אמא שואלת

אמא שואלת

ביתי בת 5 ו8 ח'. הופנתה לריפוי בעיסוק ע"י הגננת כיוון שעובדת במהירות ע"ח איכות. באיבחון בקופ"ח המרפאה בעיסוק אמרה שבמטלות שמצריכות דיוק היא עובדת לאט יותר ואכן ישנה עבודה מהירה בד"כ. היא אמרה שבשביל קושי קל אחד אין צורך בטיפול ואפשר לעבוד איתה בבית במבוכים. אשמח לקבל עוד עצות והיכן ניתן לרכוש חוברות מבוכים.

מבוכים

חוברות מבוכים אפשר לקנות בחנויות ספרים ואפילו בסופר. מבוכים אפשר גם להכין לבד. לפעמים אני רואה ילדים שבאמת מספיק להסב את תשומת ליבם ולהביא למודעות שלהם שכדאי לעבוד יותר לאט, לבדוק את עצמנו אחרי או תוך כדי, ולתקן אם צריך. אם אני מבינה נכון ביתך יודעת להאט את קצב העבודה שלה במטלות הדורשות דיוק ( מה למשל?) ובהזדמנויות אחרות ממהרת ואולי לא עוצרת לבדוק את הביצוע שלה. אם תוכלי לתת דוגמה למצבים כאלו, אפשר יהיה לחשוב על עוד פעילויות בבית שבעצם מספקות הזדמנות ללמוד מתי לעבוד לאט, למה זה כדאי ואיך לעשות את זה. באילו פעילויות את שמה לב שהיא ממהרת? האם זה במשחקי קופסא, בציור, בגזירה, בתנועה עם הגוף האם בפעילות שיש בה כמה שלבים?

../images/Emo160.gifקנס על מהירות ../images/Emo73.gif

נראה לי שמותר למהר בצביעה חופשית...לא? אם כי לפעמים הנטייה לחפף יכולה להעיד על קושי. מעשית, אפשר להציע לה לצייר על פתקים קטנים, לצבוע גוגואים של מישמישים ולצייר להם פרצוף (זו בדיוק העונה) בקיצור להקטין את המשטח על מנת לאפשר תנועה ממוקדת יותר.

Mנטה

New member
לגבי מבוכים, מישהי ניסתה פעם

לעשות למבוכים למינציה ואז לצייר עליהם עם טושים מחיקים ? (אני שואלת, כי אם זה עובד, זה חיסכון רציני גם בנייר, גם בדיו או בצילומים וגם אקולוגי מאוד).

femmie1

New member
menta shalom

עוד יותר פשוט: 1) להכניס דף לשקית ניילון(שרווול של קלסרים), ניתן גם להחליף דף. רצוי כן להכניס היטב, וצמוד (לקפל שוליים עודפים למשל). מאוד חשוב מה המטרה /ות. אם את מחפשת גם התמודדות עם עיפרון (יותר חיכוך) ופינות עם אצירות למשל? אז לא הייתי עובדת עם טושים מחיקים. 2) להניח שקף מעל הדף (גם בתוך ספר), כדאי לייצב עם מהדק או סלוטייפ באיחוד טובה שניתן להוריד בקלות. בהצלחה, ואני איתך בחיסכון האקולוגי, פמי

fez1

New member
רעיון לתחילת הדרך...

בגנים ולכאלה שעדין מתקשים לעבור בשבילי המבוך ללא חציית הקווים : על קווי המבוך אני עוברת בדבק חם , כך שהגבולות ברורים ובולטים . בדרך זו ניתן אף לעבוד עם מגנט מעל ומתחת (כמו במשחקים שאתם ודאי מכירים) ואז להרוויח עבודה על תחומים רבים יותר . מנסיון - מבוכים אהובים מאד בכל הגילאים !

למעלה