אמא מיואשת

anatdav

Well-known member
דינה תודה על קבלת הפנים החמה

למה את חושבת שאני צריכה לבדוק את המינון של הכדורים, זה המינון שהפסיכיאטר החליט עליו והאמת היא שהכדור מאד עוזר, עד לפני חודש מתן קיבל את הריטלין SR והכדור הפסיק להשפיע אחרי 5 6 שעות. וכמובן שהיו הרבה עיננים בבית הספר, ואילו הכדור החדש משפיע עליו לכל היום כולל המועדונית שהיא עד 16:00

anatdav

Well-known member
ותודה על הקישורים ../images/Emo51.gif../images/Emo13.gif

anatdav

Well-known member
דרך אגב היינו באבחון באוניברסיטת

ת"א לגבי תוכנית עוצמה, וכמובן שמתן נמצא מתאים, אבל דווקא כאן הוא החליט לעשות שרירים והתנגד בכל תוקף ללכת באופן קבוע, ממש לא הצלחתי לשכנע אותו בשום דרך ולכן ויתרתי והאמת שאני מאד מאד מצטערת שויתרתי לו כי לדעתי התוכנית יכלה לעזור לו. חבל

zivadina

New member
מינון

הבעתי חשד לגבי המינון, כי התלוננת על האימפולסיביות. סיבה שניה: בגיל הזה הילדים שלי קיבלו מנה גדולה יותר מ-10 מ"ג. בכל מקרה, אם את מרגישה שיש עדיין בעיות, כדאי לצפות בילד בעזרת המורה ולבדוק שוב מול הרופא המטפל. בדרך כלל נותנים מינון נמוך בהתחלה, ואחר כך מעלים בהדרגה למינון הכי נמוך שנותן את התוצאה הכי טובה.

anatdav

Well-known member
זיוה בני כמה הילדים שלך?

האם את חושבת שאם נגדיל לו את המינון הוא יכול להשתלט על עצמו. כי זה באמת בלתי נסבל. ועוד שאלה (עכשיו אני אציף אותך בשאלות - ממש נודניקית) האם את נותנת לילדייך כדורים בשבתות וחופשים. אני לא נותנת למתן כדורים בחופשים אבל האמת היא שמאד קשה להתמודד איתו. במיוחד בחופש הקרוב כשהוא נשאר עם אחותו הגדולה בת 15 (גיל ההתבגרות הקשה בפני עצמו) ויש בינהם המון מריבות וחיכוכים בעקבות ההתנהגות הבלתי נשלטת שלו.

../images/Emo140.gifברוכה הבאה\anatdav

בהחלט, מינון נמוך מהרצוי יכול להביא לכך. ממליצה להתייעץ באשר לכך. באשר לשבתות וסופישבוע, כאם להיפר+++++++, גם אנחנו עברנו שנים ללא כיסוי תרופתי אחר הצהריים ובשבתות וחופשות. טעות! טעות! הסבל של כולנו היה רב. כל הזמן על ביצים, מלחמות עולם וסופות טורנדו... הילד צבר תסכולים בקרב המשפחה שהיו מיותרים לחלוטין. מרגע ששינינו כיוון ונתנו כיסוי כל יום מימות השנה- היה שיפור רב גם בבית, לא רק בלימודים ובחברה. התסכולים שהילד והמשפחה אוספים בדרך, לא שווים את זה.

