אמא תכין עוגה...

אמיר.

New member
אמא תכין עוגה...

הבת שלי חזרה שמחה הביתה הם סיימו ללמוד עוד פרשה ועושים מסיבונת... "אז שאמא תכין לי עוגה.." תמהתי... "ואבא לא יכול להכין עוגה ???" "אבל העוגות של אמא טובות יותר...."
אז תגידו לא היה עדיף לשמוע שאפיה זה תפקיד של נשים ????

Boojie

New member
על אותו משקל:

נורא עצוב לגלות שגם אנשים לא-שוביניסטים חושבים שאת נהגת גרועה...
(לא אני, אני לא נוהגת. שונאת את זה שנאת מוות...)

רותי ע

New member
שאלה קטנה..

של מי העוגות טובות יותר? כי יכול להיות מקרה שבאמת אמא אופה טוב יותר. כמו שיכול להיות מקרה הפוך..

אמיר.

New member
טוב .. זה ענין של התמחות ../images/Emo13.gif

בעוגות גבינה אני שם את כולם בכיס.... גם אפיה בשמרים זה התחום שלי (אבל אני לא מצליח מי יודע מה.. השמרים שלי מרוב פחד נדבקים זה לזה ולא תופחים... אולי הם צריכים יחס אמהי יותר ???
רעיתי שתחי´ אלופה בעוגות פירות ורולדות.. שורה תחתונה... אצלנו המנה העיקרית באה בסוף האוכל ..

hunky@dory

New member
גבר מבשל = שף

אישה מבשלת - עקרת בית מעניין למה אבל מרבית השפים הגדולים הם גברים מרבית הבשניות הטובות הן עקרות בית מרבית הפעילים הפוליטים הם גברים מרבית המתנדבות הן נשים כיצד איפה פעילויות זהות עם מיומניות זהות- כאשר הגבר עושה אותן יש שם מנוף כלכלי שבו הבישול הביתי הופך ל´שף עולמי´, והפעילות הציבורית הופכת לפעילות פוליטית עם תגמול? אולי זאת תפיסה של ערך עצמי... שבה הגברים מנתבים פעולותיהם לכלכליות והנשים חונכו אחרת - ולכן שומרות את הבישול ´למשפחה לילדים ולאורחים´ ואת הפעילות הציבורית להתנדבות?

Boojie

New member
אני זוכרת שלפני כמה שנים,

הזדמן לי להכיר סבתא מרוקאית מהסוג הישן (מאלה שעושות את הסיגרים בעצמן...), ונדהמתי מכמות הידע והמיומנות שהאשה הזו רכשה בימי חייה. אם זה היה כל תחום אחר ולא בישול, היא כבר היתה פרופסורית. העניין הוא שאצל נשים זה טבעי לפתח מיומנות כזו ולהשקיע כל כך הרבה אנרגיה למען משפחתן. אם גבר היה מפתח כזו מיומנות, הוא היה עושה את זה רק כדי לעשות מזה עסק... ___________________ (כן, אני יודעת שזו הכללה גסה. מישהו מכם מכיר גבר אחד עם מיומנות כזו בבישול שלא עשה מזה עסק?)

hunky@dory

New member
נשים כמתנדבות וכנותנות

הי בוג´י חבל שלא נכחת במפגש דיברנו על פעילות והזכרנו לעצמינו שנתוקצב כי ´הגיע הזמן שנשים תפסקנה לעבוד בהתנדבות´ אני חושבת שישנן תפיסות חברתיות שונות שמכשירות את הנשים לנחיתות כלכלית אני חושבת שנשים רבות מפנימות כלפי עצמן תפיסות המביאות אותן לנחיתות כלכלית- ואיני אומרת זאת מעמדת התנשאות ישנה ציפיה מאישה להעניק מעצמה מכישוריה - בין אם בישול או פעילות ציבורית מגבר הציפיה שיגשים את עצמו כלכלית באמצעות כישוריו גם הרעיון להפנות נשים למקצועות הומניים וגברים למקצועות ריאלים ( מתגמלים כלכלית ) מכין את הנשים לעמדת נחיתות כלכלית ואת הגברים לעמדת עדיפות כלכלית העדר עצמאות כלכלית הוא אחד הגורמים לתופעת הכאת הנשים- שנשארות עם הגבר כי אין להן את אמצעי הקיום הכלכלים לעזוב

למעלה