אמא שאוהבת יותר

נעה גל

New member
אמא שאוהבת יותר

אני ממליצה בחום לקרוא את הדף הזה מתוך "האתר הקהילתי של באופן טבעי". בעיני מענין לאוו דווקא הדיון שהתפתח לכיוון אמהות מניקות, אלא, בכלל האם אהבה של אמהות היא מדידה? האם אפשר להגיד האימא הזו אוהבת יותר וזו אוהבת פחות?

ונניח שכן...

נניח שכן אפשר למדוד אהבה. למה זה משנה? האם אפשר "להעניש" אמהות שלא אוהבות "מספיק"?

ציפי ג

New member
האם האהבת אם מדידה?

בודאי. השאלה מי קובע את המדד. דווקא הדוגמא של מבוגרים, יותר נוחה לי. אני אדם שאוהב חופש. אני צריכה חופש, אם מישהו יכבול אותי, אני אשתגע. בעלי נותן לי את כל החופש בעולם. הוא מבין את זה. לא אכפת לו אם אני אשב שבת שלמה עם עצמי ועם ספר ולא אדבר עם אחף אחד, כי אני רוצה עכשיו לקרוא. בשבילי הוא האדם האוהב ביותר בעולם. ישנן נשים, שאם הבעל שלהן היה מתיחס אליהן כך, הן היו בטוחות שהוא לא אוהב אותן. אותו דבר ילדים. יש ילד, שאם אמא שלו שואלת אותו שלושים פעם איך הוא מרגיש, הוא נהיה חולה, ויש ילד שאותה פעולה מבריאה אותו. אבל ההבדל בין נישואין והורות, זה שאת הראשון אנחנו בוחרים, ואת השני לא. לכן, אני חושבת שהמדידה עד כמה האם אוהבת את ילדה, זה עד כמה היא רגישה לצרכים שלו. אם האם רגישה לצורכי ילדה, אז היא תבין שיש ילד שרוצה שכל יום ישאלו אותו חצי שעה עם מי הוא שיחק, ומי העליב אותו, ואיך היו המבחנים, וכו´, ויש ילד שמרגיש שמתערבים לו בחיים. את חוש המישוש האמהי, הייתי מגדירה כמדד לאמהות יותר אוהבת.

