אמא

seagate

New member
אמא

הפחד הכי גדול שלי הוא לגלות שיש בי משהו שבגלו אף אחד לא יאהב אותי. ככה גדלית, עם אמא שכל החיים פחדה שמשהו לא בסדר עם הבן שלה. בלי שום סיבה אמיתית, אין בי שום דבר פגום. אין באף אחד. אבל כל החיים שלי הרגשתי שאם היא, או מישהו אחר יגלה מי אני באמת, מה הרצונות האמיתיים שלי, מה שאני אוהב ורוצה לעשות, הם ידעו שהיא צדקה ושבאמת יש בי משהו דפוק. לפני שנה הייתה לי חברה, שלא אהבה אותי ורק גרמה לי סבל וכאב, וכשהיא החילטה שהספיק לה, וזרקה אותי, הבנתי שאני במקום שאפשר רק לעלות ממנו. התחלתי ללכת לטיפול, שבזמן הזה זה בדיוק שנה מאז שהתחלתי, ובאמת הגעתי למקום יותר טוב, למדתי להכיר את עצמי ואת הרצונות שלי, למדתי לקבל אותם, להפסיק לפחד מזה שלא יאהבו אותי, להעריך את עצמי, לעושת מה שאני באמת אוהב. לרקוד בלי להתבייש. לצחוק או לבכות מכל הלב. להראות את הרגשות שלי. אני חושב שהדבר הכי משמעותי שהראה שבאמת עברתי שינוי היה שהחלטתי לנתק קשר עם חבר, שהיה חבר שלי זמן רב, אבל תמיד נתן לי להרגשי שאני לא בסדר, תמיד גרם לי להרגיש שיש בי משהו שאני צריך לשנות ורק אז הוא באמת יקבל אותי. אז ברגע של כעס פתאום הבנתי, שאני *נותן* לו להתיחס אלי ככה, שאני מאמין לזה, ושאני לא מוכן לזה יותר. אבל אז הבנתי, שהמכשול הבאמת קשה עוד לפני, ואין לי מושג איך אני עובר אותו. זה התחיל בריב טפשי עם אמא שלי - הי הבטיחה לי כסף, סכום די קטן למשהו שממש רציתי, ואז כשהיא היתה אמורה לתת לי אותו, היא פשוט אמרה "יופי שאתה רוצה, ואני רוצה מליון דולר." אולי זהנשמע קטנוני אבל זה כל כך הרתיח אותי! לא העובד שלא היה לה, המצב הכלכלי שלנו לא משהו ואני יכול להבין שכרגע אין לה, אבל מה שהיא באמת אמרה לי היה לא זה שאן לה כסף אלא שה שאני רוצה ממנה משהו זה לא בסדר, שוב אני מתנהג כמו הילד האגואיסט שהיא תמיד ראתה בי. שוב אני מבקש ממנה דברים שאף פעם לא היה לה לתת לי, דברים כמו לקבל אותי, כמו שאני, להבין את הרצונות והצרכים שלי, את זה שאני לא מושלם אבל ראוי לאהבה. את זה לא היה לה אף פעם לתת לי, בניגוד לכסף. ואני תמיד כל כך פחדתי להראות את הרצונות שלי, תמיד חייתי עם "הידיעה" שאני אגואיסט ולא מענין אותי כלום מעבר לרצונות האגואיסטיים שלי. וזה כל כך לא נכון! יש לי כל כך הרבה לתת, יש לי לב כך כך גדול... אבל כל פעם מצאתי את עצמי בסיטואציות שביקרו אותי, שאמרו לי שאני לא בסדר, שאני צריך להשתנות... אבל בכל מה שקשור לאנשים אחרים זה מאחורי, ככל אני רואה בי יותר את הטוב, ככה גם אילה שסביבי. כבר אין בחיים שלי אנשים שלא מעריכים אותי, שלא מוכנים לקבל אותי כמו שאני. חוץ מאחד. חוץ מאמא שלי. שלא משנה מה אוצי אני אהביה או אעשה, היא עדיין תראה בי את הילד האגואיסט, הילד שהיא רצתה שיאהב אותה, במקום שהיא תאהב אותו, שיתן רק לה, ולא יבקש חזרה. שיהיה בדיוק כמו שהיא מדמיינת בראש החולה שלה. ואם הוא לא יהיה ככה, היא לא תאהב אותו. אבל אפילו שרציתי, אפילו שעד ללפני שנה כל כך רציתי להיות אחר, להשתנות בשביל שיאהבו אותי, שום דבר לא היה מספיק, תמיד היא ראתה רק את הרע. וכשאני מסתכל על זה עכשיו, איזה רע, פור גוד סייק, היא כבר יכלה למצא בי?? ועוד כל כך הרבה ממנו!!? ואני לא רוצה את זה יותר. אבל איך אני יכול להוציא את אמא שלי מהחיים שלי?? הרי אני ארגיש אז שכל מה שהיא אמרה היה נכון! אני מרגיש שבשביל באמת להתחיל מחדש, חיים מאושרים, אני חייב להנתק ממנה. היא אף פעם לא באמת תאהב אותי או תקבל אותי, היא רק תעשה מה שהיא יודעת לעשות הכי טוב: לסחוט אותי רגשית, להגיד לי איזה בן רע אני שלא מוכן לתת לאמא שלו. וכל פעם היא גורמת לי להרגיש ככה, כל פעם היא גורמת לי לרצות לשכוח את כל מי שאני רק בשביל לשמוע ממנה שאני בסדר, שאני טוב, שאני ראוי לאהבה. ואני יודע שזה לא יפסיק עד שאני אשים לזה סוף, ואני לא יודע איך...

