אמדוקס

lillitush

New member
אמדוקס

איך אפשר להשתחל לקורס תוכניתנים שלהם ללא תואר במדעי המחשב אך עם ידע קצת יותר מבסיסי בתכנות והרבה מוטיבציה?

TheReverend

New member
להביא משוט מהבית

lillitush

New member
כמעט מצחיק אבל לא..

פורום מובטלים אמור להיות יותר תומך ופחות סרקסטי...

TheReverend

New member
רוצה תשובה רצינית?

למה לך? חיפוש קצר בפורום יגלה לך כמה "מוערכת" אמדוקס כמעסיקה. תנאים גרועים, יחס גרוע, שכר נמוך יחסית לשוק... מה בדיוק שווה קורס התכנות של אמדוקס? קשה לי להאמין שיש שם משהו שמלמדים שלא ניתן ללמוד לבד. אין לך נסיון? תייצרי אחד. תעשי פרוייקט, תבני תוכנה, מבטיח לך 2 דברים: 1. תלמדי יותר מכל מה שתוכלי ללמוד בקורס. 2. או שתוכלי למכור את התוכנה שלך או שיהיה לך מה להציג בראיונות עבודה כנסיון רלוונטי ("עשיתי את זה כפרילאנס לפי הזמנה של לקוח"). ד"א, קצת הומור לא הרג אף אחד

lillitush

New member
להגיד את האמת..

אני רוצה לעשות את זה לדריסת רגל.לשורה ההתחלתית בקורות חיים.תכל'ס אף אחד לא יסתכל על ה"פרויקט" שעשיתי מה גם שאין לי זמן להשקיע בזה תוך כדי עבודה ולימודים...

MoonLight25

New member
קשרים

ועכשיו ברצינות...אנשים שסיימו תואר בקושי מצליחים להתקבל לקורס תכנות שלהם אז מי שאין לו תואר באמת אין לי מושג איך הוא יצליח להתקבל. תנסה לכתוב את הידע שלך והנסיון בקורות חיים ולשלוח אליהם (אם כתבת פרוייקטים בבית תכתוב אותם בתור נסיון) יכול להיות שהם יתייחסו לזה למרות שהסיכוי קטן.

אפרתש

New member
השמועות על ההודים נכונות?

השמועות אומרות שעובדי אמדוקס "כורים את קברם במו ידיהם" - מכשירים את ההודים שיחליפו אותם. עד כמה זה נכון? ההמשך של השמועות אומר שבגלל זה אנשים עושים להודים הכשרה איטית ומוטעית במכוון. גם כדי להאריך את התקופה, וגם כדי לדפוק את אמדוקס.

מוטציה1

New member
שטויות במיץ קוקוס!

עובדי אמדוקס לא יעשו דבר כזה בכוונה בשום פנים ואופן! זאת פשוט הרמה הנמוכה שלהם שלא מאפשרת להם לעשות חפיפה איכותית לכל אותם בולסי הצ'יקן-טיקה.
למען האמת, לפני מספר חודשים ניסו לגייס קבוצת עובדים שתערוך חפיפה בפונה שבהודו לתחליפים הזולים שלנו. הציעו 45$ אש"ל יומי+6000$ מענק לחצי שנה. לא הייתה הסתערות על ההצעה. לפי האימרה הידועה: "אם ההר לא יבוא אל מוחמד, נביא את כל תומכי מהטמה גנדי אליו". וכך רכבת אוירית
בומביי-תל-אביב פועלת נון-סטופ. תמונת המציאות היא די עגומה: באתר בהודו יש MIRROR של מרכזי הפיתוח ברעננה. וכך לאחר תקופת חפיפה של כמה חודשים הם ממשיכים לעבוד במקביל באתר בהודו לעובד בישראל, ולאחר תק' קצרצרה הם לוקחים על עצמם את האחריות לפיתוח. זה לא אמור להפתיע במיוחד עובדים של חברות גדולות אחרות (מי אמר קומברס?) ואז מתחילה שאלת הניוד של העובד הישראלי שנלקחה ממנו העבודה. מכאן ההמשך כבר ידוע. ברמה האישית, אני מתקשה לחפוף אותם, ולו רק בגלל שאני מודע למשמעויות. למעשה אני אכן כורה את קברי במו-ידיי. ובמהלך העבודה עימם, אכן מתבהרת רמתם, ועד עכשיו הם נופלים באיכותם מעימנו בצורה ניכרת. אך מחברים שמעתי גם פידבקים לגביהם. האויב הרציני יותר שלנו בתחומנו הוא דוקא הסיני
. הם מיומנים הרבה יותר, זולים הרבה יותר ו...רגע, זה מספיק, לא? לא רוצה להיות הציין הפסימי של הפורום, אבל המציאות היא כזאת. רק בשביל הפרוטוקול שישה עובדים לשעבר של אמדוקס, שעבדו בפרוייקטים מקבילים אליי עברו לחברות אחרות בתנאים הרבה יותר משכנעים ולתפקידים טובים יותר. ולמי ששכח, ממליץ להתרענן בהגיגי משלשום. יום טוב.

® רן

New member
תגיד...

איך אתה מיישב את זה שאמדוקס מחפשת להחליף את כל העובדים בהודים עם זה שאמדוקס מחפשת לגייס באופן מסיבי תוכניתנים בארץ? אתה עצמך טוען פה את שני הדברים - האם אין כאן איזושהי סתירה?

מוטציה1

New member
שאלה לא פשוטה

אני אנסה לענות לך על השאלה הזאת לפי רמת הידע שברשותי, ובתקווה שבימים הקרובים אחזור עם תשובה מלומדת יותר. כרגע המרכז בהודו מונה כ-400 תכניתנים, ועוד 400 אמורים להתגייס עד סוף השנה. כרגע מנענעי הראש בתהליכי הכשרה. בשיחה עם מנכ"ל החברה, הוא הודיע כי לא ייכנסו לישראל פיתוחים חדשים יותר, וכל פיתוח חדש יועבר למרכזים בהודו ובברזיל. עד כאן, נוצר הרושם כי הכול הולך לכיוון המזרח. במרכזי פיתוח של החברה החלה נהירה החוצה א-לה מנוסת ההמונים מגודזילה. הדבר יצר חוסר מיידי בכוח אדם, דבר אשר תוקע פרוייקטים, פשוטו כמשמעו. הפתרון המיידי לכך הוא הכשרת עובדים בעלי יכולות טכניות רלבנטיות. לטובת העניין מגוייסים החבר'ה הצעירים כיום, כפי שהיטיב להגדיר "טעות דגימה" - סותמי חורים. הדבר לא סותר את הראייה הכוללת של התהליך. עדיין פרוייקטים שמרכזם בארץ ולא הועברו למזרח צריכים עובדים מקומיים(ישראלים) כדי להמשיך אותו. עם תום הפרוייקטים הספציפים הללו, אני לא בטוח שתמצא עבודה לחבר'ה הללו. יש לזכור שכרגע מתחיל תהליך של הפרשת עובדים(בעיקר PM ו-GL). אז למרות הגיוס, יש מגמת של צמצום כוח האדם בחברה. ואין להשלות את עצמנו במונחים של "גיוס מסיבי". מה המשמעות של 40 תכניתי JAVA בחברה המונה 9000 עובדים? יאללה...לישון... מחר צריך להמשיך לחתור. ומשוך...ומשוך...ומשוך....

למעלה