דסי אשר

New member
ציפי- מזמן לא יצא לי לשמוע

לקרוא את טיעונייך הכל כך" מחוברים לחיים". אני מאד מסכימה עם דבריך= רגישות לצרכי הילד. זהו הדבר הבסיסי ביותר בעיני גם כן. לכן, הטיעון של האם, באתר "באופן _ טבעי", לסווג אמהות לפי האם מניקה או לא מניקה את ילדה, היה קשה מאד, למרות שהיא בכוונה הקצינה. היא גם כתבה על "מדדים לאיכות טיפולית בילד" כקובעים אהבה. אני מכירה אמהות מניקות, ואני מכירה אמהות דואגות= OVER PROTECTIVE MOTHER, שברור להן שגישתן האמהית נובעת מאהבה עצומה לילד, אבל כמקבלת את הילד לטיפול, אני רואה את המחיר שמשלם הילד על הגנת יתר זו. יש הסברים שלמים למושג הגנת יתר, והם אינם פסיכולוגיים שלא מבוססים על החיים. אנחנו רואים זאת יום יום. הגנת היתר של האם, המזוהה על ידה כאהבה ודאגה(ובאמונה שלמה), נובעת כמעט בעיקר מצרכים (פחדים, עולם רגשי) של האם, ואי "קריאת האם את צרכיו של הילד". ילד רוצה, באופן טבעי לגדול, אם מגינת יתר עוצרת, לא מאפשרת לו לגדול. מנסיוני, כאשר מאפשרים לילד כזה לגדול= אין מאושר ממנו, כאילו נתנו לו אוכל טוב. זהו צורך בסיס של כולנו.בטח חלקכם מכיר את המושג המקצועי "סולם הצרכים של מסלאוו". הוא מדבר על הצרכים הבסיסיים, בתחתית הסולם = צורך בהגנה פיזית, הזנה, (כולל שתיה), בטחון פיזי, ומכאן עולה לצרכים גבוהים יותר (כמו בטחון רגשי)-שניתן למלא אותם רק אם הצרכים הקודמים בסולם מולאו. ילד רעב, לא יהיה פנוי לחקירת העולם. ילד מפוחד, חרד, גם הוא, משום תנאי החיים הפיזיים נפשיים בהם גדל, לא יהיה פנוי לחקירת העולם ולצמיחה. נכון שבסופו של דבר כולם יגדלו, וכולם ילכו, וכולם יבנו בקוביות, וכולם ידברו, אבל משקעי "המחיר", ילוו אותם כל חייהם. ואני לא מאשימה שום אם כזו. זה מה שהיא יודעת לעשות. אני כן אומרת- שהיא אחראית לבנה. ולכן, אם המזהה קושי, ופונה לעזרה, שתצמח בעצמה, על מנת שילדה יוכל לצמוח. או במצב אחר, כאשר בעלי המקצוע בהם נתקלת במהלך התפתחות הילד מזהים משהו ומעירים, שתנסה לא להכנס למגננה, ולומר שהאחות לא מבינה, והיא תעשה מה שהיא יודעת לעשות, וזה הטוב ביותר לילד. . אנשים רבים נפגשים בילדים שצרכיהם הבסיסיים לא מולאו, וזה כולל גם צרכי בטחון רגשי. לא צריך להיות בעל מקצוע כדי לזהות זאת. אלה ילדים רגילים, ללא שום פגם שכלי, שהסביבה , ללא שום כוונה רעה, לרוב ההיפך, לא נתנה להם הדבר הבסיס לו זקוקים. ונחזור אלייך ציפי: במקום לקרוא את צרכי הילד, בצורה לא מודעת מקשיבים לצורכיהם שלהם. סיפרתי לכם איזו אמא "ספרטנית" הייתי. הייתי בטוחה שהדרך שלי היא הנכונה. לא ידעתי דבר על דרכי התייחסות אחרות. מצבי העמימות הכניסו לחרדה(בניתוח מיקרוסקופי), ואז בחרתי במודל שהיה לי מוכר= מודל החינוך שאני קיבלתי. השינוי שחל, בא מתוך קריאת המצב, מתוך רגשי אשם, מתוך הרגשה שמשהו כאן לא בסדר, שלא יתכן שאאבק בבני(ואני מדברת על גיל שנתיים+), ואז פניתי לייעוץ. ילדתי כבר קיבלה אמא אחרת. ילדי המשפחתון, מקבלים בכלל משהיא שונה לחלוטין. דסי

nonana

New member
אני מסכימה עם ציפי עם תוספת../images/Emo8.gif

ככל שקראת יותר את הדיון שנעשה שם הבנתי וגיבשתי לעצמי דיעה חזקה יותר. אני לא אדבר על אמא בפרט משום שאני חושבת שלרוב (לא תמיד) ישנו בן הזוג שהוא שותף לא פחות. ומעבר לזה שהורה טוב (אוהב) הוא בעצם הקשוב לילדיו אלא חשוב מאד זמן אמיתי איתו. ולא שמישהו אומר ביליתי עם ילדי כל היום ובעצם הילדים היו בפעילות אחרת והוא כל היום עסק בעיניינו אלא שבאמת נותן זמן איכותי איתם כך שלא חשוב הכמות אלא האיכות. אז אני אגיד שבעצם הורה טוב ואוהב קשה למדוד (זה אפשרי בקצוות ההתנהגות) אבל רובינו הרי בשטח האפור. אם אני אמא חונקת אני אוהבת פחות מאמא שנותנת חופש לילדיה? זה קשה לטעון ואני גם חושבת שאין מדיד. אם שצריכה לעבוד שעות מרובות מחוץ לבית אבל הזמן הקצר שהיא עם ילדיה היא באמת איתם אוהבת פחות מאם שעם ילדיה כמעט כל היום? אהבה ניתן למדוד כמו חום?

יונת ש.

