אמא מפלצת

ashlaya

New member
אמא מפלצת

אז הגענו לגיל.... טוב עד היום זה היה אמא אריה בארון שלך אמא נחש בחדר ועם זה היה קל להתמודד למשל להסביר שהאריה הוא מלך החיות ואוהב את כולם שהנחש פוחד מאיתנו והולך ואין נחשים רק על האדמה אבל....מה עם המפלצת? מה להגיד איך להסביר? ואם יש המלצות של ספרים אז בכייף כי יש לנו תולעת ספרים בבית

אמא מפלצת זה נהדר!

מיפלָצימא
אפשר לעשות עם זה המון דברים נחמדים. ויש מפלצות נהדרות, נושאיות ממש ;(

הילהל

New member
אתמול קיבלנו את "טרופותי"

ספר שהומלץ כאן לא אחת - והוא נהדר! עכבר קטן שמנצח את כל החיות כשהוא מאיים עליהן ב"טרופותי" ואת "טרופותי" המבהיל גם - כשהוא מראה לו איך החיות מפחדות ממנו העכבר (כשהן בעצם מפחדות מטרופותי עצמו) - מנטרל הרבה מפחד הממפלצות ומעביר אותו להומור שילדים (וגם הורים) אוהבים. אצלנו יש חלוקה למפלצות רעות מול נחמדות. כשיש מפלצת (ואנחנו תמיד לוקחים ברצינות את ההודעה ולא טוענים שאין כזו בבית) אנחנו ניגשים לברר מאיטזה סוג. אם היא נחמדה - יונתן שואל מה היא אוהבת לאכול ומארח אותה, תוך שהוא מסביר לי עליה כל מיני דברים. אם היא רעה - אנחנו חושבים יחד איך לגרש אותה (בצעקות, בחרבות, בקפיצות) וכשהיא כבר ממש מפחדת - אנחנו פותחים את הדלת וזורקים אותה. וכן, גם אמא מפלצת, גם אבא, אתמול סבתא היתה במשך שעות בלופ של מפלצת רעה-מפלצת טובה-סבתא חמודה. כנראה שזה הגיל.

שודו השד והמכשפות

כנסי לכל סטימצקי או מסדה או ליריק - יש קופסאת קרטון עם ספרונים שעולים 9.9. כמדומני. זו הסדרה הכי טובה לענייני מפלצות ומכשפות ושדים. פשוט מגניב. עומר כבר בן 9 ועדיין כשהוא רוצה לעשות לי סימנים של עייף הוא נוחר כמו שודו השד. זה נהיה בזמנו "קאלט" אצלי בבית.

עמית@

New member
גם אצלנו ../images/Emo13.gif

רק שעכשיו שודו בהחלט נכנס לקטגוריה של "מפחיד אותי" בעוד זזה מככבת כמלכת הבית

עמית@

New member
אצלנו מגיל צעיר מאוד "מפלצת"

היא אחד הכינויים האהובים (תמר אומרת "אני מפלצת גדולה ומפחידה") מה עם ספרים באמת? "מ]פלצת" היא מבחינתי לא פחד שונה מאריה וארון ונחש, היא פשוט מכונה אחרת.

clairvoyance

New member
המלצה נוספת -

אפשר לבנות יחד קופסא - שתהיה בצבע שחור, לקשט אותה, ולקרוא לה "קופסת גירוש הפחד".היתרון בכך הוא שזה יעיל לכל מיני פחדים. היום מפלצת, מחר משהו אחר. אם מפחדים ממפלצות - לצייר את המפלצת / לפסל את המפלצת, ואז להכניס אותה ולנעול אותה בתוך הקופסא, ולשים את הקופסא במקום "בטוח". כך נותנים לגיטימציה לפחד, אבל ממזערים אותו ושמים אותו במקום מסויים.

ashlaya

New member
השאלה היא

אם כ"כ להתעמק במפלצת /נחש /אריה וכאלה לצד שצריך לנעול אותם לא יהפוך אותה למשהו רע יותר שבאמת צריך לפחד ממנו

"מפלצות בע"מ"

סרט נפלא שמפיג כל פחד. אגב- גם לאמא יש מתחת למיטה מפלצת נורא חמודה שהיא מגדלת כבר שנים..... היא שומרת שהאריה והנחש לא יבואו......

תּמר

New member
אבל הוא כבר כזה, לא?

בשביל הילדים הפחד הוא מאוד מוחשי. נראה לי שעם הגיל וההבנה, הפחדים האלו נמוגים.

להתיידד עם הפחד...../images/Emo121.gif

שלום רב לך ashlaya ! כן, כן, ילדך הגיע לגיל שאפשר להתחיל ... (כמאמר הפרסומת ההיא) לפחד מחיות וממפלצות כיצד יכול ילדך להתמודד עם הפחד ? איך אתם כהורים מרגישים ביחס לפחד שילדכם מבטא ? אני מצ"ב קובץ על פחדים
של ילדים, שיכול לסייע. בברכה

למעלה