אמא שלי ! !

סיון 1

New member
אמא שלי ! !

אני(21) ובעלי(24) נשואים שנתיים ויש לנו ילדה בת ארבעה חודשים.כשנישאנו ההורים שלי לא עזרו לנו בהוצאות (כך בעלי אומר למרות שהם הביאו 10,000 ש"ח)ורוב העול הכספי נפל על בעלי.מאז הוא ממורמר ותמיד מזכיר לי את זה מחדש.לאחר שנישאנו הייתי בקשר טוב עם אבא שלי כמו תמיד-הוא היה בא אלי לפחות פעם בשבוע.עם אמא שלי אף פעם לא הסתדרתי וגם בקושי שמעתי ממנה אחרי החתונה.הבעיות הגדולות יותר התחילו מאז שהתינוקת נולדה. אמא שלי התחילה לבוא לפחות פעם בשבוע והיא מאוד קולנית.איך שהיא רואה את הילדה היא ישר מתחילה לצעוק וזה מביך ולא נעים (אני גרה אצל חמותי-וזה מפריע). בכל ביקור שלה אני "זוכה" לביקורת על זה שהבית צריך להיות מסודר,שהיא רוצה כבר שהילדה תתחיל להחזיק חפצים,למה בעלי יושב על המחשב כל היום?! זה לא בריא! הוא צריך להתעמל! ולמה אין מזגן....כשזה מגיע למזגן בעלי נכנס לחדר "לישון" ואחרי שהיא הולכת הוא ממטיר עלי ים של קיטורים-"היא רוצה מזגן?-שתביא כסף! לא מספיק לא עזרה לך בחתונה....איפה היא היתה כל ההריון שלך....וכך הלאה. אני מאוד מבינה את העמדה של בעלי ובעצם מרגישה בדיוק כמוהו.אני מאוד רוצה(חייבת!) להעיר לה על זה אבל מה שקרה זה שכשהילדה היתה בת שבועיים אמא שלי באה והחזיקה אותה באגרסיביות(הראש שלה ממש נשמט לאחור) ומעכה אותה ולא הקשיבה לי כשאמרתי לה לתמוך לה בראש (את באה ללמד את הסבתא איך עושים ילדים? היא צריכה להיות גזעית אל תעשי אותה עדינה!)ובקיצור שמה עלי פס בבית שלי.אני מזה התעצבנתי והתקשרתי אליה כעבור שעה ופשוט צעקתי עליה אמרתי לה שאם היא לא יודעת להחזיק תינוקת שפשוט לא תיגע בה עד שהיא תגדל.אמא שלי מאוד רגישה,בכתה המון ולא רצתה לבוא.אני הרגשתי רע והלכתי להתפייס איתה-למרות הכל היא אמא שלי ואני רוצה לכבד אותה עד כמה שאפשר.אמרתי לה שרציתי שהיא תהיה איתי במהלך ההריון והיא אמרה שהיא חיכתה שאני אבקש שהיא תעזור לי וכך נשארתי עם התסכול לבד-כי היא הרי רצתה לעזור אבל אני לא ביקשתי.בקיצור,אני חייבת לשים סוף לתופעה הזאת של הביקורים הקולניים והביקורתיים האלה שלה ולגרום לה להבין שאני כבר לא ילדה אלא אמא לילדה ולכבד אותי בבית שלי ואת ההערות שלי(כמו לתמוך לילדה בראש)-איך אני יכולה לעשות את זה בצורה תקיפה ושלא תפגע בה? תודה שקראת,דנה.

shirijessy

New member
לסיוון היקרה!

אני מצטערת להיות השליח הרע שיבשר לך שכל דרך תפגע באימך כי אימך לא רואה את זה מהצד שלה ולכן היא תיפגע. לדעתי, הדרך הטובה ביותר היא פשוט לקבוע איתה פגישה במקום ניטרלי- לא "שלך" ולא "שלה" ולשוחח איתה בנועם, בלי עצבים, בלי צעקות, ולהסביר לה את הרגשותייך לגבי זה שציפית ממנה שתבוא כשתהיי בהריון ולגבי זה שאת כבר גדולה ויש לך תינוקת שהיא שלך ושל בעלך ואת תחליטי לגבי אופן טיפולה גם אם אמך היא סבתה. תבקשי ממנה בעדינות שתמתן את עצמה כמה שאפשר כי זה מביך אותך קצת וגם פוגם במערכת היחסים בינך לבין בעלך. עצה: בשום פנים ואופן אל תזכירי את עניין הכסף או חוסרו, כי זה יהרוס את מה שנותר. מקווה שעזרתי... עדכני אותי. שירי

1סקרני

New member
גרה אצל חמותך???

מכל הסיפור הנתון הזה הכי צרם לי. את רוצה להגיד לי שהתחתנת,הבאת ילדה לעולם,ואת גרה אצל חמותך?? אחרי זה מתפלאים איך גדל נוער כזה מעאפן..וכמה הנוער של היום הוא לא הנוער של פעם. נו בוודאי-------רק מלהסתכל על ההורים של הנוער הזה,אפשר לדעת לאיזה נוער לצפות. הורים שאין להם שום אמצעי לתת לילדם לחיות בבית נורמאלי. עם חדר משלו. עם מזגן. עם ספרי לימוד עם גן כמו שצריך עם פרטיות. פשוט בושה

סיון 1

New member
קודם כל...

קודם כל תודה לשיריג´סי (מקווה שכתבתי נכון) על הנכונות לעזור.תודה. ומר סקרן,את הביקורת שלך אתה יכול לשמור לעצמך זה לא המקום לבקר אנשים אלא לתמוך.חוץ מזה,על סמך מה קבעת את כל הנתונים האלו? הלוואי על כולם חמות מדהימה כמו שלי ובית מדהים כמו שלה. תתבייש.

גרא.

New member
סיון1 ,לפני הכל,בקשתי ממך להתעלם

מכל מיני התייחסויות שאינן ממין העניין,למעט שירי שהגיבה כפי שאני חושב, התגובות הנוספות,מיותרות,ואני שוקל למחוק אותן.מכל מקום,אלו הם החיים שלך,ואת רשאית לתכנן וללבנות אותם כרצונך,כמובן במיגבלות הכלכליות הקיימות.זוגות רבים החלו דרכם כך,בחדר קטן אצל ההורים,שלו או שלה,ומשום כך נחשפו לפעמים להתערבויות טורדניות מצד שתי החמות בעיקר.החוכמה היא לדעת להבליג,לגלות סובלנות ואורך רוח,יחד עם גבולות ברורים.מה מותר לחמות לעשות,ומה אינך רוצה שיעשו,מסיבותייך את..וכמובן.תוך כדי,אתם חייבם לעשות כל מאמץ,כדי לצאת לדירה משלכם,והאמיני,יש לא מעט אפשרויות לעשות כן.זה תמיד כרוך במעבר למקום אחר,החלפת מקום העבודה,בדרך כלל של הבעל,זה קשה,זה מרתיע.אבל זהו הפתרון.עד אז ועד בכלל,את חייבת לעצמך לשוחח עם אימך,אבל באווירה רגועה,ללא הילדה,]ובכלל לא בבית.את יכולה להגביל את הביקורים שלה אחת ל..לבקש ממנה להיות סטנד ביי אם וכאשר תהיי זקוקה לה,כמו כאשר אתם רוצים לצאת לבלות פעם..ואתם חייבים לעשות את זה. או במצבים אחרים כשאת חולה למשל.אימך אולי תפגע מעט,אבל בהסבר נכון, וכפי שציינת אסרטיבי,להערכתי היא תשלים עם זה.

למעלה