אמא שלי..

מאמישלי

New member
אמא שלי..

אני בת 30 גרושה עם ילדה וכבר שנה וחצי חיה עם בת זוג. להורים לא היה קל נושא הגרושין ועוד יותר המעבר החד שלי למערכת חד מינית. למרות זאת אמא שלי מקבלת אותי באהבה ודואגת תמיד אך מערכת היחסים שלי הינה בגדר סוד שאין היא מספרת לאיש. אבא שלי אוהב אותי ומעניק לי אך אינו מוכן בקשר כלשהו עם הבת זוג שלי. אני מאוד מעוניינת שיהיה לאמא שלי עם מי לדבר ולא יודעת איך לפנות אליה בנושא ולהציע לה ללכת למפגשי תהלה. האם יש לכם עצה בשבילי?

יעל Y

New member
אם אפשר להתייחס למשפט שלך

'אני מאד מעוניית שיהיה לאמא שלי עם מי לדבר ולא יודעת איך לפנות אליה'... את מסמנת אולי קושי שלך לדבר... בהחלט יכול להיות של שתיכן... מה גורם לך לא לדעת איך לפנות אליה? איך זיהית שלאמך יש צורך לדבר? בברכה יעל

מאמישלי

New member
אז ככה

אני משתפת את אמא שלי עד כמה שנראה לי שהיא יכולה להיות שותפה. על תוכניותי להמשך חיי וכו'... אין בעיה עם זה. אני פשוט מרחמת עליה שהיא נושאת את הכל לבדה מבלי לדבר עם אחרים אולי כי היא מתביישת ואולי מבחירה אחרת.. אבל ברור לי שיש לה על מה לדבר ואולי אם היא תמצא עם מי לדבר היא תוכל להתמודד עם המצב עם אחרים ולא לבד כמו היום. זהו...

יעל Y

New member
בתוך היכולת הזו לשוחח את יכולה

לבדוק איתה מדוע היא בוחרת לשאת את הכל לבדה...(יש לה אותך ואת אביך כשותפים לסוד) אם תזהי צורך שלה לדבר, להקשיב... פשוט ליידע אותה על קבוצות ההורים הקרובה למקום מגוריה, לתת לה את האינפורמציה והיא תשתמש בה או לא, בקצב שלה... בברכה יעל

דווקא מהצד של מי שיצא מהארון

הלכתי בעצמי למפגשים של תהיל"ה. היה לי חשוב להבין, לדעת איך אני מתמודד עם הקושי שלי עצמי מולם. הכרתי אנשים נפלאים! אמא שלי לא הסכימה לבוא, אף פעם לא היה לה זמן. לשמחתי הכרתי שם כמה אמהות נפלאות, הזמנתי אותן לביתנו המשותף (דאז גרתי עם האקס) לקפה ועוגה והזמנתי גם את אמא שלי. לזה היא לא יכלה לסרב. דיברנו על הכל! פוליטיקה, כלבים, אוכל, מזג האויר...וגם על זה. ככה בעדינות, בלי לחץ. עשה לה רק טוב!

למעלה