אמבטיה + שירותים

polovez

New member
מפל מים

רציתי לשאול האם מפל מים בחדר שינה בחלק הדרום מזרחי יכול לתרום לפרנסה טובה ויציבה. תודה

polovez

New member
אמבטיה + שירותים

שלום , ברצוני להתייעץ לגבי מקום האמבטיה . יש לנו אמבטיה + שירותים (חדר אחד) עם שני דלתות (נכנסים לשירותים ואמבטיה וממול דלת כניסה למרפסת שירות - דלת הזזה) מה אפשר לשפר ? מאחר ומבדיקה בספרים יכול לפוגע בחולי בני המשפחה . תודה מראש

העלי שירטוט של כל הבית כדי שאוכל

להשיב לך תשובה כלשהי.ככה, על סמך התיאור שלך, אני לא חושבת שזה יהיה מקצועי או אמין לענות. האם יש חולי בבית? הבית קיים? בבניה? מה מצבכם כיום? ושאלה ככה בשביל החשיבה, אני רואה שאת מתמקדת בפאנג שוי די הרבה זמן. מדוע את לא מזמינה יעוץ מקצועי לביתך ומסתפקת בתשובות באינטרנט?

s t a r k

New member
../images/Emo207.gifיש הצעה אחרת לסידור?

חדר הילדים בבית השכור שלנו בנוי די מוזר. מצורף תרשים מהיר שעשיתי עם הסידור היחיד שיכולתי לחשוב עליו שבו מיטה לא מול דלת, והמיטות ממוקמות על ציר צפון\ דרום עד כמה שאפשר (הבית עצמו לא כ"כ מיושר לפי רוחות השמיים). הארון לא נכנס לנישה, ומיטת התינוק לא יכולה לעמוד מתחת לחלון כי אז הוא לא יפתח. הבעיה בסידור הזה הוא הרווח הצר בין המיטה לארון, אפשר לפתוח את דלתותיו אבל פסיכולוגית הוא הפך ל"בלתי שמיש". חוץ מזה הילדים יושנים טוב בחדר. דרך אגב, החדר משמש רק לשינה.

hihat

New member
קודם כל צריך את תאריכי הלידה

של הילדים הישנים בחדר כדי לקבוע את כיוון השינה הטוב ביותר לכל אחד. אביבה ללא ספק תבקש זאת .(היי אביבה
) אבל כתבת שהילדים ישנים טוב ואם טוב להם והכל בסדר אז למה לשנות ?

כמה ילדים גרים בחדר?

מה גודלו? למה המיטה פתוחה? כשאת כותבת "מיטת ילדים" האם הכוונה למיטת נוער? מה דעתך על ארון קטן יותר שכן יכנס לנישה? הבית שלכם? שכור? כמה זמן את גרים בו?מה המרחק בין המיטה לארון? אם הוא לא שמיש אז למה לכם אותו? באיזה חדר (מרחב בבית)גובלת הבליטה שבה משורטט כרגע הארון ומיטת התינוק? מה הסיבה שאת מבקשת סידור אחר? ראלה שאלות של מה שנקרא בסלאנג "בתור התחלה", והכי חשוב שירטוט יותר מדוייק ואמין מזה שהעלית כאן אבל הפעם של כל הבית עם החדר המדובר.

s t a r k

New member
יושנים בו 3 ילדים

גודלו 3.30 על 2.60 בלי הנישה, שעומקה כחצי מטר. המיטה , מאלו העשויות עץ שאחת מהן נכנסת מתחת לשניה, פתוחה כי הם רק יושנים שם ואני לא רואה טעם בלסגור אותה. חוץ מזה נפלו לה הגלגלים ולכן יהיה קשה לסגור. מה הכוונה במיטת נוער? היא מיטה בגודל סטנדרטי, לא קטן. כתבתי שהבית שכור- אין טעם לקנות במיוחד. הארון גם ככה קטן. גרים בו 4 ח', המרחק בין המיטה לארון 40 ס"מ וכך גם למיטות האחרות.הוא לא שמיש ב ג ל ל המרחק הקטן- הדלתות נפתחות אבל קשה כך . הגבולות- מערב- מרחב כניסה, צפון- מסדרון לחדרים, מזרח- חלל בין חדרי שינה. האמת שזה חדר ממד בחיפוי גבס עם תאורת פלורוסנט, ואני יודעת שזה לא טוב אבל בחודשיים הראשונים הם היו בחדר ממול , הצפוני, ושם הכל יכול להסתדר יפה, אבל הילד הגדול התחיל להרטיב ולבכות בלילה ואמר שהחדר מפחיד אותו, ושהוא רוצה לעבור לחדר הזה, עם "האור הכחול" שנמצא לידינו- הקיר המזרחי גובל בשלנו- אז זרמתי איתו ועכשיו הכל בסדר! אולי זה היה רק ממעבר דירה, והסתדר בגלל הזמן שעבר ולא בגלל החדר, אבל...נו! התאריכים שלהם- 23.2.01, 12.5.03, 29.8.05. לגבי השרטוט של כל הבית- אני אעשה את זה אבל לא כרגע, אין לי כוח נפשי, ואז, אוהו, כמה שאלות שאני אשאל..