New member
(האמהות של) פצפונת ואנטון

כמה ימים לפני שקראתי את הדף הזה, ראיתי את הסרט "פצפונת ואנטון". שם רואים בבירור שאמא של אנטון אוהבת יותר (מבחינה מעשית) מאמא של פצפונת. וכשראיתי את הסרט, הרגשתי שיש בי גם קצת אמא של אנטון, וגם קצת אמא של פצפונת. ונראה לי שדווקא הניסוח הבוטה "אמא שאוהבת יותר", ודווקא הדוגמא הקיצונית של "פצפונת ואנטון", יכולות לעזור לנו לשים לב טוב יותר למה שקורה אצלנו, לדרכים שאנחנו באופן אישי אוהבות את הילדים שלנו. אז אולי זה לא כלי טוב בשביל למדוד ולשפוט אמהות אחרות, אבל זה יכול לעזור בשביל לראות יותר טוב את החיים שלנו. לא בשביל לדעת "האם אני אמא שאוהבת יותר" אלא בשביל להבחין באילו מקרים אני אוהבת יותר ובאילו פחות.

לאה_מ

New member
לא ראיתי את הסרט, אבל קראתי את הספר

(אף אחד לא יגיד לי איך נראים פצפונת ואנטון), ואני לא חושבת שהוא דוגמא טובה. האמהות שם מצויות בשני הקצוות של הסקאלה, ואריך קסטנר שרטט את הסקאלה הזו, והוא בהחלט טורח להבהיר אותה, לטובת כל מי שלא הבין. אמא של פצפונת מאד מאד עסוקה בעצמה, ומאד מאד לא עסוקה בפצפונת, ומשאירה אותה לטיפולה של האומנת (המאד מפוקפקת שלה) ושל הטבחית, ברטה השמנה, עם נגיעות קצרות מצד אבא של פצפונת, שאריך קסטנר מתאר אותו דוקא בתור דמות חיובית (גם הוא נעדר, אבל ההעדרות שלו "נסלחת", משום שהיא נובעת מתוך כורח - עבודה - ולא מצורך אגוצנטרי לסיפוק צרכים עצמיים). אבל שני ההורים של פצפונת כאחד, מכניסים הביתה את האומנת, שהיא דמות כל כך קיצונית, שקשה מאד לראות איך הורה שקול בדעתו היה מסכים שהיא תשאר לשמור על הילד שלו אפילו לרגע, ואף אחד מהם לא שם לב, שהבת שלו יוצאת בלילות לקבץ נדבות. גם לא האבא האוהב-אך-עסוק של פצפונת (אבל אולי ממנו לא מצופה לשים לב. הוא רק אבא. לא אמא). אמא של אנטון (לעומת זאת?), אוהבת את אנטון, אך אינה יכולה להעניק לו - לא ברמה הכלכלית, משום שהם עניים, ולא ברמה הפיזית, משום שהיא חולה, ולא בטוח שברמה הרגשית, משום שבמחלתה היא מאד מאד נסמכת אליו. אז נכון שאריך קסטנר מתאר אותה כאם עדינה ואוהבת, אבל בשורה התחתונה הבן שלה נאלץ להתמודד עם הקשיים שבטיפול באם חולה, כולל הצורך לפרנס משפחה בגיל מאד צעיר, כולל מה שהוא לפחות חווה כהשפלה (מכירת שרוכי נעלים) ביחד עם צורך בלתי פוסק להשביע את רצונה של אמו (למשל, להיות תלמיד מצטיין), שאם חס וחלילה תראה ציון לא טוב אצל אנטון שלה, ודאי תפול למשכב... אני לא יודעת אם בשורה התחתונה אמא של אנטון לא יוצאת הרבה פחות תובענית ומרוכזת בעצמה ובמחלתה מאשר אמא של פצפונת. אבל בשורה התחתונה, פצפונת ואנטון (לא לטעות - האהוב עלי מאד מאד) הוא ספר על שני ילדים זנוחים, שני ילדים שנאלצים להתמודד בכוחות עצמם. האחד עושה זאת מתנאים של עוני והאחרת מתנאים של עושר, אבל שניהם עזובים, שניהם לבד, שניהם נאלצים להפגין עצמאות (כובשת כל כך) לאו דוקא מקום בו הם היו רוצים להיות עצמאים לו ניתן להם. אני לא חושבת שאמהות טובה ניתנת למדידה במדדים חיצוניים. אני לא חושבת שאפשר לומר על אם שהיא טובה משום שהיא קוראת סיפור לילדה, או שהיא רעה משום שהיא מכריחה אותו לגמור מהצלחת. האם ניתן לומר על אם שהיא טובה, רק משום שרשמה פלוס בכל המדדים הפיזיים הניתנים למדידה (כלומר, הילדים נקיים, מטופלים, שבעים, מסופרים - מלשון סיפור, לא מלשון תספורת...) או לומר שהיא אינה טובה רק משום שהילד לא נקי או מסתובב יחף בחורף (רחמנא לצלן). אני לא בטוחה שיש מדדים לאמהות טובה, בכל מקרה לא כאלה שניתן לכמת אותם. אני חושבת, שהמדד היחיד קיים בעיניהם (בלבם?) של הילדים. וזהו מדד שימדד שנים רבות לאחר מכן, שאינו נמדד רק במה שקרה היום (האם אמא התווכחה איתי על הכנת שעורי הבית) או אתמול (האם היא לא רצתה לקנות לי את המרק עם הכוסברה, כי אמרה שאני בטח לא אוהב את זה), אלא בהתייחסות שלנו לילדינו לאורך שנים, ובמה שנשאר מזה בסופו של דבר. אני יודעת שההורים שלי הם הורים טובים (והיו כאלה גם בילדותינו, שלי ושל אחי), משום שבהסתכלות לאחור אני רואה מה הם העניקו לנו, מעבר לנתינה הפיזית, הטיפולית, אלא בקשר לאישיות שלנו, לכבוד שנתנו לנו, לפיתוח העצמאות שלנו, לבטחון שלנו באהבתם אלינו, לבטחון שלנו בעצמנו, לבטחון שלי באהבה של ילדי... כאשר מביאים דברים לקיצוניות, קל לראות אותם (ושוב, לדעתי גם במקרה של פצפונת ואנטון, אריך קסטנר לא השתמש נכון במנדט שלקח לעצמו בקביעת הסטריאוטיפים ההוריים בספר). אבל אנחנו, האנשים הפשוטים, בשר ודם, האנשים שבאמצע, צריכים מדדים הרבה יותר מורכבים והרבה יותר מסובכים מאלה, ובעצם - לא נדע למדוד זאת עוד הרבה הרבה שנים. מחשבה - אולי חלק מהכיף של סבים עם נכדים, חלק מהקשר (החם יותר או החם פחות) של סבים וסבתות עם הנכדים, הוא השיקוף - סוף סוף - של מדד ההורות (המוצלחת יותר או פחות) שלהם, דרך ילדיהם, דרך האהבה של ילדיהם לילדים שלהם עצמם - הנכדים שלהם.