schlomitsmile

Member
מנהל
בן ../images/Emo14.gif כמה כאב בשורות האלה, וביניהן! אחח...צירופי-המקרים של החיים - בדיוק היום, שלחתי לאמא שלי, מייל שעלה לי בדמעות, על המועקה שאני חשה ביחסים בינה לביני. הרקע למועקה שונה מאצלך, אבל העוצמות דומות. גם אני מרגישה שהמסרים שלה אליי מפוררים אותי; למרות שלא זה רצונה. אי-אפשר להוציא אמא מחיינו. מכיר את השיר של ריקי גל:"אמא...איך בדמי, בעמקי נישמתי, דעתך נחושה" ? החיבור שלנו לאימותינו, הוא כל-כך בראשיתי,הוא החיבור המכונן שלנו לעולם ולעצמנו. זה מין חבל טבור נפשי ורוחני, שאינו ניתן לניתוק. כך אני מאמינה. אבל אפשר, ולעיתים רצוי, לתפוס קצת מרחק. מרחק שיאפשר לשני הנוגעים בדבר לצמוח, ואולי אחר-כך, לבחון מחדש את ראייתם זה את זה. איני יודעת מה נסיבות חייך. האם אתה יכול להמעיט מאד את מפגשיך איתה לזמן-מה? האם תוכל, בנקודת זמן כלשהי, לומר/לכתוב לה את הדברים? האם תוכל להקשיב לה, לפתוח את ליבך ונפשך לכאב שלה? -חלק מההתבגרות, הוא להבין שהורינו, חוץ מהיותם הורינו, הם גם בני-אדם, וככאלה, גם להם חולשות, "שריטות",חטאים--ועם כל אלה, הם ראויים לחמלה ואהבה. בדיוק כמונו. אולי כעת כאבך הגדול מונע ממך לפתוח את ליבך אליה. אולי לשם כך אתה זקוק לזמן, למרחב, הרחק ממנה. אולי גם היא זקוקה לזמן. בן יקר - אני בת, וגם אם (לשלושה בנים), ולכן אני מרשה לעצמי לומר, שאין קשר בוער יותר, טוטאלי יותר, מפיל ומקים יותר, מהקשר בין אם לילד (בכל גיל). והטוטאליות שלו, תקפה לשני הכיוונים. אין לי פתרונות חכמים להציע לך. מה שלימדו אותי חיי, הוא שרק תקשורת פתוחה, כנה ולא-שופטנית;דיאלוג שיש בו אמת אך גם חמלה, יכולה לתקן יחסים. לא בכל רגע נתון, ניתן לקיים דיאלוג כזה, ולכן אולי כדאי לתפוס קצת מרחק. ודבר נוסף: הרבה פעמים, כשאנו מגלים חמלה כלפי זולתנו, אנו מחוללים שינוי בצבע התקשורת ביננו, ובתחושתו כלפינו. לפתע רואה אותנו אותו זולת, באופן אחר. גם ליבו נפתח אלינו. ../images/Emo201.gifשלומית

hayapollak

New member
איך לשים לזה סוף

ברגע שתבין שהבעייה האמיתית קיימת אצל אמא (כמה שזה כואב לשמוע) ולא אצלך - יהיה לזה סוף. לזה - אני מתכוונת להרגשה שלך שהיא גורמת לך להרגיש כך או להרגיש אחרת. אתה מה שאתה ואתה מקסים כמו שאתה קראתי את שכתבת ואין לי סיבה לכתוב לך דברי חנופה חלילה. אני בטוחה שאמא שלך כן אוהבת אותך - בדרכה ובהתאם ליכולת הריגשית שלה. ברגע שתבין שהבעייה אצלה ולא אצלך - אתה תסתכל על כל העניין אחרת וגם על עצמך.

למעלה