אמבטיה...

The-Princess

New member
אמבטיה...

הייי. שאלה... איך אפשר לנקות אמבטיה שתחזור להיות לבנה ומבריקה וכנ"ל שירותים ואפילו כיירים וכו. עדיף מחומרים טבעיים שיש לכל אחד בבית... אני נמצאת בחול ולא כל כך יודעת מה לקנות בחומרי ניקוי (לא מבינה את השפה) קניתי חומרים לפי ציורים
אבל כנראה שזה לא מספיק... אשמח ממש לעזרה. תודה.

nickey

New member
לאמבטיות, כיורים ושירותים

תשתמשי באקונומיקה מדוללת במים, תשחקי עם הריכוזים, נגיד חצי פקק או פקק לשני ליטר מים. אם בכיריים יש שומן שרוף, תשתמשי במסיר שומנים כלשהו, לא לשכוח לאוורר את המטבח בזמן העבודה. אה.. חומרים טבעיים? לא יודעת במה השתמשו האמהות במאות שעברו ללא חומרי ניקוי כימיים
ואם את לא מבינה את השפה, אל תתביישי לשאול באנגלית, גם הכי עילגת את הזבנים/מוכרים, הרי לשם כך הם נמצאים, לתת שירות. בהצלחה!

The-Princess

New member
אםםםם

תודה לכולם... בכל מקרה, הם בקושי יודעים פה אנגלית...כן כן הונגרים... הייתי בסופר קניתי משהו שלפי הריח, מריח כמו אקונימיקה מקווה שיעזור :)

nickey

New member
אם ככה, אז שווה לך

לבדוק אם יש כאן פורום הונגריה או משהו כזה, ושם לבקש תרגומים של מוצרים להונגרית, ולא יזיק ללמוד על הדרך גם קצת את השפה

SILIVAS

New member
הי הנסיכה :)

לניקיון עם חומרים טבעיים את יכולה להשתמש בחומץ אני משתמשת גם במוצרים של אסטוניש שגם ידידותיים לסביבה

goanin

New member
אמבטיה מנקים עם חומצת מלח

HCl - HydroChloric acid כיריים מנקים עם תמיסה מאד מדוללת של סודה קאוסטית NaOH - Sodium Hidroxide / Caustic Soda

נועם@בת

New member
סליחה שאני מטילה ספק

אבל ניסית לנקות פעם אמבטיה עם חומצת מלח? אני ניסיתי, לצערי, זה ניקה הכל, כולל את כל הציפוי של האמבטיה. חומץ מדולל יעשה את עבודת הניקוי מבלי להשמיד את האמבטיה. בתיה

goanin

New member
הסירי ספק

כל בקבוק לניקוי אמבטיות, אסלות וכיורים מכיל חומת מלח בריכוז של 9% !!! את אפילו יכולה לגעת בזה בידיים שלך. חומצת מלח שקונים בסופר היא בריכוז של 10%. צריך לשים לב שלא תיגע ברצפות (כמו כל חומר ניקוי אחר לאסלות), והיא עושה את העבודה בזול, בלי ריח של ממתקים וממש לא מנקה את הציבוי של האמבטיה. חומץ זה גם סבבה. אני בעד.

נועם@בת

New member
ספקות לא מסירים כל כך מהר../images/Emo3.gif

חומר שמיועד לאסלות מומלץ להרחיק מן האמבטיה, בעיקר אם מדובר באמבטיה צבעונית או ישנה. אמבטיה צריך לנקות עם חומר שרשום עליו במפורש שהוא מיועד לאמבטיה, אחרת נגרם נזק גם אם זה לא נראה ככה בהתחלה. אני השתמשתי לאמבטיה בסנובון שמכיל חומצה אורגנית כלשהי. בשנים הראשונות זה נראה יופי, עד שגיליתי שכל הברק של האמבטיה הלך
(עוד סיבה לחרף את האקס שהמליץ על החומר). באמבטיה לבנה זה לוקח יותר זמן, אבל החומצה מעכלת את החומר, אז מי שצריך את האמבטיה לטווח ארוך שיזהר. בתיה

goanin

New member
אסלות/כיורים/אמבטיות

תמיד מזכירים אותם ביחד. את מתכוונת בעצם שההבדל בין אמבט לכיור הוא שהאמבט מצופה...? אבל הוא מצופה באותו חומר, לא? אני אבדוק את זה. אולי הוא מצופה בחומר שונה, ובמקרה כזה זה מחדל של היצרנים (לא של אקס
)

נועם@בת

New member
אמבט בנוי אחרת

אם בעלי היה כאן כרגע, הייתי נותן תשובה מדוייקת. אבל בגדול יש שני סוגי אמבטיות. האמבטיות הישנות עם ציפוי אמאייל פשוט נהרסות מחומצה. שים לב שיש אזהרה על כל המוצרים החומציים או הבסיסיים מאוד שאסור להשתמש בהם לציפוי אמאייל. האמבטיות החדשות הן עם ציפוי אקרילי כשלהו, הלבנות עמידות יותר, הצבעוניות פחות. שלי בצבע שמפניה, עכשיו היא נראית כמו שמפניה מבעבעת. טוב לא ממש, אבל באור בהחלט רואים שנגרם לה נזק. חוצמזה זה לא רק הציפוי ששונה, זה גם הבסיס. האמבטיה בנויה משלד מתכתי האסלה והכיור משלד חרס. חכן לא מזכירים אותם יחד, ולכן יש חומרי ניקוי מיוחדים לאמבטיות. ולמה לקלקל לי הזדמנות לחרף אתה אקס, הא? לא מצווה? בתיה

למעלה