נעה גל

New member
אני חושבת על זה די הרבה מאז קראתי

את הדיון באתר הקהילתי של באופן טבעי, ואני חושבת הרבה על מה שבשמת כתבה שם, שלילד יש צרכים אובייקטיבים (כמו הנקה טובה יותר מבקבוק) והמדידה צריכה להעשות עפ"י מילוי הצרכים האובייקטיבים של הילד (אלה הן כמובן המילים שלי והפרשנות שלי לדבריה). ואני אומרת - אין דבר כזה בקשר בין הורה לילדו. אין דבר כזה "אובייקטיביות". אי אפשר (ועפ"י השקפתי גם אסור) לנתק את הפעולה עצמה ("הנקה טובה מבקבוק" או "מגע רציף טוב מגע לא רציף" או "הקשבה אינסופית טובה מהקשבה לפרקים") ממכלול הרגשות שהיא קורית בתוכם. זה נכון שיש כאן עובדות, אבל העובדות האלה לא מתרחשות בריק. הן מתרחשות בתוך מכלול של יחסים בין אנשים, יחסים תוך אישיים, רגשות, עובדות נוספות וכו´. לכן, אני דווקא חושבת שהכיוון של יונת "איך אני, כאמא, ביחס לעצמי" הוא יותר "נכון" מאשר, הורה מול הורה. אגב, את פצפונת ואנטון קראתי כשהייתי ממש ילדה. כנראה שהגיע הזמן לקרוא אותו מזוית של הורה.

