אמא לילדה מאובחנת

סיגר ד

New member
אמא לילדה מאובחנת

אני אמא לילדה בת 8 שמאובחנת כ ADHD. ילדה מקסימה שלא מתאימה בכלל לסטריאוטיפ של ילדים עם ADHD. היא רגועה מאוד אפילו עודף רגועה, שקטה, לא מפריעה בשיעורים וכיו"ב. לאחרונה התחלנו בריטלין לנסיון של שבועיים ושיתפנו אותה בזה, היא אפילו המציאה לזה שם "כדור הקשבה" והיא מאוד מאושרת לקחת אותו, מספרת בגאווה שעכשיו יהיה לה יותר קל. הבעיה היא שבשבוע שהיא לקחה כדורי דמה במקום ריטלין ההבדל לא היה כזה משמעותי וכגע אני בדילמה. האם לנסות משהו אחר ? אם כן מה? כמו כן, אני אישית לקחתי את המצב מאוד מאוד קשה, רע לי רב הזמן, וכל פעם שאני רק חושבת עליה בא לי לבכות ועולות לי דמעות ? מה לעשות ???? אני ממש גמורה. כל עזרה תתקבל בשמחה.

05 מיכל

New member
שלום אמא מודאגת!

למה את כל כך עצובה? הרי עלית על הבעיה של בתך בשלב כל כך מוקדם, ואת בוודאי תמצאי את הדרך הנכונה לעזור לה, את תחסכי ממנה הרבה כאב וסבל שהם מנת חלקן של בנות רבות כמוה, שהן שקטות ולכן איש אינו מבחין בבעייתן. אשמח אם תפרטי עוד קצת מה היה בשבוע שבו הילדה קיבלה רטלין. איזה מינון היא קיבלה? איזה מעקב היה לך אחרי התוצאות? האם המורה מילאה שאלון מעקב? האם מילאה אותו גם בשבוע שנתת תרופת דמה? ספרי, וננסה לעזור. ואל תהיי עצובה. את לא לבד, אנחנו כולנו איתך!

סיגר ד

New member
אמא מודאגת מאוד

בשבוע שהיא קיבלה ריטלין, היא היתה חדורת מוטיבציה, ניסתה מעל ומעבר לעשות דברים כמו שאר הילדים בכיתה. הענין הוא שהשיפור התחיל קצת לפני הריטלין, שיפור ביכולות מוטוריות (צביעה כתיבה), ארגון,שמירה על ציוד. כל אלו המשיכו גם בשבוע שהיא קיבלה כדורי דמה (סוכרזית) כשדיברתי איתה על זה היא אמרה שלדעתה הכדור מאוד עוזר . מצב הרוח שלה השתפר, למרות שיש נפילות רבות עוד. מה שמעציב אותי כל הזמן זה שאני לא מצליחה להתגבר מעל זה להתרומם ולעזור לה בדרך האפקטיבית ביותר. מילדה מאושרת ומתוקה היא הפכה להיות ילדה קשה ובכיינית ולא רק בלימודים, לא ציינתי את זה קודם, אבל בנוסך לבעיות קשב וריכוז יש לה גם ליקויי למידה, יש לה היפוטוניה, יש לה עודף משקל והיא מאוד גבוהה לגילה (1.40). ההתנהגות שלה מאוד תינוקית וזה מתנגש עם הגודל הפיזי שלה. המצב שלה מאוד מתסכל אותי וכל פעם שאחנו יושבות יחד , למרות שאני יודעת שהיא לא עושה את זה בכוונה ושפשוט קשה לה, אני מתעצבנת וצועקת עליה וכועסת עליה. אני נותנת ללקויות שלה לעמוד ביני לבינה ולהעכיר את היחסים בינינו ואת האהבה שלי אליה. אני לא רוצה להיות כזו, אבל אני לא מצליחה וזה הכי קשה לי, כי במקום לעזור לה אני הורסת אותה ומורידה לה את הביטחון. ניסיתי ללכת לפסיכולוג שיעזור לי להתמודד עם זה , אבל זה לא הצליח, אז הגעתי שוה לנקודת ההתחלה ואפילו פחות.

05 מיכל

New member
הרגשה קשה ומוכרת...

