אמון

אמון

אז כך, אנסה לקצר, יש לי בעייה בנושא האמת שבאה לידי ביטוי רק עם החבר האחרון שהיה לי עד לפני 3 ימים. שיקרתי לו תמיד מהפחד לאבד אותו על נושאים שקשורים למשפחה שלי בעיקר, הסתרתי דברים שהעדפתי שלא יידע. כיום אני מודעת שיש לי ממש בעייה ספציפית בנושא הזה אבל אך ורק איתו. כיוון שהוא תפס אותי 3/4 פעמים ותמיד אמרתי שאפסיק והמשכתי, כאילו היצר הרע התגבר עליי או השד יודע מה. כרגע אנו במצב, שהוא טוען ובצדק שהוא לא מוכן לחיות עם שקרנית. מה עליי לעשות מעבר ללכת ולטפל בתופעה המוזרה שלי בעזרת פסיכולוג. האם לחזור אליו בתום התהליך או לעבור את התהליך איתו? עצות יתקבלו בברכה. תודה.

גלית35

New member
אחרי כל זה, הוא מוכן לעבור איתך../images/Emo20.gif

את התהליך? והאם רק בקשר איתו שיקרת? או שזה דפוס קבוע? דעתי היא שבמערכת יחסים אמיתית-אין שקרים,גם לא לבנים.

רק לו

מעולם לא שיקרתי לאף אדם קרוב אלי ובוודאי שלא לבן זוג שהיה לי קודם אליו. הנסיבות ששיקרתי לו בגינן, היו שהוא מאז ומתמיד גרם לי להרגיש נחותה בכל הקשור למשפחה שלי, והסתרתי ממנו דברים שיכולים רק לחזק את דעתו בעניין. כי פחדתי שהוא יפרד ממני, נשמע דפוק אבל לפעמים באהבה לא מתנהגים בהיגיון צרוף ומקובל.

גלית35

New member
והנה עכשיו הוא גילה את השקרים../images/Emo20.gif

ורוצה לעשות את אותו הצעד.... ואני חושבת שאת צריכה לבדוק איתו ועם עצמך למה את נותנת להרגשה הזו לגרום לך לשקר. מי שבאמת אוהב אותך יקבל אותך כולל כל הסיפורים על המשפחה-שלפעמים לנו נראים נוראיים ולבסוף שמספרים אותם,הצד השני מקבל בהבנה. מי שלא יקבל אותך כלל הכל כנראה לא באמת אוהב. בהצלחה

habubnik

New member
שקרים

תמיד ומעולם נחשבו אצלי לקו אדום שפשוט לא חוצים. אף אחד לא יכול לעקם לך את היד לשקר - זו בחירה שאת עושה. ייתכן שביצעת את הבחירות שלך מתוך פחד, ואם זה המצב, אז למה להשאר במערכת יחסים שאת מפחדת בה?

מפני ש...

מכל הבחינות האחרות אנחנו מסתדרים פשוט נהדר, כמו באגדות, אנחנו כל כך מפרגנים, עוזרים, אוהבים ורוצים לראות אחד את השני בחיים משותפים בעתיד. (בית, ילדים וכלב...). אז אולי לא כדאי לוותר כל כך מהר??? אולי כשיש אהבה, אפשר לפתור דברים ואלי לא, על זה בדיוק ההתלבטות שלי. אגב, הוא מבוגר ממני ב 13 שנה.

קודם כל - מאד מאד מעניין אותי

השירשור הזה
דבר שני אם תרשי לי להוסיף שלפי דעתי אלו שקרים בעניי המתבונן אך אני חושב שזה יותר בעצם כמו משחק. פשוט היית שחקנית ונתת לו כביכול להכיר מישהי אחרת - לא את עצמך. אני צודק?

ממש לא

ממש לא, הוא כל כך נתן לי להרגשי לא בסדר לגביהם שהעדפתי לא לשתף אותו בדברים הלא טובים שקשורים אליהם. הוא טען שהם הורים לא טובים לא מתורבתים ולא אינטלגינטים.

