אמבטיה משותפת?!

רותם111

New member
אמבטיה משותפת?!../images/Emo12.gif

ההורים שלי מזועזעים קשות מהעובדה שלפני מספר ימים כשהייתי זקוקה למקלחת דחופה ולא היה מי שישמור על הפילפילון (בן שנה וארבעה חודשים), בחרתי בפתרון היחידי שמצאתי, אמבטיה משותפת. לדברי הוריי "בחרת בפתרון הקל ואת יוצרת בעיה מורכבת הרבה יותר". אני ממש לא מצליחה להבין על מה המהומה. אני לא מבינה עניין. או הם? הבטחתי להם שאתיעץ אז... הנה אני מתיעצת.

assy

New member
גם אני לא מבינה את המהומה

למה הם מתכוונים ב "בעיה מורכבת יותר" הם הסבירו את עצמם? הוא עדיין תינוק...

רותם111

New member
נראה להם שזה ייצור אצלו תסביכים

כששאלתי את אבא שלי למה הוא לא רוחץ אותו בבריכה, הוא אמר שהוא לא רוצה לעשות לו טראומות "מכל הגורילות השעירות שמתרחצות שם".

צימעס

New member
טוב, אם מלמדים שאלה "גורילות שעירות

", באמת יכול להווצר תסביך. ראי את הדיון על "לומר לילדים שהם יפים".

הילדים שלי בני 5 ואני מתקלחת איתם

לפעמים. אם כי אני גם חושבת שהגיע הזמן להפסיק כי הבן שלי מתחיל לגלות את המיניות שלו ("לי יש בולבול חמוד", "לך יש פיפי").

לורליי43

New member
מעניין אם הם מתייעצים במקום אחר../images/Emo13.gif

נראה לי שכאן את בטוחה, לא תקבלי תשובה אחרת ממה שנראה לך נכון. אני הפסקתי להתקלח בנוכחותם כשהם התחילו לשוחח בניהם
להעיר הערות שהפריעו לי. הגדולה היתה בכיתה א' והקטן בן 3.

צימעס

New member
סמני ../images/Emo127.gif על 1 התיעצות ../images/Emo13.gif

הקטנה שלי, 8 חודשים, לא יודעת מה זה להתרחץ לבד. הגדולים (3 וחצי), לעומת זאת, סתם מצטרפים אל שתינו...

לאה_מ

New member
אמבטיה משותפת זה דבר מצויין - לא רק

כפתרון בעיה, זה פשוט כיף. אני התקלחתי עם בכורי עד שהוא היה בערך בן 6-7. בן זוגי עכשיו הפסיק להתקלח עם האמצעית שלנו, כי הוא התחיל להרגיש שלא בנוח (היא בינתיים מרגישה נוח מאד).עם הצעיר שנינו מוכנים להתקלח, אלא שהוא בדרך כלל מתקלח עם אחיו או אחותו, ולא איתנו. אבל המשפט של "הגורילות השעירות" הדליק גם אצלי נורה אדומה - לא יוצר דימוי גוף טוב במיוחד, הא?

לורליי43

New member
נראה לי שהוא מדבר על...

אברי המין של אותם גברים במקלחות. לא פעם שמעתי את התאוריה הזו לגבי ילדים שלא מבינים את הבדלי הפרופורציות בינם לבין הגדולים, ולדעתי זו כוונת "המשורר". אולי הוא מנסה לחשוב איך זה נראה בעיניים של ילד דרך עיניים של מבוגר. אבל, ילדון בגיל הזה, עדיין לא חושב בכיוון הזה בכלל.

הילהל

New member
לא מבינה מה הבעיה

אם זה נוח לשני הצדדים המתקלחים זה גם יעיל וגם מהנה וגם מקרב. אין כמו מגע של עור על עור. זה בריא. בחיי, בדקו את זה!

עמית@

New member
סליחה?

