאלה שאפילו מכים אותם.

אריאל1

New member
ואני מכיר חוזרים בתשובה

שהמשפחות שלהם עשו אותו דבר... אז מה?

אל תשכח שהם חיו בעולם אחר

לא עולם של דת אולי???? לא מכירים את המושג "אלוהים".

לא אמרתי שזו סיבה

אבל אם אתה דתי, אתה בוודאי יודע שאלוהים אוסר עלינו לעשות דברים כאלה. ואני לא מצדיקה את זה בכלל, אבל להם אין אלוהים אז אין מי שיפקח עליהם. לאלה שכן יש אלוהים, לפחות עליהם ללכת בדרך שהוא מבקש ולא בדרך שאנחנו רוצים. זאת היתה הכוונה.

אריאל1

New member
Uלהם אמור להיות מוסר כללי

מה שאני רוצה לומר זה שיש אנשים קיצונים שלא משקפים כלום בכל מקום...

CANDY MAN

New member
נכון, הדוסים הם חברה טובה ../images/Emo31.gif

הרי הם מאמינים בה´ והם בטוח יודעים שה´ אוסר עליהם לאנוס ילדים, להכות את הנשים ואת הילדים שלהם וללכת לזונות ולבגוד בנשים שלהם - מעניין שלמרות איסורי האל הם עדיין עושים את כל הדברים האלה... לפני שמאמינים בה´ צריך לדעת להיות בן אדם אבל כששותפים לך את המוח כל היום בישיבה שנשים הן זבל ואין להן זכויות חוץ מלהוליד ילדים... כך נוצרה החברה החרדית של היום.

תודה, מאד מעריכה את הזדהותך

אני מכירה דווקא כמה דוסים שהודו בכך שהם הולכים לזונות, שלא לדבר על אלה שהולכים ומתכננים רצח, ואלה שאונסים בישיבות. אבל, אני לא אומרת שכולם כאלה. ישנם יוצאי דופן. סה"כ אני מרחמת על החברה החרדית (במיוחד לאור הדברים ששמעתי מאנשים שהיו פעם חרדים וגרו בבני ברק או בירושלים). וברור שהם עוברים שטיפות מוח אובססיביות, פשוט מסכנים.

אריאל1

New member
תודה רבה

אנחנו באמת מסכנים שטופי מוח, חסרי ידע. אולי תבאו את ם מהחברה החילונית הנאורה ותפתחו לנו את העיניים? ועוד אומרים שדתיים מסתובבים עם האף למעלה.

אריאל,

אף אחד לא אמר את זה, אבל בחברה החרדית ישנה צביעות נוראה, אומרים אחד ועושים שני. לפחות אני אומרת ועושה אותו דבר גם אם זה לא "נכון", ועומדת על דעותי. ואישית, אני חושבת שמוסר שנובע מעצמך טוב יותר ממוסר שנובע מכפייה (חלקית או מלאה). על-כן יש לי הרבה כנגד החברה החרדית (ככלל לא כפרטים), ויש לי כבוד רב לכיפות הסרוגות על כך שהשכילו לשלב את שני הדברים.

למעלה