אמא משפיעה

אמא משפיעה ../images/Emo192.gif

האם הושפעתן מאמהותיכן בסגנון לבוש
האם למדתן מאמכן כיצד להתלבש/להתאפר או דווקא למדתן מה לא לעשות בעקבות סגנון הלבוש של אמא
מה היה סגנון הלבוש של אימכן בגיל שלכן, למיטב ידיעתכן

סגנון לבוש

לדעתי, סגנון הלבוש של אימי ושלי די דומה. צבעי הבגדים די שונים, כי אני למדתי אילו צבעים מתאימים לי וחוץ מזה שכיום יש יותר מבחר. אני כעת מבוגרת מאימי - היא נפטרה לפני 26 שנים ולפני כ- 4 שנים עברתי אותה בגיל. להתאפר, אני ניסיתי ללמד אותה, אך לא עזר לי. כיום, גם אני בקושי מתאפרת. הבת שלי גם מתלבשת די פשוט ולא מתאפרת בכלל.

daoli

New member
למרות שנורא קשה לי להודות בזה

נראה לי שיש לאמא שלי השפעה על חוסר האופנתיות שלי, על זה שבגדים לא חשובים לי כל כך. זה מאוד מוזר, אבל כשאימי היתה צעירה, היא היתה מאוד מאוד מטופחת ואופנתית עם השנים זה עבר לה. מעולם לא ראיתי את אימי מתאפרת למשל. או עושה תסרוקות ולכן נראה לי שלא היתה לי דוגמה כל כך נשית בבית. עד היום אני לא יודעת להתאפר יפה והשיער שלי אותו הדבר כבר שלושים שנה (ארוך מקלות). הכי קטע שיצאה לי בת מאוד מאוד מגונדרת, אוהבת להתאפר, ללבוש שמלות, לעשות תסרוקות אני כל הזמן מתלוננת לאחותי שאני צריכה להראות לה דוגמה יותר טובה לנשיות. אבל איך עושים את זה? רעיונות?

אנילה1

New member
אני יותר אופנתית מהבת שלי. לא הצלחתי להעביר

לה את הכייף בקנית בגדים. היא שונאת את זה.

beky1

New member
לא ממש לא

הבת שלי שונה ממני , כמו שאני הייתי מאוד שונה מאימי , גם היום.

אמא שלי אשה מאוד מטופחת גם בכל הקשור לאיפור

ושיער וגם בכל הקשור לבגדים. יש לה כמות עצומה של בגדים, נעליים ותיקים - הכל מותאם פיקס. גם אני כזאת, רק עם כמויות יותר קטנות. בעלי צוחק עלי שאני לא יוצאת לזבל אם אני לא מאופרת טיפ-טופ. לגבי הבת שלי היא עדיין קטנה מידי כדי לדעת איך היא תהיה, אבל זה משהו שהיא בהחלט רואה בבית ונושא האופנה, התאמות צבעים וכד' זה משהו שמעניין אותה.

אמא לא השפיעה עלי

כי לאמא אין סגנון לבוש. היא תמיד נקייה ומסודרת אבל הלבוש הוא ממש לא משהו שמעניין אותה ובטח לא אופנה חיי המושב מכתיבים גם את הלבוש הפשוט בעיקר בעבר ובטח שהיום. הבת שלי לעומת זאת השפיעה עלי מאוד!!!

daoli

New member
נראה איך הבת שלי תצליח להשפיע עלי

כבר היום כשהיא באה איתי לחנות, היא אומרת לי "אבל אמא זה יותר יפה, למה את קונה כזה משעמם" וכשאני מתלבשת בבית היא תמיד מסתכלת עליי ואז רצה ובוחרת לי שרשרת שלפי דעתה מתאימה. ואת תפו זכית. לא סתם בת, אלא כזאת שגם מבינה באופנה וגם יודעת לעצב לבד.

לבת שלי יש התבוננות מופלאה

היא אומנית בנשמה לי אין את זה. ולכן אני קונה בגדים רק איתה. אגב יש לה חיבה יתרה לאופנה היא מכורה לקניית בגדים אבל היא..... מעצבת גרפית . כנראה שזה יהיה התואר הבא עוד 4 שנים בשנקר
יש לה חלום כזה

daoli

New member
אופס, האם פיספסתי משהו?

חשבתי שאמרת אופנה בשנקר וזכרתי ששמת פעם תמונה של אוורול ואמרת שהבת שלך מכינה כזה (או מחפשת תופרת). אולי בגלל זה התבלבל לי. אז סליחה על הטעות שעשיתי. בכל מקרה נחמד לשמוע שיש לה טעם טוב בבגדים ושהיא עוזרת.

תודה לאל למדתי מה לא ללבוש ממנה...