לאה_מ

New member
נכון ולא נכון.

כי מדידה של משהו ביחס לעצמך, עדיין לא נותן קנה מידה כללי. כלומר, אולי היום הייתי אמא מאד טובה, משום שהייתי מאד ערה לצרכים ולרצונות של ילדי, אבל באופן כללי אני הורה מאד מזניח, "חסר", אז האם היום הזה "מפצה" על החסר הכללי? או אולי היום הייתי יותר ערה מתמיד לצרכים של ילדי, אבל מכיוון שאני מטבעי אדם די "אטום", אני די "בלוק" בקריאת הצרכים של ילדי, אז אולי היום קלעתי, אבל זה עדיין לא עושה אותי הורה טוב... מצד שני, גם ההשוואה למדדים חיצוניים עלולה לתת תוצאות מאד מופרכות (לעומת אם שמכה את ילדיה, אם ש"סתם" מתעלמת מהם היא אולי אמא טובה...). בקיצור, אני לא חושבת שניתן לכמת הורות, לשים אותה על סקאלה של טובה - לא טובה, של טובה יותר או טובה פחות. אני חושבת שאין קנה מידה להשוואה ואין כלים למדידה. התחושה העצמית שלי עם עצמי היא כלי לבקורת, להתפתחות, לא למדידה. כלומר, אולי אומר לעצמי אחרי שיחה מאד מוצלחת עם בני "היום באמת הייתי נפלאה, אולי כדאי שאשתדל לחזור על כך לעתים יותר תכופות... אולי כדאי שאאמץ את הגישה שעבדה במקרה הזה גם בקונפליקטים אחרים...". ואני ודאי לא מסכימה עם הדעה שאמהות טובה נמדדת במדדים אובייקטיביים של טיפול או הענקה (ואגב, גם לא עם הדוגמא של הבעל האוהב - זה ה"משקיע" יותר באשתו, באופן אובייקטיבי - בדיוק כפי שכתבה ציפי בעניין החופש - לפעמים דוקא אי ההשקעה היא הביטוי לאהבה אמיתית). בשמת כתבה באתר של באופן טבעי, שאם שלא מניקה היא בהכרח "אם חסרה", משום שחלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוק, וזו עובדה (אפילו החברות שמשווקות תחליפי חלב גורסות כך...). אבל בעיני זו דמגגוגיה לומר שמכיוון שזה קריטריון אובייקטיבי, אז לא נתחשב באמהות שלא מניקות משום שהן מנועות (מסיבות כאלה ואחרות) לעשות כן, משום שההנקה הופכת אותן לרגישות ועצבניות... אז אם כך, האם בכך שאת עושה הלקאה עצמית ואומרת - לא חשוב למה, אם לא הנקתי את תינוקי משמע שאני אם חסרה (ואם הייתי מניקה אותו אבל נעשית עצבנית, אז לא הייתי חסרה באספקט הזה, אלא באספקט אחר). אין מדד להורות טובה. גם בהשוואה להורים אחרים. כל אחד מעניק דברים שונים, שאני לא חושבת שניתן לכמת אותם או להעריך את החשיבות שלהם זה על פני זה - האחד נמצא עם ילדיו שעות רבות, האחר קורא את הצרכים שלהם בלי שהם יצטרכו לבקש, השלישית מפנקת ומעתירה, הרביעית מניקה עד גיל שלוש, החמישי מחנך את ילדיו בבית... מי יקבע מה חשוב יותר? מי יקבע למה יש משקל גדול יותר?

