אמא שתלטנית

adam33

New member
מפגר או חכם?

לרגע היה נדמה לי שמדובר באדם מפגר אדם שלא מודע למעשיו ובעצם עושה כל מה שאומרים לו לאחר כמה שורות הבנתי שבעצם מה שעובר עליו זה דבר שעובר על הרבה גברים מקדמה דנה האמא רוצה שהכלה תהיה מי שדומה לה והבן קשור לאימו אז יש שאצלהם זה לא קיים יש שאצלהם זה עם שליטה ויש שזה בצורה קיצונית אני רק לא מבין אם הכלה אוהבת אותו והוא אותה ואם האמא רוצה לתת לו כל מה שיש לה למה להפריד בנהם?

s h o o s h a

New member
לחדול להיות תלוי

בתלות במישהו יש מין הנוחיות. עושים עבורך, מחליטים בשבילך, נותנים ולוקחים ובעצם, אט אט אתה מאבד את עצמיותך וזהותך. יש וצריך שיעברו הרבה מאד זמנים ואי אלו מצבים עד שאדם יבין ויכיר כי הוא תלותי באחר. יש וצריך "לספוג כמה מכות" כדי להבין שאם רוצים להפוך את הקערה על פיה ולהפוך מאדם תלותי לאדם עצמאי, עליו להתחיל ולעשות. והעשיה היא בראש ובראשונה במחשבה של "אני רוצה, אני עושה, אני פועל והכל למעני". אחרת, עם הזמן אדם פשוט הופך להיות צל של עצמו. לענין הבחור הצעיר - עד שלא יבין כי הוא ורק הוא עצמו מסוגל להביא את עצמו למקום אחר בו לא יהיה תלוי בהוריו או בזוגתו (או בכל אדם אחר), עד אשר לא יבין כי גם אם הדרך תהיה כרוכה בקשיים ונפילות, אבל כאלו שמהן בהחלט ניתן לקום ולהמשיך הלאה, עד אשר לא יחליט עם עצמו ויביא את עצמו להבנה כי הוא רוצה אחרת, לא חבריו ולא אף אחד אחר יוכלו לעזור לו. את התלות הזו, את "חבל הטבור" הזה המקשר בינו לבין אמו וזוגתו רק הוא מסוגל לחתוך. הוא רק צריך מאד לרצות. בהצלחה

למעלה