אמא שלי

elana5554

Member
אמא שלי

היי אמא שלי חלתה בהרפס זוסטר,לפני כ 4 שנים,מאז עברה טיפולים במחלקת כאב,ללא פתרון,הכאב עדיין קיים,בילבול קיים בערך כשנה,בל לא בילבול קבוע,הזכרון לטווח ארוך קיים,זכרון לטווח הקצר לא כל כך, בשבועיים האחרונים ישנו מצב של :אימי אומרת לי קחי אותי הביתה,ואני נמצאת אצלה,ניסיתי להסביר לה שאני אצלה וזה ביתב אך ניראה לי שרק הכעסתי אותה יותר,היה מצב שאמא כאילו ככה מעין קרובה הייתי אומרת לאלימות ,וזה אומר שהיא קמה לדלת הבית וכעסה קחי אותי הביתה,מייד הורדתי אותה לרכב עשיתי לה סיבוב,נסעתי לשכונה הישנה שלנו וככה חזרנו עלינו והכל היה בסדר, זה חוזר על עצמו לפחות עוד 4 פעמים,אנני יודעת לאמר אם זה אלצהיימר,אני רק יודעת לאימי היה הרפס זוסר, מה אוכל לעשות כדי לעזור לאימי? למי אפנה? תודה אילנה שכל הזמן דואגת

אילנה יקרה , צריכה אבחון מסודר

לפי מה שאת מספרת יש לאמא בלבול ותופעות דומות לאלצהיימר מאחר ויש תופעות כאלה גם כשיש חוסר של B12 למשל, רצוי מאד שתקחי את אמא לרופאת משפחה, שיעשו לה בדיקות יסודיות ואחר כך אם יש צורך ללכת למומחה, גריאטר או נוירולוג. לא צריך מיד להגיע למסקנות אך כדאי מיד לבדוק אם זה ניתן לטיפול כדי שלא יחמיר אז קודם כל את צריכה להרגע ולתפוס פיקוד בהצלחה ובשורות טובות, טובה

zs1957

New member
אילנה יקרה

קחי את אמא לאיבחון מסודר במרפאת הזיכרון לנוירולוג או פסיכוגריאטר שיאבחן ויתן טיפול תרופתי. אל תתחילי להסביר לה דברים כי זה סתם מכעיס אותה אם היא רוצתה הביתה קחי אותה לטיול במכונית לאחר דקה היא תשכח ותהנה מהנסיעה. צריך להסיח את דעתם במשהו אחר. אני גם מציעה לך לקבל עזרה ע"י מטפלת תפני לרווחה במקום מגוריה ותפגשי עם עו"ס שתגיע הביתה לביקור בית לאחר תסקיר שלה את קבלי אישור לחוק סיעוד ותגיע מטפלת ישראלית למספר שעות . כאשר המצב יחמיר תקבלי גם עובדת זרה. אל תקחי על עצמך את תפקיד המטפלת זה יפגע בך ובמשפחתך. המשיכי בחיי היום יום והעניקי לאמך סיוע סיעודי מבחוץ. חבריי בפורום מיומנים ואני מאמינה כי תקבלי תגובות נוספות. לשרותך בכל עת. זהבה

לפי מה שאת כותבת,

זה נשמע כמו התחלה של אלצ', אבל מי אנחנו שנקבע, צריך איבחון מסודר, דרך קופ"ח , זה בסל הבריאות כך שאין שום הוצאה כספית בכל הנוגע לאיבחון, אחרי האיבחון תקבלי חוות דעת של הרופא/ה ואיתה תוכלי לפנות לביטוח לאומי להמשך ההליך, אבל, צריך להתחיל עם משהוא והאיבחון זה הדבר הכי חשוב בכל ההליך, לכל שאלה ובעיה אנחנו כאן, ניצה.

ronnyw

New member
לפי מה שאת כותבת

זו לא התחלה של אלצהיימר, זה כבר אלצהיימר ממש. (אני יותר בוטה מחברותי, אבל נדמה לי שהן חושבות כמוני...כמעט כל מה שכתבת צועק "אלצהיימר" ) מצטרפת להצעות של קודמי - קחי אותה לאבחון, ועשי זאת בזריזות, כי יש הרבה מה לעשות אחר כך. הכי טוב לפנות לרופא המשפחה בקופת חולים שאימך שייכת אליה. הוא יפנה אותה למרפאה מיוחדת מתאימה (מרפאת זיכרון או רופא פסיכוגריאטר או משהו דומה - כל קופה נותנת לזה שם אחר). בנתיים חשוב מאוד להשגיח אצלה על דברים בסיסיים : אוכל סדיר, לקיחת תרופות סדירה, היגיינה בסיסית (רחצה, החלפת לבנים וכו'). לא כתבת אם היא חיה לבד או עם בן-זוג/בני משפחה, אבל אם היא חיה לבד צריך לחשוב גם ענייני בטיחות (שיטוט, הדלקות אש וכו'). אני מצטערת שאני "נופלת" עליך עם כל כובד העניין, אבל אני מאמינה שתמיד עדיף לדעת עם מה מתמודדים. והלואי שאני טועה....

ענתי44

New member
שלום אילנה../images/Emo140.gif

לפני כמעט שבע שנים הייתי במקום שלך. אמא שלי היתה חולה במחלות אחרות ופתאום, נפלו השמיים, אמא שלי הפסיקה לתפקד. ואובחנה כחולת אלצהיימר. אז קודם, חיבוק. את לא לבד. אנחנו איתך. נענה על כל שאלה, נייעץ מניסיון ההתמודדות שלנו ותמיד נהיה פה עבורך להקשיב, לעודד ולתמוך. קודמיי כתבו את כל הדברים העיקריים אני רק רוצה ליידע אותך שאם לאמא שלך יש ביטוח מושלם בקופת חולים והתור למרפאת זכרון ארוך ( אנחנו המתנו חצי שנה ) את רשאית לקבל תור אצל מומחה פרטי שנמצא בהסדר עם הקופה ולשלם סכום קטן והשאר תשלם הקופה ולקבל תור פרטי מהר. ואני מקווה שבאיבחון זה לא יהיה אלצהיימר, אבל כל הסימנים מעוררים דאגה ולכן, ממליצה לך בחום לדאוג שאמא לא תשאר לבד. כי זה מסוכן ( הזנחה אישית מבחינת הגיינה, אי אכילה או נטילת כדורים ולחילופין לקיחת מנת יתר של כדורים מאחר ותשכח שכבר לקחה, יכולה ללכת לאיבוד, לנעול עצמה בבית בלי להצליח לפתוח ועוד דברים רבים ) סליחה שאני, בנוסף לדרורה, מציירת לך תמונה קודרת. אבל זה הדבר הכי חשוב. שאמא תשאר עם מישהו. לא לבדה. שולחת לך חיבוק של עדוד.

למעלה