אמהות מול קרירה

אמהות מול קרירה

קצת רקע: אני רופאת שיניים צעירה, עם שני ילדים קטנים (1 ו-3). כפי שכולכם יודעים, במקצוע שלי עובדים בעיקר בערב. כשהגדול היה תינוק היה לי כיף. ביליתי איתו כל הבוקר, בצהריים המטפלת הגיעה ואני יצאתי לעבודה (להרויח יפה- יש לציין). כשהוא התחיל ללכת לגן, התחילו הבעיות. הילד היחה קם בבוקר, הולך לגן (נשיקה לאמא), חוזר (נשיקה לאמא במקרה הטוב) ואין אמא עד 21:00. הילד הזה לא הסכים לישון לפני חצות, רק במיטתנו (מה לעשות, צריך להשלים "חוסרי אמא")ולא דיבר. כשילדתי את ביתי הקטנה ונשארתי בבית (1/2 שנה), למרות שניתן היה לצפות לרגרסיה מסוימת לאור השינוי), הילד התחיל לפרוח! יש לו מספיק ביטחון כדי לישון לבדו ואיך שהוא מפטפט... כל התקופה ההיא הרגשתי כל כך רע. פשוט ידעתי ששום קרירה שבעולם לא שווה את זה. עם כל הכבוד, לא ילדתי ילדים כדי שיגדלו כמו יתומים, בידי זרים. עם כל הכבוד לדוקטורט (6 שנים FULL TIME באקדמיה)- הילדים שלי יותר חשובים! להיות רק בבית זה נחמד וכיף לזמן מוגבל, אבל המוח מתנוון. לכן, היום אני בפאזה של לימודים (לכיוון מחקר גנטי)- אני מחפשת פשרה שאוכל לחיות איתה. מה גם שמנהל הבנק לוחץ... אם כי, עדיין נראה לי שלעבוד עד 17:00 זה אכזרי. אני לא מאמינה בזמן איכות. אי אפשר ליצור מערכת יחסים בשעה ביום. לדעתי, זו פיקציה שנועדה להקל על רגשות האשמה של האימהות. מה אני אגיד, קשה. במיוחד כשאני אוהבת להיות רופאת שיניים וגם טובה מאוד במה שאני עושה. אבל את ילדי אני אובת יותר- אז אני מחפשת את הפשרה. מה דעתכם/ן?

נעה גל

New member
למה לא - אמהות וקריירה?

יש לי כמה שאלות טכניות: מה עם למצוא את שביל הביניים בין "להביא כסף במקצוע שאת אוהבת" לבין "להיות עם הילדים"? השאלות שלי הן טכניות כי נראה לי שעקרונית כבר החלטת... אין אפשרות למצוא עבודה כרופאת שיניים דרך קופ"ח (ששם המשכורת היא גלובלית) - ואז לעבוד בבוקר, ונאמר, פעמיים בשבוע לעבוד ערב? או לעבוד בחצי משרה? הפשרה היא כמובן על הכסף ואולי גם על קידום - אבל אז, עם קצת מאמץ תוכלי לאחוז את השור בשתי קרניו
. גם לעבוד וגם להיות יותר עם הילדים. כשהילדים יגדלו בעוד כמה שנים, תוכלי לחזור לאט לאט לקצב עבודה שיביא בסופו של דבר גם למימוש הקריירה (שממה שהבנתי - גם חשוב לך)

zimes

New member
ואולי תוותרי על הגן?

ככה - הילדים אתך בבוקר, ואחה"ץ-ערב עם אבא/מטפלת.

לאה_מ

New member
הוצאת לי את המלים מהפה. ../images/Emo45.gif

בעיקר כשהסידור הקודם התאים גם לילד וגם לאמא.

מירי,

New member
פתרון בשליפה?

מה עם שהילד לא יילך לגן? אם אתם נהנים יחד שהוא יהיה איתך בבית כל היום , והמטפלת תבוא כשאת הולכת לעבודה... וכבר עשיתם את כשהוא היה קטן- לא? ואם את ממש חושבת שהוא צריך גן , אז אולי למצוא גן שהוא יכול ללכת רק פעם או פעמיים בשבוע , או רק בשעות הצהרים...

למעלה