אז אני כנראה לא אדע לייעץ לך כי אני עושה את זה על בסיס קבוע, ושומו שמיים לפעמים גם אביה של הפעוטה מתרחץ איתנו.

אוי ואבוי עמית! ../images/Emo8.gif

אני מיד מתקשרת לרשויות הרווחה
זה כל כך לא מובן לי מה הבעיה פה... הדבר היחיד שעולה לי בראש זה פשוט להפסיק לשתף את המשפחה בהרגלי הרחצה שלכם וזהו. זה ממש לא עניינו של אף אחד.

אפרתש

New member
נשמע שלהורים שלך יש בעיה

עם היחס לגוף. וזה חבל. אבל כמו שאמרנו כבר בנושאים שונים - זה נושא ל"חינוך לגיל המבוגר". אני מבינה התלבטויות בנושא מקלחת משותפת בגיל יותר מבוגר, אבל שנה וארבע?! בחרת בפתרון מצוין. ואפשר לעשות את זה לא רק כפתרון לעת מצוא, אלא סתם כי זה כיף.

ליאת +

New member
"הפתרון הקל ביותר"

במקרה הזה הוא לא לשתף את ההורים. בהנחה שאתם לא חיים יחד. ושאת לא עושה את האמבטיות בדיוק במהלך הביקור שלהם אצלך. אז- מה שלא ידעו לא יזיק להם. ולגבי ההתיחסות שלהם לגוף בכלל (אם הבנתי נכון זה מצב שקורה כאשר הילד נמצא בטיפולם והם לוקחים אותו לבריכה, נכון?) זו כבר בעיה מורכבת יותר שנדונה כאן בעבר (הרחוק) לגבי הדעות השונות שילדינו נחשפים אליהן בבית הסבים והסבתות לעומת הרווח מהשהות המשותפת.

אמברון

New member
אמבטיה משותפת זה כיף

הבעיה היא של הורייך והמהומה היא על לא מאומה. למה הם התכוונו כשאמרו שאת יוצרת בעיה מורכבת יותר? הם הסבירו? זה מסקרן אותי...

לא רק שאני מתקלחת עם הילדים

אלא גם ממילא כשאני נגשת להתקלח הם נעמדים שניהם ליד מחיצת הזכוכית ומנהלים איתי שיחות. הורייך רואים את זה מנקודת מבטם השמרנית אולי, שמייחסת למקלחת משותפת דברים שאין צורך לייחס לה (לא מדובר במתבגרים, הרי - ואת כבר תרגישי מתי כדאי להפסיק מקלחות משותפות, עד עוד רחוקה משם כמה וכמה שנים). את יכולה להסביר להם את ההתפתחויות המחקריות שמראות כמה זה טוב לילדים ולהתפתחות תקינה של הדימוי העצמי שלהם. להרגיע אותם בעזרת מידע וידע.

רותם111

New member
רוני של מאיה ועמית@ פיספסתן בענק

התגובות שלכן לחלוטין לא הולמות את ההתנהלות שלי ואת הסוגיה שהצגתי. בסך הכל חיפשתי לשמוע האם הגישה החיובית שלי למקלחת משותפת היא מוצדקת או לחילופין האם הורי צודקים בכך שהם מתנגדים נחרצות. תודה לכל הבנות שטרחו וענו ואכן אני אקח לתשומת ליבי את העובדה שהם (ההורים), פשוט לא צריכים לדעת מזה. אנסה לכוון לכך שהמקלחות לא יחפפו בשעות הביקור שלהם.

lulyK

New member
הם כבר יודעים מזה...

גם אמא שלי הרבה פעמים מאמינה לספר/מחקר/מאסה של אנשים, יותר משהיא סומכת על האינסטינקטים שלי. אם זה המקרה עם הורייך, למה לא להגיד להם שאת מאמינה שזה לא מזיק, ולאור הדאגה שלהם בדקת את הנושא והנה - מסתבר שהיום זה די נורמטיבי. לדעתי, זה עשוי להרגיע אותם.

למעלה