ליאת +

New member
מאוד הפריע לי כשקראתי את הדיון

באתר של "באופן טבעי" שכל התזה הזו פותחה רק כדי להגיד שהנקה עדיפה על אי הנקה. מעולם לא הבנתי את הצורך שיש לפעמים לנשים מניקות להפוך את כל העניין לאידיאולוגיה. הכותבת שם הופכת בערך את כל העולם ומביאה לצורך טיעונה את כל המגרעות האמהיות האפשריות רק בשביל להגיד: אם מניקה עדיפה על אם לא מניקה. וחוץ מזה הלוגיקה שלה לא עומדת בשום מבחן סביר. באותו אופן אפשר להוכיח כמעט כל דבר בעולם. הדיון שהתפתח כאן הוא חשוב, אבל שוב, נקודת המוצא מעצבנת עד מאוד.

יונת ש.

New member
אבל לא זו היתה המטרה

אני חושבת שלא נאמר שבאופן כללי "אם מניקה עדיפה על אם לא מניקה" אלא שעדיף להניק. את רואה את ההבדל? זה נכון שההורות היא מכלול של אינספור גורמים ושאי-אפשר לבודד גורם אחד ולומר שהוא מה שהופך אמא לאוהבת יותר. אבל זה עדיין לא אומר שכל דבר הוא טוב באותה מידה, ושלא משנה מה נעשה כהורים. הנקודה של בשמת (כפי שהבנתי אותה) היא שמה שמשנה זה לא הרגשות, אלא איך הן מתבטאות במעשים.

מירי,

New member
אם אני לא טועה

הישתמשו במושג חסרה אם חסרה או הורות חסרה , בכל מיקרה היה שם חוסר, ומילה שלילית יותר קונוטציה שלילית במה שקורים , כלומר ניתן להבין שבשמת התכוונה שאם שאינה מניקה מחסירה משהו מהילד... ומכאן שהיא אם פחות טובה..

יונת ש.

New member
אבל זה נכון

אם שלא מניקה באמת מחסירה מהילד דברים (גם אם נסתכל רק על צד התזונתי). יכול להיות שאם היא היתה מניקה היא היתה מחסירה ממנו דברים אחרים, אבל עובדתית אי-הנקה גורמת לחסר. מצטערת, אני לא מוכנה להעמיד פנים שזה לא משנה אם מניקים או לא - זה משנה. זה לא אומר שאי-הנקה היא אסון או פשע, אבל זה בהחלט חסר.

מירי,

New member
אני אנסה לחדד...

אני הבנתי דובר שם על חוסר מעבר לחוסר התזונתי, וניתנו שם דוגמאות בהמשך על הורים שאינם נותנים לילדיהם רק מזון אורגני , האם גם הם הורים שמחסירים? אני יכולה לתת דוגמה רק את עצמי- את בני הראשון לא הנקתי כי מעל לשבוע אסור היה לי עקב תרופות קשות שנאלצתי לקחת , ולא עזר מה שעשיתי לא הצלחתי שיהיה לי חלב לתינוק בן שבוע , מה גם שהוא כבר ממש העדיף את הבקבוק - אז מה בעצם החסר?

ציפי ג

New member
מירי כבר היה לנו ויכוח על הנקה

קשה מאוד להסביר את הקשר של אם מיניקה וילדה לאשה שההנקה לא צלחה בידה. קשה מאוד להסביר את ההבדל בין הנקה של שבוע לחודש לחמישה חודשים, לשנה ושנה ושבעה חודשים. אני מכירה נשים שהיניקו חלק מילדיהן, ומכירה נשים שלא היניקו בכלל. אני הינקתי את כל ילדי, אבל לא את כולם לאותו משך זמן. אני יכולה להעיד על עצמי, שמהות הקשר שונה בהחלט בהתאם להצלחת ההנקה ולמשכה.אני יכולה להעיד על צורך אחר של הילדים שלי במגע - אלו היונקים צריכים את זה הרבה יותר מאלו שינקו פחות. אני יכולה להעיד על כך ביחס אלי ואל אחי, אני יכולה לספר לך זאת גם ביחס לאחייני. אני מצרפת לך קישור למשהו שכתבתי בזמנו בפורום הנקה בקשר למהות ההנקה. אני מקווה שאולי זה יסביר לך למה אמהות מיניקות רואות בהנקה יותר מאשר מזון, אלא משהו רגשי עז ביותר.

