אמא שלי

אמא שלי

שלום לכולם,חג שמח ושנה טובה. שמי עופר ואני לראשונה כותב בפורום או יותר נכון מחפש עצה ,לא בטוח שעצה היא המלה המתאימה .נראה בהמשך. אימי חולה באלצהיימר מס' שנים כ3 שנים ,המחלה התפרצה לאחר מות אבי,כנראה קננה אצלה והתחדדה לאחר מות אבי. היא בת 73 והם חיו כ50 שנה יחד ,הקשר היה עמוק ומיוחד מה עוד שעבדו שנים יחד ,בעצם רוב היממה היו יחד. נכון להיום יש לה פילפינית צמודה 24 שעות ו2 אחיותיי ואני נמצאים איתה בקשר רציף.ז"א אחות אחת גרה עם בעלה בקרבת אימי אחותי השנייה עד לפני 1/2 שנה גרה איתה תקופה והיום שנינו מבקרים ונמצאים איתה בתדירות של פעם ,פעמיים בשבוע .בנוסף לאחותי שגרה לידה ונמצאת איתה בקשר על בסיס יומי. כל זה טכני,מה שבעצם אני רוצה להגיד או לפחות התחושה שלי היא שאמי בשלב זה של חייה אבדה את הרצון לחיות.לא אוכלת ולא שותה כמעט,לא רוצה כמעט לצאת מהבית,רוצה לישון רוב הזמן,והיום היתה יום הולדת לנכד שלה והיא ותרה ולא רצתה לצאת מהמיטה,התחושה שלי באה אולי גם מהפערים של איך שאני מכיר את אימי כאשה מאוד פעלתנית לבין הצל של עצמה שאני רואה היום. אצלה הבעייה היא בעיקר בדיבור ,הפגיעה מעבר לזכרון הבסיסי ,פשוט שוכחת לדבר ולא מוצאת את המשפטים והמילים שהיא רוצה להגיד. האם השיפוטיות שלי מובילה אותי לתחושה הזאת,האם זה מצבו השל חולה אלצהיימר ? יש אנשים שמוותרים ואומרים "לא שווה לחיות ככה"האם מישהו מכם נתקל ,מניח שכן מה עושים? האם יש למישהו מכם עצה ,או רעיון או האם לנו כמשפחה יש יכולת לשנות להשפיע . אשמח לשמוע מנסיונכם ומחוכמתכם ,ממה שקראתי יש בפורום גם מזה וגם מזה. בברכת שנה נפלאה לכולנו. עופר

היא חולת אלצהיימר

והמחלה הארורה הזאת עושה מה שבא לה, בלי שום דפוסים קבועים. עם כל הצער והכאב, אני יכולה להבין שנמאס לאמא, נמאס לה להיות חולה. גם אמא שלי מראה סימנים של תסכול גובר והולך על אבדן הזכרון והשפה. זה מה יש. אם אתם אוהבים אותה, אז זה כל מה שנשאר - להראות לה אהבה עוד ועוד. ולגבי אם שווה או לא - האם באמת אפשר להעריך חיי אדם?

../images/Emo199.gifעופר המקורי שבוע טוב

לפי מה שאתה כותב ,אמא שלך כנראה בדיכאון היא מרגישה בחיסרון אביך גם המחלה עושה את שלה ומכניסה את החולה לדיכאון ,אני חושבת שתעדכנו את רופאת המשפחה והיא תתן לאמא כדורים נגד הדיכאון. אישי החולה גם היה בדיכאון לא רצה לדבר כל הזמן רצה לישון אמר שהוא לא רוצה לחיות יותר, לקחתי אותו לרופאת המשפחה והיא נתנה לו כדורים נגד הדיכאון ועכשו הוא פורח. שיהיה לך ולאמא ולכל משפחתך שנה טובה ובשורות טובות

ronnyw

New member
שלום לך, עופר !!

אכן, אימך חולה באלצהיימר באופן מושלם... אלה תופעות מובהקות של המחלה: חוסר איכפתיות, אפטיות, אי-התלהבות מכלום. אלו גם סימנים של דיכאון (ואכן, חולי אלצהיימר רבים הינם דיכאוניים). יש תרופות אנטי דכאוניות שמקלות קצת (רק ביעוץ רפואי !!). כדאי לכם להתייעץ ולבדוק, כי תרופות כאלה עשויות לשפר את איכות חייה בהרבה. לגבי סוגית הקיום שהעלת בסוף - האם שווה לחיות ככה - זה נושא כבד כבד, שנידון במשך דורות על ידי אנשי דת, פילוסופים מדענים וסתם עמך... לדעתי ולטעמי - אין טעם לחיים כאלה. אני גם כתבתי והיפקדתי בידי עורך דין מסמך "צוואה לחיים" (שם משונה, שכן בעצם מדובר בצוואה שמטרתה לקרב את המוות...) המתירה לנתק אותי מכל מכשיר החיאה מלאכותי, אם אגיע למצב כזה . בארץ אין המתה יזומה (או המתת חסד או איך-שלא-קוראים-לזה) אבל יש "חוק החולה הנוטה למות", שמאשר לפעמים אי הארכת חיים מלאכותית. לגופה של שאלתך - אכן לפעמים עדיף המוות.

אי אפשר להכנס לראש של חולה אלצהיימר

הרבה דברים שנכונים בדר"כ, לא צריכים לתפפוס במקרי אלצהיימר. לדעתי לא נכון להסיק שאם חולה אלצהיימר הוא פסיבי, דכאוני, אינו רוצה לאכול, שזה נובע מכך שאינו רוצה להמשיך לחיות, מה שיכול להיות נכון לגבי חולים במחלות קשות וסופניות אחרות. לדעתי יש להמנע ממחשבות קונקרטיות על אי הארכת חיים וכד' כל עוד לא הביע החולה, כשהיה במצב התחלתי או לפני שחלה, שזה רצונו. כמובן שברמה העיונית והפילוסופית זה נושא מעניין ונתון לויכוח. לגופה של שאלתך - אני רשאי להעדיף את המות כשמדובר באני-עצמי, אך אינני רשאי להחליט אם עדיפים חיים או מות לאדם אחר, ולוא הקרוב ביותר, אם לא הביע בדיעה צלולה את רצונו!

למעלה