אמונה באלוהים

טנטרי

New member
אמונה באלוהים

ראיתי שירשור שכתבתם על הפיגוע של היום ומאחר ואני לא מכיר אתכם ואין לי מושג מי הגיב מהלב ומי בציניות, אז רציתי לשאול: האם אף אחד כאן לא מאמין באלוהים ? ומה שבאמת מעניין אותי, האם השארתם את "מיהו אלוהים" לחרדים ? האם את האלוהים שלהם אתם שונאים ובו זמנית מקיימים את הדיבר "אין אלוהים אחר על פניו" ? האם יש כאן מישהו שגילה אלוהים "אחר" ? סתם כי בא לי לדבר ...

גל נעים

New member
אמונה באלוהים?,כן או לא?...........

אני חושב (מנקודת המבט שלי) שהשאלה שלך מאוד מאוד רחבה, מכיוון שישנן בעיות אין ספור בהגדרתיות של המילה "אלוהים", רוב הפילוסופים היווניים הקדמונים ניסו כל אחד בשיטתו הוא להגדיר את המילה "אלוהות" אולם,רובם התמקדו על אופיין אחד בצל קורתו של "אלוהים". דוגמא :"אלוהים הוא הטבע","אלוהים בורא השמיים","אלוהים הוא הכל" וכ"ו. אומר לך את האמת:אינני מאמין באלוהים התנ"כי שהוא רשע ורע וגומל לחייבים טובות או רעות. אני מאמין יותר (לאחר קריאה מעמיקה בספרות הגנוסטית) שקיימת ישות "על" ביקום,הכח המניע את הכל,החיות והזרימה הבלתי פוסקת, הכח המתמיר אנרגיה לצורותיה השונות והכח המשמר אותה, הכח היוצר את היש והכח היוצר את האין, הכח שמניע בני אדם לחשוב,ולהרגיש בד בבד. הכח היוצר הרמוניה בין כל מרכיבי החיים והמתים. זהו בשבילי אלוהים, הקשר היחיד שלי איתו היא ההתבוננות פנימה,עמוק עמוק, והאזנה קשובה לנפש ולגוף. (זה כמעט נשמע בודהיסטי...) אבל-זו התיזה שלי על רגל אחת.

אני גנוסטי

הגנוסטיים היו כתות שונות במאות הראשונות לספירה שהאמינו בתפישה מסטית דואליסטית של אל טוכ ואל רע, כאשר האל הרע הוא זה ששולט בעולם, ואילו האל הטוב הוא נסתר, ויש צורך בידע סודי כדי להגיע אליו (גנוזיס זה ידע ביוונית הקדומה). אבל אני גנוסטי מוניסט, כלומר מאמין רק באל רע. זו דעתו, ואם זה לא מוצא חן בעיניהם, יש לי עוד כמה...

טנטרי

New member
אתה לא באמת מאמין באל הרע

אחרת היית נורא מפחד ונזהר לא להרגיז אתו. מספיק לראות את הסידרה OZ בכדי להבין, שכשיש מישהו רע וחזק ממך אתה מנסה בכל כוחך להיעלם מתחת לאדמה. ולא משנה מה האל הזה רוצה, לקרוא לו "רע" זה בטח מרגיז אותו.

טנטרי

New member
מעניין ...

ה"ישות" הזאת נמצאת במקום כלשהוא ? היא חיצונית לעולם ? היא פנימית ? היא הכל ? ולמה התבוננות פנימה יוצרת את הקשר ? ובכל מקרה האם יש קשר ל"פיגועים" ? או לארועים שקוראים לנו באשר הם ? (קשר של כוונה ותכלית לא קשר של סיבה) אשמח לשמוע יותר,

לידול

New member
מפנה אותך

לפורום חופש, שם דנים הרבה בנושאים אלו או לאתר חופש

טנטרי

New member
תודה אני אבדוק

ובכל אופן פחות מעניין אותי הרציונל שעומד מאחורי התאוריות, אלא מה אנשים כאן (!) בפורום מאמינים בליבם (כמו שעניתי לאלישע, לפעמים יש לך תאוריה אבל אתה לא חי על פיה - זה פחות מעניין אותי).

גל נעים

New member
הסבר קצרצר לפי דעתי בלבד:

לדעתי "הישות" נמצאת במקומה שלה בלבד ואילו ההשפעות שלה הן אלו המניעות את הכל (כמו גל ההולך ומתפשט וגדל בצורה ספיראלית ממקומו הוא ועד למקומנו אנו כאשר אנחנו עוד "תופעה" בתנועת הגל הזה), כלומר החיות שלנו,התנועה כאן ותזוזת החלקיקים הינה תופעת לואי של התפשטות הגל. ולכן אינני יודע לומר האם הישות היא פנימית או חיצונית מכיון שהשאלה אינה רלונטית לסוג המחשבה הזה. וכשכתבתי שהתבוננות פנימה מניבה קשר התכוונתי לומר שלפי הכרת הטבע האישי שלנו,שדומה בין כולנו ברובד הבסיסי נותן לנו למעשה אפשרות להציץ על עולמו של הבורא או לפחות על "קוי המחשבה שלו" בצורה מאוד מאוד מצומצמת. היו שניסו להגדיל את ה-"קשר" הזה... ואז נוצרו הדתות... (שלכל אחד גירסא לאלוהים פרסונאלי עצמאי שהם תוו לו עקרונות מוסריים והחלטות הרות גורל לגבי עם זה או אחר...) והאם יש קשר לפיגועים?,אומר לך שתי נקודות מחשבה: אם תצא מנקודת מחשבה שאין "מקרה" בעולם אזי יש תכלית לפיגועים,וזהו רצונו. אבל למעשה ברגע שבחרת בנקודה זו ביטלת ביטול גמור את המושג הנקרא "בחירה חופשית" מכיון שאם שיכלנו למעשה בידיו של אלוהים-מסקנה שאין לנו בחירה חופשית אבסולוטית והדבר הינו סתירה גמורה לציויליזציה כפי שאנו מכירים אותה כיום. הנקודה השנייה היא:שאין קשר לפיגועים,שהפיגועים הינם תוצר מחשבה מעוות של אנשים שחורים ומושחרים המנסים לטרפד כל התקדמות תרבותית שהאנושות השיגה באלף שנים האחרונות-וגם זה בשם רצונו של האל. לכן הבחירה בידך להבין היטב ולהחליט מיהו האל האמיתי. אני טוען:התכלית היחידה היא לחיות ולהתפתח-להגיע לאבולוציה תרבותית, אבולוציה מחשבתית ולגרום לאנשים סביבי להנות מכך ולהתפתח גם. זו התכלית של קיומנו. (חוץ מהשרדות וכ"ו כמין אנושי),. מקווה שהייתי בהיר בדברי. גל.

למעלה