אמא מיואשת

nomile

New member
אמא מיואשת

שלום רב, בתי היא תינוקת מאד פעילה וחברותית וסה"כ מצבה הבריאותי וההתפתחותי הנם ע"פ הנורמה. בנושא האוכל המוצק (מכל סוג שהוא, רך, קשה, מתוק, ירקות וכו’’) המצב הוא מייאש. יש ימים שהיא ניזונה מחלב אם (אני עדיין מניקה) או תחליף בלבד וישנם ימים שהיא מוסיפה לתפריט זה כחצי מנה עד מנת אוכל אחת וגם זה תוך משחקים או הסבת תשומת לבה. ההאכלות אינן מסודרת לא בשעות ולא בתפריט. לעתים לאחר ביס אחד או שניים היא שמה את הידיים בפה ומסיתה את הראש ולעיתים זה כבר מההתחלה כשהיא רק רואה את האוכל. בטיפת חלב אמרו שזה מאד חשוב שהיא תאכל אוכל מעבר לחלב בגיל זה ובעקומות המשקל היא נמצאת באחוזון ה-25+ (בגובה היא באחוזון ה-50). מה עלי לעשות???????? "

בת כמה בתך?

אני יכולה רק להבין אותך ביתי בת 11 חודש עדיין לא מסכימה לאכול אוכל מוצק "נועלת"את הפה ולא מסכימה להכניס אליו אף לא פירור רק בקבוק ועושה לי לפעמים טובה שמסיימת יוגורט ניסיתי כל מיני שיטות אך אף אחת לא עזרה היא עדיין בשלה אני החלטתי שאני עוזבת אותה כרגע לא רוצה שלאכול יהיה בשבילה עונש מאוכל צריך להינות ולא לסבול והיא כרגע ממש לא נהנת.... אז אני מידי פעם מציעה לה אם היא מסרבת אני לא לוחצת לאט לאט היא תשתכנע ותאכל אני מקווה יהיה בסדר

שקדייה

New member
להמשיך לנסות.

אנייכולה לומר לך שלנו לקח המווווווןןןןןן זמן עד שאדוני הסכים לאכול מוצקים. אני חושבת שההמלצה הגורפת הזו של "מוצקים בגיל 6 חודשים" היא מטעה. לא כל התינוקות מוכנים לזה. הבן שלי בפירוש לא היה מוכן לזה לכן גם לא ניסיתי באינטנסיביות גדולה מידי, אלא רק פעם ביום ורק לטעימה פה ושם... רק בגיל 8 חודשים הוא הגיע למצב שאכל צנצנת גרבר (קטנה) שלמה. אגב, נדמה לי מהתרשמות כללית, שלתינוקות יונקים קשה יותר המעבר למוצקים, אבל אני לא בטוחה... זו רק אבחנה שלי. בכל מקרה, תמשיכי להציע לו, בלי לחץ ובלי יאוש. בסוף הוא יאכל. אולי בתקופה הקרובה פשוט תפסיקי קצת ללכת לטיפת חלב. הן באמת יכולות לפעמים לעלות על העצבים.

למעלה