nonana

New member
יש משהו בדבריה של ליאת../images/Emo39.gif(ארוך)

אם שמניקה היא לאו דוקא בסופו של תהליך נחשבת לאם טובה יותר. אסביר את עצמי בפרוט. אני גרה בישוב שבו בעצם נשים רבות עברו מהפך והחליטו שהן יהיו בבית עם הילדים (לפחות עד גיל 3). ורובן שולחות את הילדים לחינוך אחר. חלקן הניקו את ילדיהם שנתיים וחלקן פחות מחצי שנה אפילו חודש. כשאני בודקת מי מהן היא אמא טובה ואוהבת יותר- מצטערת לאמר אבל ההנקה היא בכלל לא היתה אחת הקריטריונים, היו המון דברים אחרים שקשורים . חיבוק,תשומת לב, אוזן קשבת וכו" אחת החברות שלי היא הניקה את בנותיה כמעט שנתיים ואני את הגדולה 4 חודשים(אח"כ היתה לי בעיה בחלב והילדה רזתה מאד הייתי חייבת להפסיק) ואת התאומים הנקתי חודשיים- והיה לי קשה מאד. אבל היום ילדי גדולים יותר וכשאני עושה השוואה ביני לבינה - אין השואה בעצם משום שאני ביחס לילדי מתייחסת בצורה אחת והיא לילדיה בצורה אחרת ההנקה לא היתה קשורה לזה. נכון שילדיה תזונתית קיבלו הרבה יותר מילדיי (על זה אין מה להתווכח)- אבל היום אנחנו צוחקות משום שילדיי אוכלים המון ירקות ופירות ומאד אוהבים את זה ולעומת זאת ביתה הגדולה עושה לה צרות צרורות באוכל (חולת ממתקים- ואמא שלה ממש לא גידלה אותה על זה אלא על אוכל אורגני) אני המון עובדת עם ילדי על הכל- יצירה, שירים, סיפורים וכו" היא עושה עם שלה יוגה מוזיקה קלאסית וכו" מי אמר שילד א´ טוב יותר מילד מבית ב´? נתתי המחשה כזו כדי להראות שבעצם אהבה של אם לא תלויה בשום גורם חיצוני אלא במה שאתה נותן ומחלק בביתך. כך שאם ארד לשורש העניין לא הנקה ולא תוכן א´ או ב´ חשובים מה שבאמת חשוב לאמא אוהבת - זה חיבוק, נשיקה , ליטוף, תשומת לב, אוזן קשבת, חיבה , אמירה של מילת אהבה. ואין אף אחד שיכול להגיד שאם א´ אוהבת יותר מאם ב´ רגש הוא לא ניתן למדידה. (כתבתי על זה שיר - תקראו.)

מירי,

New member
שוב אותו וויכוח...

ראשית אני חייבת לציין שאני מאוד רציתי להניק , אבל בכלל לא בגלל ההזנה... את דודו ניסית במשך חודש להניק וכאמור זה לא הלך. עם בן ... הוא נולד ´ענק´ (4.5 קילו) ולי לא היו הכוחות והסבלנות והזמן(היה לי גם ילדון בן שנתיים בבית) להשקיע בהצלחת ההנקה שלו (אני חושבת שאחרי הברית היפסקתי לנסות) אז אולי אלה לא פירקי זמן להשוואה אבל בן בהחלט רוצה הרבה יותר מגע.. אבל פניתי לאימי - אני ינקתי חצי שנה ואחי שבועיים , התשובה הראשונה שלה והחד משמעית היתה לא!לא!לא! אין שום הבדל! אני אפנה אותה לקישורים שלכן ונראה מה היא תספר לי על נסיונה אח"כ...