anatdav

Well-known member
תודה לך חיוך נצחי

אני חושבת שאת צודקת לגבי מתן הכדור גם בשבת. לצערי אמרתי יותר מפעם אחת שהפסקתי לחכות לשבתות כי השבתות בהחלט הופכות את הבית לשדה קרב. יחד עם זאת יש לי בעיה ומאד קשה לי להסביר למה לתת לו את הכדור גם בחופשים. באחד החגים היינו בבית מלון ולקראת ארוחת הערב בערך בשעה 17:00 נתתי למתן כדור (אני אני זוכרת נכון זה היה הריטלין 10) ומתן פשוט הפך לאפאטי. אולי הטעות היא שנתתי את הכדור מאוחר וכידוע לא נותנים כדורים לקראת הערב. בקיצור הוא היה ממש אפאטי ובעוד כל הילדים משחקים ומשתוללים הוא ישב לידי ולא זז. מאז החלטתי שאני לא אתן את הכדור, פשוט רציתי לבכות כשראיתי את ההשפעה. לעומת זאת אני יודעת שהכדור משפיע לטובה בבית הספר כשיש סביבו גירויים. אני לצערי אני עדיין מתלבטת.

zivadina

New member
חיוך נצחי: חטפת לי את המילים...

ככה בדיוק הייתי עונה.

גל121212

New member
בואו נתחיל מהתחלה

השרשור התפתח באופן קצת בוטה וחבל, כי כולם בעצם די מסכימים. שרון נמצאת במקום בו היינו כולנו בהתחלה. היא בוחנת "אמיתות" ששמעה ממקורות שונים, וכולנו יודעים שהתקשורת מלאה ביטויים כמו "סימום" ו"זומבים". לפעמים אני תוהה ביני לבין עצמי אם אפשר בכלל ע"י הייעוץ בפורום לחסוך להורים "חדשים בתחום" את כל דרך החתחתים, או שכולם חייבים לעבור את התהליך כולו בעצמם על מנת לקבל שעשו וניסו את הכל למען ילדיהם. אני בעד טיפול תרופתי. ניסינו עם הילד טיפולים משלימים ואלטרנטיביים והגענו לתרופות. אני בעד ריטלין, כי הוא התרופה הזמינה ביותר, הנחקרת ביותר, בעלת מינימום תופעות לוואי וממומנת ע"י קופות החולים. אין לשלול, למרות זאת, כי, כמו לכל תרופה, לעתים יש לריטלין תופעות לוואי, ואז יש לשקול שינוי הטיפול התרופתי. בני נמנה עם הקבוצה לה לא מתאים הריטלין, וחבל. שרון, למרות שקראת הרבה על ADHD אני מציעה שתעברי על המאמרים בפורום זה ותקראי שרשורים קודמים. בסוף תחליטי מה שאת מוצאת לנכון, וכל עוד לא "תעלבי בנו" כולנו נתמוך בך בדרכך. גל

liat555

New member
אפרופו אימפולסיביות?

איזה טיפים יש לכם מניסיונכם להתמודד עם הבעיה אני רואה שגם בכיתה ה' זה לא עובר , שלי בן 6 עקשן ואימפמפולסיבי שממש מוציא אותי מהכלים מקווה לתגובות

zivadina

New member
אימפולסיביות

יש סדנאות לשליטה בהתנהגות, ויש טיפול התנהגותי קוגניטיבי (עיצוב התנהגות). אצלי בבית אנחנו מפעילים סמכות הורית כאשר הילדים עוברים את הקווים האדומים, ולא מוותרים. בשביל זה צריך להחליט מהם הקווים האדומים, שאותם אסור לעבור, ומהם הקווים ה"ורודים", שאם הילד יעבור עליהם, נסלח לו בנסיבות מסוימות. את מוזמנת לקרוא כאן:

srll23

New member
תודה גל

תודה גל. באמת שנכנסתי לפורום כדי ללמוד בלבד ולצערי לא הבנינו כנראה את מצוקתי והבלבול שבי. שוב אני חוזרת לא בכונתי לפגוע באף אחד מכם. להפך אני איתכם. שרון

ריטה ב

New member
Join to the club

שרון, אם כ"כ הרבה אנשים "לא הבינו" אותך ו"נפגעו", האם חשבת לרגע, שאולי הצורה בה ביטאת את שאלותיך וספקותיך הייתה פסקנית מדי? ועוד יותר מוזר היה לקרוא דברים כאלה אחרי שכתבת שאת כבר שנה לומדת את נושא ה ADHD. תאמיני שאף אחד פה לא מתנפל על החברים החדשים ומקבלים אותם בהבנה, עם כל המצוקה והבלבול. כולנו עברנו את השלב הזה, חלקנו לא מזמן. רק תקפידי לנסח את דבריך בצורה הולמת - ולא תהיינה אי הבנות כאלה. Join to the club!