גלית35

New member
../images/Emo12.gif הוא צריך לדעת לכבד את ההורים../images/Emo20.gif

שלך, גם אם לדעתו הם הורים טובים וכו'.

habubnik

New member
אם ככה

והוא באמת כה מפרגן, עוזר ותומך (שזה סותר לחלוטין את עניין המשפחה), שבי איתו לשיחה רצינית ותדברי איתו על איך שהוא גורם לך להרגיש. תסבירי לו שאת מבינה שזו לא סיבה לשקר, אבל גם לחיות בפחד זו לא בדיוק מתנה גדולה. תתעמתי איתו על הפעמים שהוא עשה או אמר משהו שהכניסו אותך ללחץ הזה, ותראי אם אפשר לנקות את האווירה. אולי ברגע שתעקרו את הבעיה הזו מן השורש, לא תהיה יותר בעיה של שקרים. בכל מקרה, לוקח הרבה מאוד זמן לבנות אמון, ושניכם צריכים לקחת בחשבון - שמצד אחד, יקח לך זמן להאמין בו ולא לפחד לספר לו דברים, ומצד שני - לו להאמין בך, שאת לא משקרת לו יותר. בהצלחה! תעדכני אותנו :)

ואני מוסיף

לפי דעתי זה מן גלגל כזה.....כי נראה לי יותר שאת מנסה להתאים אותו אלייך, על ידיי שקרים שאני בעצם קורא להם משחק, פשוט לבשת צורה שאיתה את הולכת דיי הרבה זמן וזה מה שאת מספרת לאנשים עלייך וככה זה גם ממשיך , ואם לא תשימי לזה סוף - את תהיי בצרות בגלל זה וזה לא בריא. וזו רק דעתי כמובן ממה שאני קורא בין השורות.... זה נכון שאת קוראת לזה שקרים אבל רב הנסתר על הגלוי כאן
, בואי נשמע רגע את האמת, את מסוגלת לומר אמת או שזה נורא קשה לך? יש מישהו שאת כן מספרת לו מי את באמת?

האמת

גלויה וידועה לכל מישקרוב אליי, גם חברים קודמים שלי היו מודעים אליה, פשוט ממנו הרגשתי נחותה בעניין, מפני שזה מה שהוא נתן לי להרגיש, אגב, היה לי חבר שמבוגר ממני ב 12 שנים, אז זה לא הגיל.

גלית35

New member
שאלה לי אליך-ההורים שלךף איך הם../images/Emo20.gif

מקבלים אותו? יש להם בעיה עם זה שהוא מבוגר ממך ב13 שנה?

מוסיף עוד קצת, נו מה לעשות ../images/Emo13.gif

למה אני בעצם אומר לך את כל זה? אל תתעצבני, כי אני מרגיש שאת כן ככה, ושאת פשוט לבשת על עצמך דמות, ושיש לך כמה שיודעים עלייך ככה, וכמה שיודעים עלייך אחרת לגמרי. אני מוכן להעיז ולומר בביטחון שהוא לא הראשון שאת מספרת לו סיפורים כדיי להסתיר את האמת. האמת שלך כנראה לא טובה לך ואת לא יכולה להתמודד אם השאלות שיבואו אחרי החשיפה שלך ואת כנראה גם לא מסוגלת להתמודד עם חשיפה . מעניין מה יש מאחוריי כל זה, לפי דעתי את צריכה לדבר עם מישהו, שיעזור לך. את צריכה לדעתי לפרוק מעלייך את העול הזה, זה לא קל , זה כבד ככה לסחוב את כל ההסתרה הזו.

מקבלים

אין להם בעייה עם הגיל שלו, אבל ברגע שהם הרגישו שאני מתרחקת מהם ככל שהקשר שלי איתו הולך הולך ומתחזק (ולא כמו כל זוג רגיל, אחא באופן יותר קיצוני), הם אמרו לי שאני צריכה לשקול אם אני רוצה מישהו כזה בחיי, כי אני מאוד קשורה למשפחה.

גלית35

New member
ועוד משהו שתדעי- שיש אהבה ובכל../images/Emo20.gif

שאר הבחינות אתם מסתדרים נהדר לא היית צריכה להגיע למצב הזה של שקרים. ולכן אני שוב חוזרת ךתגובה השניה שלי אליך,ועם חידוד אולי את לא ממש מאמינה שהוא אוהב אותך.

seeyou

New member
להסתיר ולשקר זה לא אותו דבר!

גם לשקר צריך לדעת יש גם שקר לבן-הלא מזיק.. בעיקרון כולנו משקרים ! זוכרת את הבדיחה ... " פעם בברכה של המועדון יש צעקות של ילד... גוררים אותו מחוץ לשער המועדון למה שואל הילד בדמעות של תנין בגלל שאתה משתין בברכה,עונים לו אבל...מגמגם הילד...כולם עושים את זה נכון...אבל לא מהמקפצה! " ...אחרי שהוא תפס אותך משקרת היית צריכה להבין

למעלה