ציפי ג

New member
אני אנסה להסביר את עצמי שוב

על פי קרטריונים אוביקטיבים, הנקה היא דרך הזנה הטובה ביותר לתינוק. לכן אוביקטיבית כל אם היתה צריכה לעשות זאת. נקודה. מה לעשות ואנחנו לא אוביקטיבים, אלא מלאים בסוביקט. אז יש אם שאינה מיניקה, כי כואב לה ויש לה פצעים, יש אם משום שהיא חשה חוסר בטחון בתפוקת החלב שלה, יש אם שאינה מיניקה בשל קושי לתמרן בית והנקה (שמאוד משעבדת), אבל יש אם שתבוא ותגיד שהיא לא מיניקה משום שהחזה שלה יראה על הפנים (כפי שהיה נפוץ מאוד בתחילת המאה הקודמת בארה"ב). אז ברמת ההבנה שלי, את האמהות הראשונות אני מבינה, אבל האם האחרונה, לפי דעתי, עושה עוול לילדה. הבה ונניח שבמקום להיניק לבד, האם המתקשה היתה לוקחת מיניקת (אולי ברפובליקה הדומיניקנית זה אפשרי?), ללא ספק, את מטרת ההזנה היא היתה משיגה, אבל היא היתה גורעת מילדה הרבה מעבר למזון, וזו קרבה יתירה בין התינוק היונק, למיניקתו. אבל שוב, אם שתעשה כזה דבר, משום שהיא מתקשה בהנקה מובנת לי פי כמה, מאשר אם שתעשה זאת משום שהיא מעונינת לפזז במסיבות מידי לילה. (כפי שהיה מקובל מאוד אצל האצילים בארופה, בזמנו). הורות היא לא דבר המורכב מפעילות אחת. אם שתניק את ילדה אבל לא תתיחס לשום צורך אחר שלו (ואני מכירה כזו), אינה אם טובה, הגם שהיא מיניקה. ואם שלא מיניקה, אבל ערה לדקויות הנפש של ילדה, לדעתי היא אם טובה. היות והקריטריון שלי להורות טובה היא הערנות לצרכיו של הילד (וזה כאמור, קריטריון שלי, לא אמרתי שהוא אוניברסלי), אם מיניקה נאלצת בכורח, לחדד את חושיה, ולמעשה נעזרת בגופה, כדי להגיע ליכולות פענוח טובות יותר. אני חושבת, שלא לנצל את הגוף לצורך זה, רק מתוך עצלות (ואני לא מדברת עליך מירי) או רק מתוך חרדה לפיגורה (ושוב אני לא מדברת עליך מירי) זה הפסד גדול. וכשאני מסתכלת על עצמי, אני אומרת לעצמי תמיד, שאני משתדלת להיות אם טובה. אם אכן אני כזו, ימים יגידו. ואני מיניקה....

nonana

New member
אולי תסכימי איתי שהנקה הוא רק חלק

קטן בכל תהליך הגדילה של הילד. ההשלכות הלאה בחינוך ובהקשבה לילד חשובות יותר. ואת השאלה של הנקה משליכים למושגים אחרים של קריירה? - אעבוד בעבודה קצרת יום שהקרירה תחכה- הילדים הם עדיפות ראשונה או להיפך. אתן לילד שלי אוכל עם כל המרכיבים כולל ג´נקפוד- או רק אוכל אורגני. אעטוף אותו ואהיה כל היום איתו- או שאתן לו חופש. הכל בחיים שלנו כהורים הם שאלות של מה שעשינו נכון או לא נכון. אבל שום אמא שבעולם לא יכולה להגיד שאמא שלא מניקה אוהבת פחות מאמא שכן. כמובן- כמו שציינתי כבר אוכל מהנקה בריא יותר אבל השאלה היא לא כאן אלא מה אני נותנת יותר לילדי. ההנקה לא פוטרת אף אמא מהתחיבויות כלפי ילדיה והן אותן התחיבויות כמו אם לא מניקה. זה שאם לא מניקה פיספסה מרכיב והרגשה שלא ניתנת להסברה - נכון אבל בין זה ולבין אמא פחות אוהבת ............(לא קיים שום קשר).

ציפי ג

New member
אם קראת היטב את דברי ראית שאני

בהחלט מסכימה איתך. ולגבי אוכל אורגני, מאיפה יש לאנשים תקציב להאכיל את ילדיהם רק אוכל אורגני (בהתחשב לדוגמא בכך שקילו קמח אורגני עולה 10 ש"ח ). אני אפשוט את הרגל בצ´יק.

למעלה