דליה.ד

New member
ריטלין, משקפיים ואינסולין...

היי שרון! שמי דליה, אמא (מאושרת) לחמישה ילדים עם adhd, יפים, מוצלחים, חכמים, מוכשים, יצירתיים, שמחים ןחכמים שחבל על הזמן. בנוסף אני גם מורה לחינוך מיוחד, כך שאני רואה את התמונה משני הכיוונים. עדיין לא פגשתי מורה אחד שרוצה שקט בכיתה...אני מכירה רק מורים שרוצים רעש של פעילות ולמידה, רחש של סקרנות ורכישת ידע, של שיחות ודיונים מעניינים, של שאילת שאלות ושל התעניינות, של עבודה תוך שיתוף פעולה בקבוצות ותוך הבעת דעות. כל אלו הדברים שבתי למשל, לא הצליחה לבצע בכיתה עד לרגע שקיבלה ריטלין. כאשר היא עשתה זאת המורה שלה היתה מאושרת שהיא "התעוררה" שהיא עונה בשיעור, שהיא מכינה מטלות, שהיא פעילה באופן חקרני. כיום היא תלמידה מצטיינת בכיתה י"א, רק היום הגנה על הביוטופ שהגישה בחמש יחידות ביולוגיה. האמיני לי - בלי הריטלין והטיפולים האחרים שקיבלה כגון: הוראה מתקנת, שעות שילוב, סדר יום מאורגן ועיצוב התנהגות איני יודעת היכן היא הייתה אבל תעודת הצטיינות לא היתה מקבלת על חאריצות בלימודים ועל השגיה הלימודיים (והיא גם דיסלקטית!). אני שמחה בשבילך שגילו את הילד כשהוא עוד קטן ורך בשנים. בשנתיים עד כיתה א' ביכולתך לשנות את כל העולם עבורו ולהכניסו מוכן ובשל למערכת החינוך שתקבל אותו ככל הילדים. אולי עם תשומת לב יתרה, אולי ישגיחו ויתמכו אבל יאפשרו לו לפרוח. האמיני לי!

דליה.ד

New member
נו,בטח ושכחתי את האינסולין והמשקפים

חשבי רק לרגע, לו בנך לא היה רואה האם האם שוקלת בכלל שלא ירכיב משקפיים? או שמא חלילה היתה לו סוכרת, האם היית מונעת ממנו אינסולין (הורמון בעל תופעות לוואי לא קלות)? סיימתי את טיעוני....(פורום ליגל, עלאק)

היי שרון

עברתי דרך קשה וכאובה עד שהגעתי לרטלין, הוצאתי כסף על מרפאים סיניים ועל תרופות והומאופטיה שיניתי לבני את התזונה לחלוטין ומה לא... לומר לך את האמת אני מצטערת עבורו ועבורי על הזמן המבוזבז היום הוא בן 15.5 ומקבל רטלין, היום עם הבן הנוסף שמאובחן בן ה-6.5 לא חשבתי פעמיים ואני כבר מקבלת הדים מגננת השיח שלו שהוא השתפר פלאים, ילד שלא הצליח במשך שנה ושלושת רבע לזכור מספרים תוך חודש יודע אותם בעל פה אז תקראי לזה איך שאת רוצה אני רואה ב"סמים" שעליהם את מדברת נס שמציל לי את הילדים.

srll23

New member
ביובידבק

משהו התנסה בשיטת ביופידבק. אם כן האם יש הבדל בין מה שד"ר ענת ברנע מציע לתוכנה שמתפרסמת פה באתר.

למעלה