אמא מודאגת מאוד
שלום לכולכם, אני אמא לבת בתחילת גיל הנעורים, יפיפיה ומקסימה אשר לא מצליחה להשלים עם מבנה גופה. סביב כתה ג-ד היא התחילה להשמין, התעגלה ממש ואף עברה משבר חברתי שלבטח זה לא הוסיף למצב רוח ולבטחון העצמי. עתה, לאחר שהחלה להתפתח ולגבוה הפרופורציות השתנו והיא נראת מצויין. לאחרונה שמתי לב שהיא מצליחה לרזות. היא אומרת שלאחרונה אין לה תאבון אז היא לא אוכלת הרבה ובכלל שהיא מצליחה להקפיד על תזונה בריאה. ואני דואגת. כי היא רזתה ביחס לזמן דיי הרבה. היום כשנכנסנו בערב הביתה, אמרתי שאעשה סלט גדול, ניגשתי למטבח והיא פנתה לחדרה ואז נדמה לי ששמעתי משהו. בשקט התגנבתי לכוון החדר ואז שמעתי אותה מקיאה בשרותים.
נכנסתי ללחץ נוראי. לא ידעתי מה לעשות. חזרתי למטבח והכנתי סלט, העלתי שוב את נושא הירידה במשקל והסברתי לה כמה שזה לא בריא לרדת בכל מיני שיטות לא בריאות כמו שחברתה עשתה- לפני כמה חודשים היא ירדה המון בשומרי משקל ולי בתי גילתה שהיא הרעיבה את עצמה. בכל פעם שהיתה רעבה היא שתתה מים במקום לאכול. כמובן שהיא כבר עלתה את רוב הקילוגרמים האלה. אז חזרתי לדבר על החברה ובתי אמרה לי בבטחון: אויי אמא, אני בחיים לא ארעיב את עצמי. אמרתי לה שזה לא רק הרעבה, שיש עוד כל מיני שיטות להרזיה מהירה שהן גרועות ויכולות להוביל לחוסר פוריות, למחלות ואפילו לאשפוזים בכפיה... היא לא ענתה. לא יודעת אם הגבתי בחכמה אבל אני כל כך נלחצתי. ועכשיו חגים. למי פונים? מה עושים? האם עושים? האמת שגם אני בתקופה מסויימת בחיי הייתי בולמית אבל בקטנה
הייתי סטודנטית וכמו שזה בא כך זה גם חלף. היא מקסימה, מחוזרת, מוחמאת ובכל זאת... היא רוצה להיות רזה. ניסיתי בעבר להציע דיאטנית, מאמן כושר, נאטורופתיה, שומרי משקל... מה לא... אצל הדיאטנית היא עלתה כי אכלה בהחבא, עם שומרי משקל היא לא התמידה בשל התחרות עם חברה שגם הצטרפה וירדה מאוד (זו אותה אחת שמסתבר כי הרעיבה את עצמה). איך עוזרים לה?
שלום לכולכם, אני אמא לבת בתחילת גיל הנעורים, יפיפיה ומקסימה אשר לא מצליחה להשלים עם מבנה גופה. סביב כתה ג-ד היא התחילה להשמין, התעגלה ממש ואף עברה משבר חברתי שלבטח זה לא הוסיף למצב רוח ולבטחון העצמי. עתה, לאחר שהחלה להתפתח ולגבוה הפרופורציות השתנו והיא נראת מצויין. לאחרונה שמתי לב שהיא מצליחה לרזות. היא אומרת שלאחרונה אין לה תאבון אז היא לא אוכלת הרבה ובכלל שהיא מצליחה להקפיד על תזונה בריאה. ואני דואגת. כי היא רזתה ביחס לזמן דיי הרבה. היום כשנכנסנו בערב הביתה, אמרתי שאעשה סלט גדול, ניגשתי למטבח והיא פנתה לחדרה ואז נדמה לי ששמעתי משהו. בשקט התגנבתי לכוון החדר ואז שמעתי אותה מקיאה בשרותים.