אמא נו נו נו

התגשמות

New member
אמא נו נו נו

זה מה שעדי התחיל לענות לי ככה זה שהייתי כועסת עליו אם הוא נוגע בדברים שאסור אם הוא מעיף דברים שלרוב פוגעים בי בסוף.... וכבר קרה שנפגעתי בעין והייתי זקוקה לטיפול הוא בן שנה ו 10 מצבים הכל מתקשר יפה אבל בימים האחרונים לא משפיע עליו ה"נו נו נו" שלנו הוא שפוט ממשיך בשלו או מחזיר לנו בטון זהה מה עושים???

DIEL

New member
מחליפים את ה"נו נו נו" למשהו אחר

יש לי ילדה באותו גיל בהתחלה הייתי מנסה להסב את תשומת ליבה למשהו אחר וזה היה בסדר כל עוד נתתי לה כתחליף משהו מעניין יותר לעשות. אבל כשהיא מתעקשת היא מתעקשת , כשהגענו למצב שה"נו נו נו" לא עוזר החלפתי ב אוי אוי אוי , עם יד על הלחי כדי להראות שזה דבר שאסור לעשות הגברתי את הקול ליותר סמכותי וקשוח והסברתי לה שזה אסור ומסוכן הראתי לה כמה אני מאוכזבת מההתנהגות שלה. היא גם הגיעה למצב של בכי וביקשה להתחנף וסרבתי די בתוקף, כדי לתת יותר רצינות וחשיבות לנושא. נתתי לה כמה דקות ל"התבשל" ב"זה אסור" ו"אמא כועסת עכשיו" אני לא אגיד שזה עבד מיד כמו פלא, אבל היום זה מספיק שאני נותנת לה מבט עם יד על הלחי ונדנוד של הראש, והיא כבר אומרת "אוי אוי אוי", מפסיקה ומגיעה אלי להתחנפות. אני לא חושבת שיש דרך נכונה יותר או פחות פשוט מנסים כל מה שעובד על הילד. מה שמאוד חשוב זה להיות עקביים, כשאת קשוחה תישארי קשוחה למרות המבט המסכןוהמקסים שמביט אליך ושמבקש רחמים,אל תפשירי תחזיקי את עצמך.

משתמשים בידיים (לא הרבצה, כמובן)

פשוט לא מתעצלים, קמים מהספה/ספסל/כסא, נגשים לילד מונעים את ההתנהגות הלא רצויה, בעזרת מלל מינימאלי (למשל "אסור"), ומיד מפנים את הגב והולכים. לא להשאר עוד מספר שניות להתבונן בילד אם הוא באמת נענה לאיסור, כי זה רק מזמין פרובוקציה נוספת. אם הילד ממשיך, חוזרים על "אסור" והרחקה שוב ושוב ושוב ושוב, בלי כעס (!), עד שהילד מבין שאין כוונה לוותר לו בענין הזה. תתעקשי על השיטה הזו לתקופה משמעותית, ותראי שיפור.

התגשמות

New member
תודה ועדכונים

טוב אז לאור המצב הגענו למסכנה שהוא פשוט מנסה להוכיח לנו מי יותר חזק הניסיון החדש שלנו זוכה להתעלמות מוחלטת הוא פשוט עושה עצמו שלא שומע איתנו וממשיך בשלו ב ע י י ת י מה אומרים לילד שבוחר לא להגיב???? נמשיך לנסות ...הוא בונה עצמאות עכשיו?!

התגשמות

New member
תראי בבחירת הלכעוס וללכת

אין מצב להסביר את הכעס ולהתרחק ממנו הוא ימשיך!!! יש לי תחושה שלא רק אצלנו אבל במצב של בכי שלו מאיתנו אין אופציה בכלל להסביר מה טוב ומה לא בעניין האוי אוי אוי - מצחיק אותו וגורם להתעלם שימוש בידיים? אני נגד גם לתפוס יד בכוח היא סוג של הרבצה

לאה_מ

New member
אני מציעה להמנע מ"נו נו נו".

