אמא עצובה

אמא עצובה

אולי מישהו פה יכול לחזק אותי בעצה טובה.. בתי החלה כיתה א' השנה. היא בת שבע (נשארה שנה בגן). ילדה יפה ,גבוהה,מסודרת, שקטה ומתוקה. כשליוויתי אותה היום לכיתה - קיבלו את פניה קבוצה של בנות - "הנה הילדה המגעילה עם הנזלת הגיעה" הסתבר שאתמול היא היתה מצוננת ולמרות שדאגתי שיהיה לה בתיק נייר טישיו היא לא הקפידה לנקות כמו שצריך. הילדים נגעלו ממנה. הילדה שישבה לידה (החברה היחידה שהיא הכירה - עברנו מקום מגורים) ביקשה מהמורה להעביר אותה מקום. בתי ישבה לבד. יש בבית ספר מעיין פרוייקט חונכות - שבו מצמידים את תלמידי כיתה ו' לכיתה א' והם עוזרות בהתאקלמות. אתמול בתי הכינה לחונכת שלה שקית מלאה ממתקים , קישתה אותה בסרט והתרגשה מאוד לתת לה. החונכת החליטה שהיא לא רוצה ולא מתאים לה להיות איתה (איך אפשר להכריח..). כשעזבתי את בתי היום ראיתי את שאר הבנות עם החונכות שלהן משחקות ורצות . אותה ילדה שעברה מקום אמרה - "איכס.. זאתי עם הנזלת והחונכת שלה צחקה.." בתי ישבה על הבמה עם פנים נפולות. זה קרע אותי. הרגשתי כאילו שדוקרים אותי עם סכינים בבטן. חייכתי אליה, ניסיתי לעודד אותה, נפרדתי ממנה בזמן הצלצול. המחנכת שלה לא היתה בבית ספר היום כך שלא היה לי כל כך למי לפנות. מצד אחד בא לי ללכת לבית ספר ולעשות מזה סקנדל ומצד שני.. להתחיל ככה.. אני לא מסוגלת אפילו להרים טלפון למנהלת..

a44

New member
הי, אמא עצובה

כל כך מבינה אותך... זה באמת קורע לראות את ביתך המקסימה דחויה. אני כן הייתי פונה למחנכת הכיתה, אם היא נראית לך אישה רגישה... שווה לחשוב יחד איתה על משהו מתקן (אולי פעילות או הפתעה שהילדה תביא לכיתה?) עבור ביתך. את יודעת, רושם ראשוני הוא בדרך כלל הקובע, ולכן מציעה לך להתאמץ, אפילו אם לא נעים לך... בהצלחה לך ולביתך. עדכני במה שהתפתח...

תודה

השגתי את המורה בנייד , למרות היום החופשי שלה היא היתה בבית ספר. היא אכן סיפרה שהיא העבירה את הילדה שהתלוננה למושב אחר והושיבה במקומה ילד אחר - וזה בכל מקרה דבר שהתכוונה לעשות (להושיב בנים ובנות יחד). לשאלתי - העניין לא יצר תהמולה בכיתה , יתכן שבזמן ההפסקה הבנות המשיכו לדבר.. היא הבטיחה שהיא מייד מטפלת בזה ומצמידה לבתי חונכת אחרת. המחנכת עושה רושם טוב, היא קשובה, היא רוצה לעזור , זה קצת מרגיע.. אני כל כך מקווה שיהיה בסדר

a44

New member
שמחה על כך

ובעיקר שהמחנכת רגישה... לא כולן כאלו. תפרגני לה.

לצערנו לא תמיד כולם

ניחנו במידת רגישות נאותה... אני חושבת שחשוב להיות בקשר עם המורה. לזכור שהיא הדמות המרכזית בחיי הילדה בביה'ס.. ולזכור, שמורים הם בניאדם .וזקוקים לקבל משוב חיובי על עשייתם מקווה שהילדה תתאקלם ותשתלב היטב אגב יש טיפות נפלאות טיפ טף , הן מלוות אותנו כל חורף כל חורף...בני בן 11 וחצי וזה מסייע לו

m i c h a l i

New member
שמחה לשמוע שהסתדר לעת עתה

אני בטוחה שיהיה בסדר. בכל מקרה המשיכי להיות קשובה לבתך... ותהיי בקשר עם המורה בימים הקרובים.

היי אימא,,,,,

שלום לך,,,, ראשית קראתי את מה שאת כתבת,,ומאד דיבר אליי מה שכתבת.,למרות שאצלי זה שונה, אני אם חד הורית לשני בנים,,כשהקטן תינוק מתוקק והגדול כבן 8+ כיתה ג' מטופל ברטלין עם הפרעת ADHD(למי שלא מכיר הפרעת קשב וריכוז). יכולה לספר לך קצת על השנה הראשונה,,ועל המלחמות שלי כרגע,,למרות שלבתך אין בעיה,,אבל זה רק מוכיח לי שוב ושוב עד כמה הילדים הם אכזריים,,וזה מגיע גם מההורים, הבן שלי התחיל את כיתה א ברגל שמאל,,עם הפרעות התנהגות עד שקיבל טיפול,,וכמובן אני עמדתי על המשמר תמיד,,,גם מבחינה חברתית דחפתי,,עד כמה שיכולתי,,,,רשמתי אותו לחוג (והיה לי מאד קשה כלכלי) בכדי שירגיש כמו כולם ושלא ירגיש יותר נבדל מאחרים,,,יכולה לומר לך שאני פניתי למחנכת מההתחלה,,,,וגם השנה יש לו מחנכת חדשה בכדי שתדע שאני שם בשבילו,,,ושיקבל את כל העזרה והתמיכה לה הוא זקוק,,,,מאד חשוב להיות בקשר עם המחנכת,,,,ליזום שחברות יגיעו אליה או הפוך,,,,, וליצור/לנסות דימוי אחר,,,,,. בני מאד מקובל,,חכם ומניפולטור,,ונכון ,,שבגלל הקשיים שלו לא תמיד מתנהג "כצפוי" בחברה,,מה לעשות,,,,למדתי לקבל אותו כפי שהוא,,,למרות שאלו הן מלחמות יום יומיות,, לך אני מייעצת,,צרי קשר עם המחנכת,,,,תנסי איתה לפתור את העניין,,זה חשוב מההתחלה,,כפי שכאן אמרו לך בהצלחה,,,,, לאורך כל הדרך אילנה

תחילתו של שבוע חדש

אני יודעת שכמעט כולנו חווים בדרך זו או אחרת את התחושה של הדאגה/פחד עם ילדינו. גם בני שעולה עכשיו לכיתה ד' בבית ספר חדש חווה עכשיו מעבר לא קל .(אצלו לא פחות קשה מאחר והוא כבר בנה לעצמו איזה בסיס חברתי ועכשיו הוא מתחיל מההתחלה). אני מנסה להכניס את עצמי לפרופורציות, לתת לזמן לעשות את שלו, לזרום.. ואני מוצאת את עצמי מאוד לא רגועה. בסופ"ש ארגנתי לה מפגש חברתי עם 6 בנות מהכיתה. היה מאוד נחמד. הבנות נהנו ובתי היתה בשמיים מרוב אושר. אז התחלנו את השבוע עם חיוך.. (כולי תקווה שהאופטימיות הזאת תשמר) מקווה שגם לכן, יהיה שבוע טוב עם הרבה חיוכים

למעלה