אמא לשניים

ליוס

New member
אמא לשניים

יש לי שני בנים אחד בן חמישה חודשים והשני בן 5 בעוד חודש בני הבכור ממש לא רגוע כל הזמן הוא מנסה להציק לאחיו הקטן, הופך את הבית משתולל, זורק דברים על אחיו ובקיצור נודניק.(בגן הוא ילד טוב לפי דבריי הגננת) הוא מעייף אותי כל יום, רוצה שאלביש אותו, אאכיל אותו, אנגב לו בשירותים (לאחר שהוא מורח את כל האסלה, את בגדיו ואפילו הרצפה בצרכיו. אין לי כוחות ולא יודעת איך להתמודד עם זה הצילווו יש לי עוד תינוק בבית אני אם צעירה שמתמודדת כמעט לבד (בעלי חוזר מאוד מאוחר מהעבודה) ניסיתי לדבר איתו ולהסביר לו שקשה לי והוא צריך לעזור לי, תליתי טבלה על המקרר וכל פעם אני מדביקה לו מדבקה כשהוא מתנהג יפה, אוכל לבד, מנגב לבד. אהה ועוד משהו הוא גם ישן איתי ועם בעלי במיטה גם זה מקשה עליי איך לטפל בכל זה?

תמר,

New member
נראה שהוא זקוק לפינוק

עד עכשיו היית כולך שלו, ועכשיו כמעט כולך של אחיו (מטבע הדברים שתינוק דורש הרבה יותר התייחסות). יכול להיות שהגדול מרגיש מקופח, מקנא וכדומה. ועכשיו הוא גם צריך לעזור. (ד"א, אני מזדהה איתך מאוד, כי גם לי יש תינוקת והרבה פעמים אני זקוקה לעזרה מהילדים, ולא מקבלת). הייתי ממליצה לך דווקא כן לעשות לו, ולהעלים עין מהבלגנים שהוא עושה (אם תשלימי ש"ככה זה", זה אולי לא ישתנה, אבל גם לא ירגיז אותך). תני לו את הפינוק ותדגישי באוזניו שזה פינוק בשבילו ולא צורך ("אתה רוצה להתפנק עכשיו ושאני אלביש אותך?"). נסי להגביל את זמני הפינוק לזמנים שנוחים לך (לדוגמה: פינוק בערב ולא בבוקר, או - על כל התלבשות-פינוק אחת, התלבשות-לבד אחת). אני חושבת שפינוק הוא חשוב. חשוב ליצור זמן שאת רק בשבילו, הקטן ישן ואת יושבת איתו וקוראת לו סיפור, משחקת איתו וכדומה. מלבד עניין הפינוק, יש את עניין ההצקות לאחיו. כאן נראה לי שכדאי למנות אותו להיות אחראי על משהו מסויים בבית. לדוגמה: הוא אחראי שיהיה שקט כשהקטן ישן. או - תפקידו להביא טיטול כשאמא מחליפה. לתת לו הרגשה שהוא חשוב וצריך אותו. וסתם ככה, באופן כללי, כאשר אני מרגישה שאין לי כוחות, אני פשוט "מזניחה" את מה שנראה פחות חשוב בעיני, כמו לדוגמה סידור הבית. או הקפדה שהילדים לא יוציאו את תכולת המיטה שלהם לסלון. במקום להכנס לויכוח, אני מעלימה עין - ככה אני לא מתרגזת, ולא מוציאה את האנרגיות על ויכוחים עקרים.

למעלה