קודם כל, הערה סמנטית - אני לא אוהבת את הביטוי הזה. הוא לא בעברית, ואני לא ממש חובבת של שפה מתיילדת. וכמו שאני לא אומרת לילדים שלי "בואו נלך הייטה", אני גם לא אומרת להם "נו נו נו" (אם כי זה ביטוי נפוץ כל כך, שהם מכירים אותו גם בלי התיווך שלי). לגופו של עניין - אני חושבת שכדאי לשים לב כמה פעמים ביום אתם אומרים לעדי "אסור" או "נו נו נו" או "אוי אוי אוי" או כל מילה נרדפת אחרת. מאד לא נעים לחיות בתוך הרבה איסורים, ולפעמים איכשהו אנחנו גולשים לזה, כי באמת הילדים עושים הרבה דברים שאנחנו לא רגילים אליהם, ואיכשהו יוצא שחלק גדול מהיום אנחנו עסוקים בלאסור עליהם לעשות כל מיני דברים. אני מציעה לנסות להסתכל על הדברים בדרך אחרת - ראשית, לשקול כל איסור לגופו - מדוע אנו רוצים לאסור את הפעילות המסויימת הזו? מה עומד מאחורי האיסור שלנו? האם יש דרך לפתור את הבעיה שיש לנו בלי לאסור (למשל, לארגן אחרת את החפצים בבית)? מה, בעצם, יקרה אם לא נאסור על הילד את הפעילות הספציפית הזו?, ובמקביל, לנסות לנקוט בגישה חיובית במקום בגישה שלילית - את לא רוצה שהוא יעשה משהו? הציעי לו פעילות חלופית. ביקשת ממנו לא לעשות משהו והוא נענה? שבחי אותו על הענותו. השתמשי הרבה ב"כן" ומעט ב"לא". זה אפשרי, פשוט צריך להיות מאד מודעים לזה ולשים לב.

תּמר

New member
לאה, אני מסכימה על הנו-נו-נו

אבל אוי-אוי-אוי זה בטון אחר לגמרי. זה מראה את הצער של האם על מעשהו כלשהו. (
אוי. העציץ עלול להשבר, וזה עושה אותי עצובה, לדוגמה)

הרהורים על אוייויוי ונו נו נו../images/Emo22.gif

לפי מה שאת אומרת, תמר זה מעין חיקוי לקול של בכי. ואם להמשיך את הקו של לאה, אז למה לא פשוט לאמר. להשתמש בטון של צער ולהגיד את מה שכתבת בסוגריים. ולגבי הייטה או הייתה. תהילה גם אמרה תקופה מסוימת הייתה כשהייהו יוצאים. אבל אמרה גם הייתה כשהיינו חוזרים. והיא עד גיל שנה וחצי הייתה בעיקר איתו ואיתו. אז אני חושבת שזה שיבוש של הבייתה שתפס חזק ומזמן. ילדים אמרו הייתה וכל הסבתות, אמהות ומטפלות נדבקו בזה.

תּמר

New member
אני אומרת את כל הקטע. לא רק האוי,

שיבינו על מה ה"בכי". גם אצלנו הייתה זה שיבוש של הביתה. בכל מקרה, אני נמנעת לקבע שיבוש. שהילד יומר כך, אבל אני אדבר איתו כרגיל. אפילו שזה מאוד חמוד וקורץ, ולפעמים גם מתפלק לי, אבל אני משתדלת לא לעשות את זה.