אמא שלי לצערי אוהבת לקנות בגדים שממש לא מחמיאים לה. ניסיתי כמה פעמים לעזור לה והצעתי שנצא לקניות ביחד, אבל איכשהו תמיד היא מתחמקת. אין לי בעיה עם הסגנון שלה אבל צריך לעדן אותו מעט כי הוא סתם עושה אותה מבוגרת יותר וזה לא יפה לה. אמא שלי ממש משקיעה מעט בעצמה ובביגוד-אני יותר משקיעה בבגדים, קונה יותר איכותי גם אם אומר לשלם יותר (קונה למשל ב"היינס"-שילוב של בגדים יפים ואיכותיים מאוד, אבל במחיר יקר-מחכה לסוף עונה), ואני משקיעה גם באקססורייז שמוסיפים המון.

לאמא שלי יש טעם נהדר בתכשיטים - זה נחשב?

היא תופרת (בתחביבה)בגדים ויש לה סגנון מיוחד אבל לרוב בבית, היא היתה לבושה בלויי סחבות ובגדים מרופטים . לי אין ממש טעם או סגנון לצערי. לבושה נקי ומסודר ונוח. רוצה מאוד איזה טיפים טובים ללבוש.

בהחלט תכשיטים נחשבים........

אגלה לך אני פשוט חייתי בהשראה של הבת וזה עבר עלי זה לא להבין אך הדדיות ההשפעה נוצרת מעצמה.

שיפור הלבוש

לא יזיק לי לדעתי. לא אוהבת לקנות בגדים. חשבתי לפנות ליועצת תדמית שתעזור לי, אך כל פעם דוחה. יש תוכנית ב- B.B.C. שלוקחים אשה, לומדים את אורחות חייה, מדברים עם מקורבים ואחר כך מלמדים אותה מה מתאים לה ושולחים לקניות ומייעצים. רק שלפעמים זה כל כך לא סגנון הלבוש שמתאים לאופייה וזה מה שגורם לי לדחות את הרעיון לפנות ליועצת תדמית.

אנילה1

New member
חשבתי על סטיילינג כעל מיקצוע נוסף...חחח

אני מאוד אוהבת לייעץ בבגדים. תמיד הולכת עם חברות, עוזרת להם לקנות בגדים. גם לבת שלי אני קונה. וכמובן קונה לנכדים. הם מאוד אוהבים את מה שאני קונה. יש לי חוש לבגדים קוליים לבנים. אני חושבת שנולדים עם היכולת הזאת, לבת שלי אין זה. הרבה פעמים אני צופה בערוץ האופנה ולומדת את הטרנדים החדשים בשביל הכייף.
אני אף פעם לא הולכת במיוחד לקנות בגדים. תמיד קונה בדרך אגב. אני לא קונה הרבה, יחסית אין לי הרבה בגדים, כי אני אוהבת ללבוש את כל מה שאני קונה. לגבי נעלים ותיקים הם תמיד בצבע שחור.

ספגתי מאמי את הטעם

בילדותי אמא התעסקה בגידול ילדים והמצב בבית לא איפשר לה להשקיע בלבוש ובטיפוח אישי אך תמיד הייתה לבושה בטעם רב ידעה לערבב ולשלב בגדים ואהבה להתגנדר ( כך היה המושג של להתחתך ) חושבת שהושפתי ממנה בצעירותה ,בשנות ה20 לחייה בתל אביב הקטנה הקפידה אמי להתלבש לפי צו האופנה וצפיה באלבומי התמונות שהשאירה אפשר ללמוד על האופנה בארץ ישראל בשנות הארבעים המוקדמות של המאה שעברה . אמי לבושה בצבע קרם באורך 7/8 שזה נראה כמו טוניקה על חצאית תסתכלו על השררול עם הראש הנפוח מזכיר לכן משהו ? וחברתה עם השמלה השחורה הצמודה עם השרוול הקצר וראש שרוול נפוח ומחשוף מרובע והנעליים ? לא להאמין איך האופנה רטרו ( התמונה ברחוב דיזנגוף .)

הבחורות גם חבשו כובעים מה דעתכן ?

ולא מטעמי דת אלה סגנון אופנה .שימו לב לצוארון של המעיל של אמא שלי ושל חברתה .א ת הכובע של אמא שלי לא רואים כל כך טוב בתמונה . אמא שלי וחברתה הן ז"ל

אנילה1

New member
אטי, נחמד שהעלת את התמונות האלה. אנשים

בתקופה ההיא היו מתלבשים יפה עבור צילומי תמונות. לכן יוצא שכל התמונות מהתקופה ההיא, אנשים נראים נורא אופנתיים כאילו שהם כל הזמן חוגגים.
צריך לזכור שאת כל הצילומים אז צילמו צלמים מיומנים, לא כמו היום שכל אחד יכול לצלם. לכן התמונות הן טובות וגם תמיד מבויימות. הצילום אז היה תחליף לציור פרוטרט. היום כל אחד מצלם, בעיקר את היומיום שלא תמיד נראה טוב.

למעלה