שלום וברוכה הבאה ל../images/Emo82.gifינו החם
אפשר להגיד שטרנר מוזייקה הוא מעין עידון של התסמונת מכייון שאין חוסר מלא אלא חלקי של כרומוזום ה-x . עכשיו קצת הסבר : תסמונת טרנר מקורה בתאונה גנטית של כומוזום ה-x , בעת היווצרות העובר פשוט חלק ממנו או כולו הולכים לאיבוד וכתוצאה מכך אין פעילות הורמונלית של הגוף ועוד דברים כמו למשל של30% מבנות הטרנר יש מום בלב ול20% - 30% סובלות מכליות ויכול להווצר מצב של דלקות אוזניים או תת פעילות של בלוטת הטריס וכמובן שאם היא תצטרך היא תקבל עזרה בהורמון גדילה אבל זה יהיה בסביבות גיל 4 . עוד דבר שיש בטרנר בגלל חוסר הפעילות ההורמונלית אין הורמוני מין , עכשיו בטרנר מוזיטיקה ישנן שחלות והן מייצרות ביציות אלא שהמחזור יכול להתחיל בגיל 13 ולהיפסק בגיל 17 או 18 ואפילו אף מאוחר יותרויעזרו לה דרך כדורים פשוטים להחזיר אותו הדברים שאמרתי אולי נראים מפחידים , אבל אמרתי את זה לגבי הטרנר כולו ושום דבר אינו מחייב וגם הטיפול היום הוא ברמה חדשנית ביותר ככה שאין סיבה לחשוש , אם אני הגעתי לגיל 21 ואני מתפקדת מעולה וגם חברותיי לפורום מתפקדות ברמה טובה אין שום סיבה לחשוש מה שאני ממליצה לסיום הוא ללכת לאחד המרפאות שמתמחות בטרנר כמו סורוקה בבאר שבע שניידר בפתח תקווה ורמב"ם בחיפה , המרפאות שם מעולות בההבטחה מקווה שלא הלהטתי אותך ביותר מידי פרטים ועזרתי אשמח לעזור תמיד שלך דלית