אמון

lldana

New member
אמון

אני בת 28 עם חבר בן גילי מזה שנתיים. חברי טוען שאני קנאית מדי. במה דברים אמורים: למשל בארוע מטעם עבודתו הוא צילם את החברים ובתוכם גם בחורה מושכת מאוד ונאה. חברי הקדיש לה תשומת לב מיוחדת לטעמי כולל צילומי קלוז-אפ אומנותיים ממש. ניסיתי לא לומר דבר אך לא התאפקתי ובעדינות יתרה שאלתי לפשר העניין. מאז עבר כחודש אך חברי עדיין שומר לי טינה על עצם הרעיון שהעלתי, הוא טען שהוא התעייף ממני וכו'. כששואלים אותו מה עם חברה שלך הוא עונה בסדר אבל קנאית מדי. האם זוהי לא הגזמה מצדו? האם אין הוא מסוגל להבין ללב בחורה שחוששת מדברים לא נודעים? במקום להסביר לי כי אין בכך ולא כלום הוא כעס מאוד ורק הגביר את כל רגשותי לעניין. מה עושים?

ניקולי

New member
לדעתי

טוב שאמרת את מה שחשבת ומה שהרגשת ככה הוא יידע שאת לא פסיכית ושאת מודעת לדברים. אם הבעל שלי היה מצלם ומתמקד במישהי אחרת יותר מידי.. הייתי שולחת אותו שיתמקד בה עוד יותר טוב חוץ מזה שאת מקנאה מתוך אהבה שיגיד תודה, במקום לכעוס . מה עושים? לא מדברים איתו יותר על הנושא, ומתאפקים לא להראות לו יותר שאת מקנאה לו גם אם תתפוצצי
מקנאה אל תראי לו, או שהוא יקום ויילך או שהוא יתחיל להכנס ללחץ.

זה מזכיר לי משהו אישי

בצעירותי אהבתי לצלם, בעיקר צמחים, נוף ומבנים יפים. הייתי מצלם דבר יפה מכמה כיוונים. אחת המריבות הראשונות שלי עם אשתי היתה לאחר טיול שעשינו, בו רוב הצילומים היו של פרטים מעניינים שראינו ופחות צילומים שלה על רקע האתרים. לדעתי החבר שלך ראה דבר יפה (אישה במקרה זה) והשקיע בו יותר. זה לא אומר חיזור ולא מבטא הפרת אמון - בטח לא בגידה. הקנאה שלך תלחיץ את החבר כי המשמעות שלה היא שכל דבר שיעלה בראשו ילווה מיד בשאלה איך את תגיבי. אז יתחילו סודות קטנים כדי לא להרגיזז אותך ולאט לאט יתחיל ריחוק. האם זה מה שאת רוצה? אני מניח שלא. חשוב יותר לדעתי, שתבדקי עם עצמך למה את פוחדת מכל התעניינות שלו בנשים אחרות. האם (אולי) בגלל שאת לא בוטחת מספיק בעצמך ולא רואה את עצמך ראויה מספיק (ראויה לו או ראויה בכלל)? נסי לטפח את עצמך ולחזק את הבטחון העצמי שלך. זה לדעתי שורש הקנאה שלך. בהצלחה.

אמון

אני רוצה להתחיל בשאלה פשוטה, האם חברך חובב צילום, האם הוא מרבה לצלם תקריבים של אנשים שונים, או שמדובר באירוע חד פעמי ורק עם הגברת המדוברת. אם אכן חברך חובב צילום אז ייתכן שחברך באמת ראה נושא צילום מעניין, (דרך אגב האם הבחורה הזו מוכרת לכם, מהעבודה מאותו חוג חברתי)? אם אכן חברך חובב צילום אז בהחלט ייתכן שאת קנאית ושקנאתך לא במקום. אבל מצד שני עבר חודש מאז וחברך עדיין שומר לך טינה על השאלה הלגיטימית בהחלט ששאלת, ואם בנוסף הוא אומר לך "שהתעייף ממך" כדאי לך לתפוס איתו שיחה רצינית. בלי לנסות לסכסך אבל ייתכן שפגעת כאן בנקודה רגישה, בדרך כלל כעס שנמשך כל כך הרבה זמן ולכאורה בלי סיבה.. מראה על דברים שיש להסתיר או להתבייש בהם ... דרך אגב מה הוא עשה עם הצילומים האלה......

../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה.....

כל גבר אוהב להיסתכל על אישה יפה. אם לא - משהו לא בסדר איתו. אם החבר שלך כן איתך אז היה מבין לליבך. תגובתו רק מראה שבאמת יש משהו בעיניין הזה. והקטע של חרם למשך שבועות וחודשים - זה דבר מאוד מאוד גרוע.

לכל אחד מאיתנו יש את רגש הקינאה

לכל אחד מאיתנו יש את רגש הקינאה, אז זה אומר שאנחנו צריכים להסתיר אותו כל הזמן. זה הרי טבעי שתאמרי משהו על הנושא. יכול להיות שאולי הערת הרבה על הנושא לאחרונה, ולכן התגובה שלו היא כפי שציינת. ואם לא היו לכם ויכוחים על נושא הקנאה לאחרונה, הוא פשוט יכול היה להסביר לך בצורה יפה שאין לך על מה לקנא.

adam33

New member
קנאות לגיטימית

יש לקנא מתוך אהבה ובצורה עדינה שהיא הכרחית בין זוגות אוהבים שאלמלא הקנאה הרי אין אהבה מצד שני יש קנאה אובססיבית עד כדי כך שלא נותנים לבן זוג לנשום לשניה ואז התגובות שלו הינן אנטי לכל מה שאינך רוצה שיחשוב עלייך ולכן כל מקרה לגופו אם הוא מרגיש שאת קנאית זו בעיה כי אז הוא מבטל אותך בדברים מסויימים ולא רואה מה כן את אמורה להיות קנאית ומה יכולת להמנע מכך זה שונה ממצב שאת קנאית בצורה עדינה ואז אם באמת קלו כל הקיצין את מתערבת ומראה לו שהמקרה הזה שונה מהשאר ולגוף הבעיה דברת על תצלומים אומנותיים אז בעצם אמרת את התשובה אם הית מקטלגת זו כצילומי קלוז אפ אינטימיים לטעמך אזיי נהגת נכון ופשר ההארה שלך היתה במקומה ואין עליו לראות זו כהערה ולכן את מכירה אותו ואת עצמך אם את יותר מדיי קנאית ..אוליי יש סיבה לכך?

שחף JL

New member
פתיחות היא תנאי לאמון

דו שיח אפשרי אחד הוא: - למה אתה מצלם אותה כל כך הרבה? - את מעייפת עם הקנאה שלך אפשרות אחרת: - (מסתכלת לו בעיניים) הרגשתי קנאה כשראיתי אותך מצלם אותה - היא באמת מושכת, ואהבתי לצלם אותה, וגם היו לי קצת רגשי אשמה בקשר אליך - (שניהם ביחד) יש לנו עוד כמה דברים לעבוד עליהם... הלוואי שהייני יכולים להיות כמה שיותר בכיוון של האפשרות השניה...

למעלה