כמה דברים...

מאחר ואת מתייעצת איתי בדרך הפאנג שוי, אתן לך כמה מילים למחשבה. הגישה שאומרת "אין טעם לקנות במיוחד"...שנאמרה לגבי המיטה, אני מניחה...אינה נכונה בפאנג שוי. כל זמן, ולו פרק הזמן הקטן ביותר הוא חשוב ויש בו הרבה טעם.לפעמים דירות שכורות לכמה חודשים היוו קרש קפיצה אדירה לדייריהן ולהיפך... מה זה "גרים בו 4 ח'"? מי גר ואיפה? כמה חדרים יש בבית? ראי, מה שאת מתארת אינו מרחב מחייה נכון על פי הפאנג שוי. כשיש מעברים של 40 ס"מ בין המיטות, המרחב הוא לוחץ מעצבן ויגרום לאי שקט ואולי אפילו חוסר ריכוז אצל ילדיך בהמשך.העובדה שזהו מרחב שינה מחזקת את הצורך בבנייה נכונה מאחר וזמן שינה הוא זמן חשוב ביותר מבחינת הפאנג שוי. יתכן שאם תעצבי נכון את החדר הצפוני יהיה מרחב יותר תומך בילדיך למרות שזהו לא כיוון מזהיר עבורם, עדיין הייתי מעדיפה אותו על ממ"ד. כשילד חושש ממשהו, יש להתחשב בו...אבל זה לא אומר כלום על אחיו...(עוד חומר למחשבה).כל אחד הוא עולם בפני עצמו. נכון, אי אפשר לתת לכל אחד בית שלם לעצמו אבל...נראה לי שבמקרה שלך, אפשר להקדיש עוד מחשבה ולחשוב כיצד יוצרים עבור שלושתם משהו אישי יותר, חם יותר ותומך. חדר ממ"ד אינו חדר מומלץ לילדים וכך גם תאורת הפלורסנט.ממליצה, וכמה שיותר מהר לחשוב על יצירת מרחב נכונה יותר שהיא מעבר למיקומים, כולל צביעה ותאורה נכונה ומותאמת. ועכשיו לגבי המיקומים, מציעה לך בכל מקרה לסגור ולפתוח את המיטה שלהם יום יום...זה יעשה משהו גם אצלך בראית המרחב ובודאי אצל הילדים. לבינתיים, זה מספיק, יש עוד מאמרים על חדרי ילדים במאמרי הפורום, כדאי לקרא. בהצלחה

s t a r k

New member
תודה...הפתרון כנראה הוא לשים

אחת מהמיטות מול הדלת, או את הארון בקיר משמאל לדלת, מה עדיף? גרים בו 4 ח' זה אנחנו גרים בבית 4 חודשים. עניתי לך על השאלות לפי הסדר, אז הכל מובן מההקשר הזה, פשוט קשה עלי ההקלדה אז אני מקמצת באותיות... אין טעם לקנות במיוחד- לגבי הארון נאמר. יש לך עיצות לגבי עיצוב החדר הצפוני? נראה לי שהבעיה בו היא הפתח בתקרה שיש להכנה לקומה שניה. והתקרה חלקה גבס וחלקה אבן. אולי זה ביחד עם הענין שחדר ההורים מעבר למסדרון גרמו לו לתחושה חשופה. התינוק יושן בממ"ד יותר טוב, ובאחות אין שינוי. אולי דוקא המוצקות של הקירות נותנת להם תחושת מוגנות? מה את אומרת על הנקודות האלו? קראתי את המאמרים.

כמו שאמרתי,

ממליצה על ארון קטן יותר שיכנס לנישה/בליטה בחדר.אח"כ המיקומים יהיו קלים יותר ו...סגירת מיטת הילדים יום יום. לחדר הצפוני אתן עצות אחרי ש"אראה" שירטוט פרופורציוני/מציאותי שלו בתוך כל מכלול הבית. חוזרת על דברי, חדר ממ"ד אינו מומלץ.ממליצה למצא חדר אחר עבור הילדים. לאחר קריאת המאמרים, מה בכוונתך לעשות בשלב זה?

למעלה