אמא שלי (...וגם קצת אבא)

אמא שלי (...וגם קצת אבא)

אמא שלי אשה שהחיים לא האירו לה פנים, מסכנה 3 שנים אחרי החתונה אבא עבר התמותטות עצבים, מאז היא מטפלת בו. אמא היא המפרנסת העיקרית בבית. רוב השנים היא הייתה המפרנסת היחידה. אמא שלי עובדת כל יום משעה 7:00 בבוקר ועד 9-10 בלילה. יום אחר יום. בטיפול בסבתות. להחליף טיטולים. לערוך להם קניות. לקלח אותם. עובדת פיזית. עובדת קשה מאוד. אמא שלי בת 65 פלוס מינוס. לאמא שלי 13 ילדים. אמא שלי חיתנה בת לפני חצי שנה. את החובות של החתונה הזאת היא תצטרך לשלם עוד שלוש שנים. ז"א שעד גיל 68 היא תצטרך לעבוד בשביל לשלם את החובות שלה. לאמא שלי עוד בת. בגיל 15. עוד שנתיים אמא שלי תחתן גם אותה. אבא שלי בן 70- . בנוסף לכל המחלות שלו הוא כבר לא מצליח להחזיק את העיניים שלו פתוחות מזה חצי שנה. אבל הוא לא יכול לצאת לפנסיה. יש לו חובות לעוד 3 שנים... ואיפה האחים שלי? לכל אחד מהם יש את ה-7-9 ילדים שלו... כל אחד מהם הולך לעבוד עד גיל 75 בשביל לשלם את החובות של עצמו. מסכנות שמייצרת אומללות. אהה כמעט שכחתי. הדבר הכי חשוב לאמא שלי זה: נו מאיר. מה עם שידוך? הממם... למאיר יש קצת חובות והוא לא מתכוון להצטרף למעגל האומלות - מסכנות - אומללות הזה.

i l u v a t a r

New member
שמע- הם יחליטו אם הם אומללים

שאל את אחים שלך אולי הם דווקא מרוצים מהמצב שלהם לגבי אמא שלך באמת זה מזל רע אני בטוח שהיא לא תכננה את ההתמוטטות עצבים של אבא שלך. אבל בכללי יפה שאתה יודע מה לא טוב לך ואל תגיע למצב של האחים שלך

אני דווקא מעדיף

לשאול את האחיות שלי. לא. הם לא מרוצות. והם אומרות את זה במפורש. לא סתם מספר הילדים הממוצע למשפחה חרדית בירידה כבר מספר שנים רצופות.

זה נכון!

אני מכירה לא מעט בנות שנוטלות גלולות ``ללא`` ידיעת הבעל. או משתמשות בהתקן לאחר כמה לידות באישור רבנים (שזה מחליא כשלעצמו אבל לא זה הענין.)

המאהב 9

New member
ומה שעצוב בכל זה....

שאף על פי שכבר שלוש שנים אחרי החתונה, היו בעיות, בכל זאת הגיעו לעולם עוד הרבה ילדים. וזה קורה בכל כך הרבה משפחות חרדיות דודה שלי בב"ב חלתה אחרי הלדה של הילד הראשון, סיפור עם סכרת ולא יודע איזה "מרעין בישין" עוד דבקו בה. וזה לא שינה את העובדה שאחרי הילד הראשון היא הביאה לעולם עוד 7 ילדים,בקושי היא היתה אמא. תמיד הילדים היו מוזנחים וזרוקים וכל מיני שכנות ודודות טפלו בהם. אבל היא המשיכה את המצווה. בקושי זזה, לא עושה כלום, יולדת וצמודה לתהילים שלה...

Le Fay

New member
../images/Emo9.gif תיאור מכמיר לב.

נירה לי הקטע בקשר לשידוך יוצא לאנשים מהפה באופן אוטומטי לגמרי, זה הרבה פחות אישי משנדמה לך. גם שאר המנטרות (למשל, "אני רק רוצה שיהיה לך טוב") הן הרבה פחות אישיות משחושבים. זה כמו שלאנשים של ימינו, כשאים להם מה לומר, נפלט דרך קבע "ממצב" או "מיננים", גם אם הם כבר ביררו לפני דקה או שתיים מה נשמע אצלך, וענית, וזה לא לעניין בכלל לשאול שוב. לאמי למשל עד עצם היום הזה נפלט בכל הזדמנות: "העיקר שאראה אותך מסודרת" ("מסודרת" בפולנית זה נשואה למפרנס טוב). שמחה בשבילך שאתה תחיה אחרת, ותעשה ותאמר דברים רק אחרי מחשבה

במקרה שלי זה לא כך

אמא שלי באמת רוצה שאתחתן כבר אפי' עם חילונית (רק לא ספרדית!... אני אל גזענית זה פשוט לא מתאים...) אמא שלי כבר מבוגרת ומאוד קשה לא עם כל הקטע שהיא 'לא הצליחה איתי'. יש לה גם הרבה רגשות אשמה בקשר אלי (רובם לא מוצדקים...) ובשביל מי שרגילה לחשוב כחרדית נישואין זה סוג של הצלחה ורווקות זה אומללות... כשלון. היא לא מבינה שיש פרמטרים נוספים להצלחה בחיים. מי שמתארס צעיר הוא מוצלח וכו' מי שלא לא.

soelistit

New member
מה שמפתיע

זה שהצלחת לצאת מהמעגל הזה - ולבחון את הדברים מבחוץ- ולא ללכת ככבשה מן העדר - לא ע"מ לרצות, ולא מתוך חינוך, ואף לא משום שהדרך היותר קלה לעיתים - היא אותה זו שעיצבו וסללו כבר אחרים עבורנו - מבלי שנטרח לקרוא את השורות הקטנות של הדיל ו/או סתם לעבור על כל פרטי העסקה וההתחייבויות והסיכונים שאנו נוטלים על עצמנו - שבבוא העת עלולים לגבות מחיר יקר ולגרום לנו לתחושה שהולכנו שולל.....

אבזץ

New member
מאירק'ה, מאירק'ה, תהיה חזק.

היא הוא הם... אתה עדיין צעיר, אתה. ב"ה. ובעזרהי"ת נמצא לך שידעך הגון בקרוב ממש. שבוע טוב

uri80

New member
כלל לא גזענית ../images/Emo3.gif

"זה פשוט לא מתאים". שנהיה בריאים אנחנו והמדינה הזו. מקווה מאד שלפחות את השטות הזו תניח מאחוריך. ההודעה שלך נגעה לליבי מאיר. זה עצוב אבל זהו המצב אצל משפחות רבות וכל כך חבל. אומללות שאיננה הכרחית כלל. מאחל לך המון מזל והצלחה בדרכך בעתיד.

אם זו לא היתה אמא שלך הייתי אומרת..

כמה מילות לא יפים.. שונאת גזעניםםםםםם! ושלא תזיין ת'שכל שהיא לא! מקווה שאתה לא כמוה... (בטח היא רוצה נכדים כאלה עם יופי אשכנזי, שיחפו על זה שלהורים שלהם אין כסף לגדל אותם) אל תיפגע, אבל אני לא אוהבת אותה, את אמא שלך.

למעלה