אמבטיה משותפת - עד מתי?

אמבטיה משותפת - עד מתי?

שלום לכולם/ן! אני שכנה מהפורום ממול... ורציתי להתייעץ לגבי אמבטיה משותפת של הילד עם ההורה מהמין השני. מעיין בת שנה ו-10 ועושה כמעט כל ערב אמבטיה עם אבא (זה ה"ביחד" שלהם כי הוא חוזר מאוחר בערב). שמעתי שמועה שאומרת שאחרי גיל שנתיים זה לא מומלץ. אני בדרך כלל הולכת (בכל הקשור במעיין) לפי האינסטינקטים שלי ולא רואה בכך, אישית, פסול. אם זה היה תלוי בי, עד שאבא היה אומר לי שהוא מרגיש לא נוח עם זה, או לחילופין הייתי רואה משהו אצל מעיין היינו מפסיקים את הנוהל. רציתי לדעת אם מישהו/י מכיר/ה יודע/ת על איזה מקור/מאמר פסיכולוגי שטוען שיש בזה נזק לילד. מה דעתכם/ן?

סיפור משפחתי בנושא

אוי.. הזכרת לי סיפור משפחתי בנושא... ההורים שלי מספרים כשהם היו צעירים (לפני 35 שנה) הם היו עושים לאחותי הגדולה מקלחות עם אבא... יום אחד הם הלכו איתה לסופר ועברו ליד הלחמניות ואז אחותי צעקה בקולי קולות (על השפיץ של הקשר שיוצא מלחמניית קשר) אמא תסתכלי זה כמו הבולבול של אבא... כמובן שבאותו יום הופסקו המקלחות המשוטפות.... מאז תמיד שאני רואה לחמניות קשר אני לא יכולה שלא לצחוק... לא עזרתי לך ואבל אולי העלתי חיוך...

הלחמניה (ממש אקטואלי לקראת פסח)

אולי זה לא כלכך תמים... והיא פשוט היא צעקה "המלך ערום" ?

גם אצלנו מאז שאני ילדה זה בולבול...

היה שלב בהתבגרות שבביה"ס לא היה לנו נעים לאכול את הבולבול ליד ה"בנים".
וכשאני חושבת על זה היום - וואו, איזה דביליות היינו!!!!

לאה_מ

New member
אני איתך.

גם לדעתי אין שעון בדברים האלה. כל משפחה ומה שמתאים לה. אני מסכימה איתך, שכאשר מישהו מכם ירגיש לא בנוח, זה יהיה הזמן המתאים להפסיק. אצלנו מכיוון שיש 3 ילדים, בדרך כלל הם מתרחצים זה עם זה ולא איתנו, אבל מדי פעם יוצא לי להתקלח עם אורי (בן 3.4) ועם שירה (בת 7.5). עם עומר אני כבר כמה שנים טובות לא מתקלחת. לא זוכרת בדיוק מתי זה הפסיק, אבל זה משהו מאד טבעי.

כנ"ל אצלנו

אורן בת 3 ועידו בן שנה. אנחנו עושים לעיתים דיי קרובות מקלחת משותפת - אורן, עידו, אמא. לעיתים רחוקות אבא מצטרף, אבל זה רק עקב מגבלות פיזיות להכנס לאמבטיה - גובה 1.96, לא ממש משאיר לכולנו מקום. אורן מקבלת את הגוף שלה ושלנו כדבר רגיל, לא יוצא דופן. לכן העניין מאוד טבעי לה לראות אותנו עירומים לידה. נראה לי שאת צודקת. ביום שזה יפריע לאחד הצדדים, זה הזמן להפסיק

א אוהל

New member
האפרוח שלי בת שנתיים ו-10

מתקלחת בד"כ עם אמא ולפעמים עם אבא - לא נראה לי שיש בזה איזשהו נזק למי מאיתנו. כשלאחד הצדדים זה לא יהיה נעים יותר - נפסיק.

Kalla

New member
מעולם לא עשיתי ולא עושה

אמבטיות משותפות. גם בעלי לא. לא נראה לנו במקום. הבן הגדול (בן 9) מתרחץ תמיד לבד, והקטנים יותר (בני 3) עושים לפעמים אמבטיה משותפת.

Shellylove

New member
שלי עדיין עושה

אמבטיות עם אבא (והיא בת שלוש ודקה). שניהם נהנים מאד מהעניין ואני לא רואה בכך שום פסול. ברור שמתישהו זה ייפסק. ולטעמי, זיהוי אברי גוף בפומבי הוא לא סיבה להפסיק להתאמבט יחד, מה? לא יוצא לה לראות אותו מתלבש? היא לא יודעת שלאבא יש "בולבול"?

3.75 ועדיין עם אבא לפעמים

אצלנו זה התחיל רק בגיל שנתיים וקצת. היא שאלה כמה שאלות עניניות ואחר כך הפסיקה. היא פשוט יותר עסוקה בעצמה ובמשחקים שלה, ומספרת תוך כדי סיפורים מהגן, אז אנחנו אוהבים להתקלח איתה. קצת זמן איכות. כשיפריע לה/לו, יפסיקו.

תודה רבה לכולכן!

בודאי שהיא רואה אותנו עירומים, ואני מאמינה שרק אם אנחנו נרגיש לא נח להיות עירומים לידה זה יפריע לה. היא יודעת שלאמא יש פישפיש ולאבא יש בולבול, וזה טבעי לה ולנו שהיא יודעת וזה ממש לא משנה לה. היא מאד אוהבת לעשות אמבטיות משותפות עם אבא (בגלל זה אני לא מעוניינת להפסיק עם זה). אז תודה לכולכן אל התשובות ולידיעתכן - בינתיים - אנחנו ממשיכים... (יש!) ערב טוב לכולכן!

למעלה