אמוטיקונים

Palass

New member
אמוטיקונים

אמוטיקונים: (רגשונים) -להעביר את הנימה שבה נכתבה ההודעה (צניות, כעס, צחוק וכו') -מחייה את השפה הקרה, גורם לאדם להבין שעומד מולו אדם עם רגשות ולא סתם מקלדת. זה מחליף את שפת הגוף הטבעית של הדיבור ונותן מימד נוסף שלולא כן לא היה קיים בדיבור הרשתי. -אמוטיקונים לעתים מקצרים את הנאמר -האמוטיקונים עלולים להפריע לרצף הקריאה, או לגרום לזילות הכתוב. -הסמיילים לפעמים גדולים ומכבידים על קליטת הטקסט, על הכתוב. מעניק הרגשה כאילו נכנסת לקומיקס. לעתים גם האמוטיקונים הם נעים, מה שמכביד עוד יותר. -כשפה זרה או תחושת מהגר במערכת פורומים אחרת: אני משתתפת גם במערכות פורומים אחרות, ובכל אחת מהן הקונצנזוס שונה. מספר דוגמאות. באייל הקורא אין בכלל אמוטיקונים. ב-Ynet, ובפונדק האמוטיקונים פשוטים וברורים, גם אם לא מפותחים, כמו בתפוז. ובmsn פעם יצא לי לבקר, והרגשתי קצת כמו מהגרת, או כתיירת בארץ הדוברת שפה שאני לא מכירה. או שהם לא בשימוש כלל או שהם בשימוש וגורמים לפורום להיראות כמו פרסומת. מה דעתכם? בעד גורף? נגד גורף? איפשהו באמצע?

xslf

New member
דווקא באייל הקורא יש אמוטיקונים

הם פשוט משתמשים בגרסה ה"קלאסית"- אמוטיקונים מבוססי טקסט ולא תמונות. וכמו כל כלי הבעה, יש זמנם ומקומות בהם הם מתאימים, ויש כאלו שלא. בדיוק כמו סלנג, סימני פיסוק מסויימים, ר"ת ושאר ירקות.

כמו כל דבר אחר,

הכל תלוי במידתיות ובהקשר. מה שיכול להיות חלק מהתנהלות מקובלת במקום אחד - יכול להיות מעיק ודביק במקום אחר. בעיקרון, אמוטיקונים זה אחלה וזה כיף, אבל צריך להכיר את הפורום ואת יושביו (הכוונה לכל מקום חדש שמגיעים אליו) כדי להתנהג בהתאם. אגב, באימיילים - זה דיי זוועה (אמוטיקונים ממש, סימנים בלבד - זה אחלה), כי זה מכביד על הדף ועל התיבה.

למעלה