התגשמות

New member
יותר מלהימנע משיבוש

לדעתי חשוב גם לתקן אותם בטעותם הייתה = הביתה ועכיו אנחנו גם בשלב התיקון של זכר נקבה בא/בואי

במקום לתקן

תנסי להדהד נכון. כלומר לחזור על דבריו בתיקון. "בוא הייתה" אתה רוצה שנלך הביתה? זה קצת מעצבן שמתקנים אותך... ובוא בואי, אפשר להדהד אם אתם שלשה. הוא אומר לך "אמא בוא" ואבא אומר לך מיד אחריו "אמא בואי בבקשה, עדי קורא לך"

התגשמות

New member
זאת היתה הכוונה ....

אני לא אומרת לו "לא" או משהו כזה כי לדעתי זה מבלבל יותר אלה....רוצה...וחוזרת אחריו על המילה הנכונה תודה...טוב לדעת שזאת הדרך

התגשמות

New member
צודקת אבל ...

כמו שכתבו כבר למטה... נתחיל בזה שהפלת לי את האסימון נו נו נו זה לא בעבדית ואני דווקא מאוד משתדלת לא לדבר בשפה תינוקית וברור שעכשיו אני אשתדל להימנע מזה למרות ש...עדי מקבל מכה מחפץ כלשהו הוא בוכה אומר נונו נו ונרגע - ככה לבד ללא צורך המעורבות שלנו ברגעים שכאלה..... חשבתי המון על האיסורים שאנחנו מציבים לו כביכול אבל... קשה להגיד שיש עליו איסורים בבית - וככה גם מרגישה הסביבה שלנו (חברים משפחה וכו) ועדיין אני נאלצת לדבר ככה שהוא מרביץ - לטלויזיה ללא הפסקה - מסוכן מאוד! שהוא מושך לכלב באוזנים - כואב מאוד! שהוא מרביץ לנו בפנים וזה מצחיק אותו- צריך להוסיף???

לאה_מ

New member
איסור ביחד עם הצעה חיובית:

במקום "אל תרביץ לטלויזיה" - "כשאתה מרביץ לטלויזיה היא עלולה ליפול. אתה יכול לגעת בה. הנה, ככה, יופי". במקום "לא למשוך באוזניים של מוקי" - "כואב למוקי כשאתה מושך לו באזניים. אבל תראה כמה הוא אוהב שאתה מלטף אותו. כן, אתה ממש חבר טוב של מוקי, רואים שהוא אוהב אותך מאד". במקום "תפסיק להרביץ לי בפנים" - "אני לא אוהבת שמכים אותי, אני אוהבת שמלטפים אותי. כן. זה מאד נעים לי. גם אני אלטף אותך. נכון שזה נעים?". הבנת את הפרינציפ?

התגשמות

New member
../images/Emo140.gifתודה תודה ושוב תודה

כמה שאת צודקת אכן שוב אנחנו משנים גישה

צימעס

New member
ובדומה -

"אל תרביץ לטלויזיה, היא עלולה להתקלקל, אבל אתתה כן יכול להרביץ לספה". "אל תמשוך באזניים של מוקי, אם אתה ממש רוצה למשוך באזניים, אולי תמשוך באזן של הדובי?" כי לפעמים הם זקוק דווקא להוצאת האנרגיה הזאת, ואז לעבור ממכה לליטוף זה קשה מדי.

irisgh

New member
../images/Emo45.gif

גם אני נהגתי כך, כי הרגשתי שהאנרגיה הזו של הרבצה נמצאת שם כך או כך. אחי הזדעזע מההצעות הללו, ונקט בגישת ה 'לעשות טובה' במקום. זה לא מנע מהבת הקטנה והמלאכית שלו לפרוץ פתאום בתקופת הרבצות נמרצת

התגשמות

New member
זה עובד!

חייבת לעדכן אותכם לפחות אתמול זה עבד! עדי משך לרינגו באוזניים - הסברתי לו שזה לא נעים וגם אנחנו לא היינו רוצים שימשכו ..... והוא אמר לו סליחה וליטף אותו ככה היה עם המכות על האקווריום והנה יום אחד מאחורינו תודה לכולם!

למעלה