לא קל לצאת מהמעגל הזה. ייתכן שהנחיית הורים תעזור לך, כי במסגרת של הנחיית הורים לילדים עם ADHD מקבלים גם כלים לטיפול בהתנהגות, וגם יותר תובנות בנוגע למהות הקושי. הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה מאוד "חמקמקה". קשה לקלוט מה קורה שם, כי יש לה סימפטומים רבים שבמבט ראשון לא נראים כאילו הם קשורים זה לזה. (אני זוכרת כמה נדהמתי כששמעתי לראשונה שבעיה בכיבוד חוקים וגבולות היא אחד הסמפטומים של הפרעת קשב וריכוז.) ככל שאנחנו מבינים יותר את מהותה של הבעיה, וכתוצאה מכך את מאפייניה - אנחנו מסוגלים לקבל יותר את הילד כפי שהוא. לגבי הילדה עצמה: איזה מינון היא מקבלת? אם התוצאות לא מספיק חד משמעיות אולי כדאי לבדוק עם הרופא אפשרות לתיקון של המינון. ועצה אחת בנתיים: השתדלי שיהיו לכן עוד עיסוקים משותפים או נושאי שיחה משותפים שאינם קשורים כלל ללימודים או לתחומים שבהם הקושי שלה תופס את אמצע הבמה.

סיגר ד

New member
טיפול נכון

המינון שהיא מקבלת הוא 20 מג'. למרות שהיא בת 8 היא גם גבוהה מאוד כפי שציינתי וגם יש לה עודף משקל. היא שוקלת כ - 50 ק"ג. המחנכת שלה מילאה את השאלון עבור הנוירולוגית, אך הוא שאלון סגור ולא מחדד את האפקטיביות של הכדור. המחנכת , גם היא בדילמה ולא בטוחה במאת האחוזים שהכדור משפיע. השינוי הוא לא דרסטי וגם לא כ"כ חד משמעי, לכן, ביקשתי ממנה לכתוב לנוירלוגית קצת יותר בפירוט על התקופה של הניסוי. ברגע שיהיו בידיי המכתבים, אוכל שוב להתייעץ עם הרופאה. שאלה נוספת: את האבחון הנויורלוגי עשיתי דרך קופ"ח במחלק להתפת' הילד. לא ידעתי שהם לא עושים "טובה", האבחון ארך כ - 20 דקות לאחר שהמצאתי לידי הרופאה אבחון דידקטי. האם כדאי בכל זאת לערוך אבחון נוסף (נוירולוגי ) ? מה ההבדל בין קונצרטה לריטלין ? והאם יש אפשרויות נוספות ?

05 מיכל

New member
20 בכדור אחד או בשניים?

אם מדובר בכדור SR, אז המינון הזה יכול בהחלט להיות נמוך מדי בשבילה. הוא שקול ל 8 מ"ג רטלין רגיל, של 4 שעות, אלא שהוא משתחרר בהדרגה במשך 8 שעות. כדאי בהחלט לפנות לרופאה ולשקול ניסיון במינון יותר גבוה. אם מדובר בשני כדורים של 10 מ"ג אז זה ממש לא נמוך (אבל אני מנחשת שלא בזה מדובר).. קונצרטה היא עוד צורה של רטלין שמשתחרר בהדרגה, והיא משפיעה במשך 12 שעות. אין טעם לשחק עם טווחי השעות. מה שדרוש לבתך הוא למצוא את המינון המתאים.

05 מיכל

New member
ועוד משהו:

את יכולה לצרף את שאלותייך לפינת הייעוץ עם דר' אבי שפירא, שנפתחה בראש העמוד. צרפי את הודעתך כ"תגובה" בהמשך להודעה של חיוך נצחי שפותחת את השרשור.

סיגר ד

New member
איך ?

איך עושים את זה טכנית ? אני חדשה בעניין של פורומים ולא מכירה את כל רזי הטכניקות ?

05 מיכל

New member
הוראות:

עלי לראש העמוד. ההודעה הראשונה בפורום היא של "חיוך נצחי". היא מודיעה שם על פינת הייעוץ עם דר' אבי שפירא. פתחי את ההודעה כמו שאת פותחת את ההודעה שלי, והוסיפי תגובה כמו שהוספת כאן אלי. בתגובה הזו הכניסי את שאלתך.

למעלה