אמבטיה

hadasarbel

New member
אמבטיה

שלום לך עינת. ביתי הגדולה בת שנתיים וחצי ולאחרונה המקלחות שלה נהיו קשות. לרקע כללי - נולד לה אח לפני 8 חודשים, לפני כחודש נגמלה מחיתול בצורה מאוד מאוד חלקה, ילדה מקסימה, לרוב משתפת פעולה, קשורה מאוד לאביה. לאחרונה פשוט צורחת כל המקלחת, מעולם לא נתקלנו בעניין כזה. ניסינו כל מיני אופציות שיעזרו לה, המקלחת כבר ב 19:15 לרוב, על מנת שלא תהיה יותר מידי עייפה, מקלחות משותפות עם אחיה, או לבד (לא היה הבדל), אמא מקלחת או אבא (לרוב אבא מקלח ומשכיב אצלנו), עם משחקים/בלי משחקים. פשוט לא מצאנו דרך שתעביר את המקלחת בכיף כפי שהיה פעם. חבל לי בעיקר בשבילה - חבל שלא נהנית כפי שהייתה נהנית פעם. אשמח לעיצה.

שאלות מקדמות...

שלום רב, איך היא נכנסת בסופו של דבר למקלחת? איך אתם מגיבים לצרחות שלה? איך אתם מתמודדים במהלך המקלחת עם ההתנגדות שלה? נסי להיזכר איך ומתי כל הסיפור התחיל? עינת גבע, מכון אדלר

hadasarbel

New member
תשובות....

היי עינת. עיקר הבעיה היא להושיב אותה באמבטיה, פשוט לרוב אבא מקלח אותה, הוא מאוד מנסה להצחיק אותה, להסיח את דעתה, להוציא משחקים, כשכלום לא עוזר, הוא פשוט מקלח בזריזות, לרוב היא ממשיכה להתלונן. כשאני מקלחת אותה (זה קורה פחות) כי אני לרוב מניקה ומשכיבה את הקטן, אני אחרי שני נסיונות לשעשע ולהקל מתייאשת ומקלחת תוך כדי בכי. (לאבא יש יותר סבלנות ויצירתיות......) האמת שבתחילה התייחסנו יותר ברצינות לצרחות כי חשבנו שמאוד עייפה אבל זה נהיה כ"כ קבוע בתקופה האחרונה שכנראה התרגלנו. השבוע הייתה מקלחת אחת ממש נעימה יחסית ומאוד עודדנו אותה על כך ואתמול החלטתי שעושים "אמבטיית כיף" וניסינו ככה לעשות בועות סבון והיה קצת יותר טוב. כשאני חושבת על מתי הסיפור החל, בחודשים האחרונים וייתכן שזה קשור לאחיה שנולד וגדל, אולי לזה שאני פחות מקלחת ויותר אבא (על אף שהיא ממש מבקשת שהוא יקלח אותה). תודה לך ואשמח לעצותייך....

תשומת לב יזומה ותפריט לבחירה

שלום רב, הילדה היתה עד לפני חודשים ספורים בת יחידה. כל תשומת הלב הוקדשה לה. בחודשים אלה היא מחפשת את מקומה החדש במשפחה. היא מחפשת דרך להיות אתכם בקשר ולקבל 100% אימא ואבא כמו בימים הטובים. ההתנהגות החדשה נלמדה כנראה במקרה. ניסיון קטן של התנגדות הביא אתכם להתעסק איתה המון. עוד ניסיון אחד קטן והיא הבינה שיש לה מטה קסם. צרחות מלוטשות היטב יגבירו את המיקוד וההתיחסות אליה אז למה לוותר? האם חייבים אצלכם בבית להתקלח? אני מציעה שתארגנו איתה חוג אבא וחוג אימא. כל אחד מיכם בנפרד יקדיש לה זמן קבוע בשעות אחה"צ בנפרד מאחותה. כמו כן, בקשו ממנה עזרה, הכירו במועילות ובתרומה שלה, טפחו את הערך העצמי שלה כאשר היא משתפת פעולה. כך הילדה תבין שאצלכם בבית מקבלים תשומת לב ברוחב לב בלי לדרוש. ובנוגע לאמבטיה, אם חייבים אז תשאלו אותה מתי היא מעדיפה להתקלח לפני או אחרי ארוחת ערב? עם מי היא רוצה להתקלח היום עם הברווזים או עם הבובה? אפשרו לה בחירה. חשוב ששעת האמבטיה תהיה באווירה שקטה ורגועה גם אם היא בוכה. גלו אמפאטיה לקושי שלה היו אדיבים, תקיפים וענייניים. בהצלחה, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה