אמא פויה!!

bluefish

New member
אמא פויה!!

נראה לי שהתחלנו את ה terrible two's מוקדם. בכל פעם שאני לא עושה את מה השבן שלי (עוד חושניים שנתיים) רוצה, הוא כאילו נותן לי מכה שטנה וצועק לי אמא פויה וליפעמים אף פורץ בבכי עז. אם הוא מרביץ חזק אני תופסת לו את היד ואומרת לו שאסור להרביץ. כשהוא בוכה אני מחבקת ואמרת שאני אוהבת אותו מאד מאד אבל אי אפשר xxx. אתמול הוא אמר לי אמא פויה אני רוצה את אבא ובכה לאבא. אבא לא היה בבית ובשבוע הבא הוא יהיה במילויים כך שלא יהיה לו למי ללכת בכל מקרה.

אפרתש

New member
אכן גיל שנתיים

ועצם זה שאת מודעת לענין, זה חלק גדול מהפתרון. את מבינה שזה לא שהוא "הפך להיות ילד רע", וזה לא בגלל שאת אמא רעה. זה פשוט שלב. נשמע שהתגובות שלך בהחלט נכונות. להבהיר לו חד משמעית שההתנהגות הזאת אינה מקובלת עליך. עוד כמה דברים - 1) חשוב לוודא תיאום תגובות עם האבא. אבא ואמא הם לא זהים, אבל בשלב כה רגיש, שלא ייווצר מצב שאת תמיד אוסרת ואבא תמיד מרשה. 2) הוא עובר עכשו תקופה מאד חשובה. הופך מתינוק לבן אדם עצמאי עם רצונות משלו. הוא לא תמיד מכיר בגבולות היכולת שלו, ואז הוא מתוסכל. גם את לפעמים לא מכירה בכך שהוא כבר לא התינוק הקטן שלך, ומגבילה אותו במקום שהוא בעצם כבר יכול להיות עצמאי, ושוב יש תסכול. ואת לפעמים שוכחת שהוא איש קטן שצריך לשאול אותו, ומנסה לקחת אותו כמו פעם - והוא פתאום לא רוצה לבוא. זה קשה, לו ולך, אבל מרתק. אל תתמקדי רק בלהטיל עליו משמעת. תני לו לפתח את העצמאות בכל מקום שזה אפשרי. לבחור בגדים, להחליט לאיפה הולכים (במידת ההגיון, כמובן. באיזה מסלול ללכת לגן, האם ללכת לגן המשחקים אחר הצהריים או לא). לעזור לכם בעבודות הבית.

bluefish

New member
נכון, צריך להתחשב בדעה שלו

טוב שהזכרת לי, אני באמת אנסה להציג את הדברים ככה שהוא ירגיש שמתחשבים בדעתו. אני עושה את זה בדרך כלל אבל ליפעמים שוחכת. אולי היה קונפיקט ביגלל שכפיתי עליו את לוח הזמנים. ויכולתי לתת לו לבחור לשחק עוד כמה דקות לפני האמבטיה. בכל מקרה, לא ראיתי אותו אתמול עד מאוחר בערב והייתה לי הרגשה רעה כל היום אבל כשהגעתי הוא חיכה לי בחלון ורץ לדלת לקבל את פני בחיבוקים והיה לנו ערב נחמד.

לאה_מ

New member
נחמד לשמוע שסוף היום היה מוצלח../images/Emo13.gif

מאד מאד חשוב בגיל הזה לתת להם עצמאות במידת האפשר, לשתף אותם, להתחשב ברצונותיהם ובדעותיהם (טוב, זה חשוב בכל גיל
). עד עכשיו היה לך תינוק בבית. התינוק הזה הולך והופך לילד, ולפעמים קשה לנו לזכור את זה. אבל המודעות שלך לנושא היא צעד חשוב בכיוון הנכון. שימי לב באלו נקודות במשך היום את יכולה לאפשר לו בחירה (אתה רוצה להתרחץ עכשיו, או קודם לשחק קצת? אתה רוצה חביתה או טוסט לארוחת ערב? אתה רוצה ללבוש את החולצה הכתומה או הירוקה? שנלך היום לגן המשחקים או נזמין חבר לבוא אלינו?...), ועצמאות (להכניס לבד את המפתח לחור המנעול, לנעול לבד סנדלים, להחזיק בעצמו את התיק של הגן, לעזור לך לקפל כביסה...), ונסי לאפשר לו כמה שיותר מאלה בזמנים שנוחים גם לך (כך תמנעי במידת האפשר מויכוחים ומריבות בזמנים שמאד לא נוחים לך).

אפרתש

New member
איזה כיף לקבל ../images/Emo24.gif

לפעמים שווה לאחר רק בשביל קבלת הפנים החמה שלהם.

למעלה